Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

4
1297
Ciolacu - Ciucă - Iohannis, cei trei care au făcut praf România

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care angajările și salariile la stat vor fi înghețate de la 1 mai, anunță Stirileprotv.ro. OUG-ul urmează să fie adoptat luni, 24 aprilie, pe fondul prăbușirii totale a încasărilor din taxe și impozite – adevărata măsură a catastrofei economice în care s-a scufundat România în Guvernarea PSD-PNL.

Măsura înghețării salariilor și a angajărilor la stat ar urma să fie în vigoare cel puțin până la sfârșitul acestui an, mai scrie sursa citată. În paralel, premierul Nicolae Ciucă a anunțat în ședința de Guvern de joi că se lucrează la un „mecanism“ care să gestioneze cheltuielile publice scăpate de sub control de coaliția PSD-PNL-UDMR. Obiectivul este aproape irealizabil – „să ne încadrăm în limitele de deficit“.

Săptămâna viitoare se va aproba un plan al reducerii de cheltuieli care ar urma să taie 10 miliarde de lei. Obiectivul e să se ajungă la economii de 20 de miliarde.

În paralel, premierul Ciucă a declarat că „marii contribuabili“ nu și-au plătit taxele și a făcut apel la Ministerul de Finanțe, condus de masonul Adrian Câciu, de la PSD, să treacă la treabă și să scoată banii.

Economistul Cristian Păun, profesor universitar la ASE, a explicat pe contul său de Facebook ce se ascunde în spatele acestor declarații și măsuri disperate: în primele două luni din 2023 (ianuarie-februarie) s-au încasat la buget de 7 (șapte) ori mai puțini bani decât în perioada similară a anului trecut! E o prăbușire majoră, care arată de fapt adevărata stare a economiei românești, dincolo de minciunile și propaganda susținute de la televiziunile oligarhilor hrănite cu bani de la buget.

De fapt, explică profesorul de economie Păun, este o categorică tăiere de salarii, pentru că această stagnare, în condițiile inflației galopante, echivalează cu erodarea puterii de cumpărare.

Analiza profesorului Cristian Păun

„Președintele Klaus, înainte de Paște, dădea asigurări ferme: «Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii».

Astăzi, prim-ministrul Ciucă: «De la 1 mai vom îngheța angajările la stat și vom îngheța salariile în sectorul bugetar».

Înghețarea salariilor în sectorul bugetar este o măsură logică, având în vedere faptul că în primele 2 luni ale anului am încasat venituri fiscale de 7 ori mai puține ca în primele 2 luni ale anului trecut (nu era încă război sau inflație).

Dar ea este, de fapt, o tăiere de salarii, în contextul inflației din acest an care se va situa între 7 și 11% (diferite prognoze). Ce să înțelegem? Că Președintele nu mai are niciun cuvânt de spus?

În plus, revin cu ideea din postările anterioare: de trebuie să accepte profesorii (au cele mai mici salarii din sistemul bugetar) o înghețare de salarii și nu o desființare a Ministerului Familiei? Și a altor astfel de instituții publice inutile și populate cu tot felul de persoane fără nicio competență sau specializare. Care, în privat, ar fi incapabili să adauge valoare reală unor resurse.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* Oamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul Patriarhului Kirill, anunțându-i că se vrea „o resetare a lumii“, iar „stăpânitorii Pământului“ au provocat războiul din Ucraina

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

4 COMENTARII

 1. Bugetarii au stat la adapost in timp ce pandemia a decimat sectorul privat. Acum a venit inflatia, cresterea utilitatilor. Privatii nu au oferit nimic, cel mult o mica crestere de salariu. Oamenii nu mai cumpara produse, s-au limitat la strictul necesar. D-asta au scazut incasarile de taxe. Acum va fi si mai vizibila politica criminala a PSDNL care a imbuibat o categorie privilegiata cu salarii si pensii pentru a se asigura de voturi. Cand astea nu vor mai putea fi acoperite din imprumuturi si incasari o sa faca pot totul. Premierul de la Grivco se duce la plimbare dupa madat, prostii vor vota PSD si AUR, guvernul va fi tot cu alte Bode, Daea, Firea. Traim in domnia prostilor.

 2. micul mason DE buzau A ALUNGAT babuinii?
  NU-I NIMIC ! CRESC PRIVILEGIILE, PENSIILE SPECIALE, CRESTE NUMARUL DE PRIVILEGIATI.
  SE REDESCHID FABRICILE DE „revolutionari”
  SE REDESCHID FABRICILE DE CUMULARZI

 3. MINCIUNI ! PROPAGANDA ! MANIPULARE !
  DE CAND AU VENIT LA PUTERE INGHIATA SI TAIE….
  DAR CE SA VEZI, ZECI DE MII DE LACUSTE DE PARTID AU FOST ANGAJATE PENTRU A FI GHIFTUITE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here