Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

6
2510
Gândul.ro, patronată de Radu Budeanu, a fost una dintre publicațiile pro-PSD care au acordat spațiu larg prostiei conform căreia Craiova ar fi destinația numărul 1 de Paște în Europa

Primăria Craiova a plătit unei firme belgiene 22.900 de euro ca să scrie că Târgul de Paște din acest oraș ar fi cea mai căutată destinație din Europa, apoi această prostie uriașă a fost rostogolită în presa afiliată PSD, relatează activistul Valeriu Nicolae. În realitate, sub pretextul târgului s-au organizat niște tunuri de proporții, cu exponate pe care s-a plătit chiar și de zeci de ori mai mult decât ar costa în mod normal.

Despre jocul uriaș de șah pe care s-au plătit peste 30.000 de euro deși putea fi achiziționat online din Germania cu doar 1.000 de euro (cu tot cu transport) am scris zilele trecute. Valeriu Nicolae vine cu alte exemple, arătând cum angajații Primăriei, după ce au dat niște tunuri de proporții la buget, au mințit în comunicate.

După ce Valeriu Nicolae a deschis problema jafului din bugetul public sub acoperirea Târgului de Paște de la Craiova, toată armata de angajați ai administrației locale, pe care Olguța Vasilescu a format-o și cultivat-o în ultimul deceniu, s-a năpustit asupra activistului. De la insulte până la ironii și dezmințiri, nimic n-a lipsit.

Circuitul banilor publici la Craiova: cheltuieli umflate – reclamă plătită în străinătate – publicațiile străine preluate în țară de presa prietenă cu PSD

Primăria Olguței Vasilescu a dat un comunicat plin de însăilări, lacune și minciuni, pe care Valeriu Nicolae l-a demontat rapid: „Incredibil tupeul Primăriei Craiova! Scriu domnii/doamnele de acolo: «53.860 euro au costat toate cele 56 de elemente de butaforie de la Târgul de Paște! Unele mari de cinci metri și de peste 250 kg greutate!». Costul exact este 64.890 de euro, căci ce dau ei este fără TVA. Nu sunt «unele», ci niciuna cu aceste caracteristici conform SEAP. Prințesa din imagine a costat 7.357 de euro, un cost enorm pentru ceva de acel fel. Nu toate elementele de butaforie sunt 56, ci doar cele dintr-un singur contract cu alocare directă (fără licitație publică). Mai sunt încă pe atâta băgați în căsuțe și alte «butaforii». Costurile cu publicitatea, cu transportul, iluminatul, electricitatea, amenajările nu sunt incluse. Primăria mai scrie și că (ei, craiovenii – n. red.) sunt locul 1 pentru cea mai apreciată destinație din Europa. Uită să scrie că a plătit 22.900 de euro pentru ca firma respectivă din Belgia să scrie acest lucru. Faptul că sunt foarte mulți bani publici care se duc de la PSD spre presa din România se știe. Costurile totale pentru promovarea Paștelui Olguței sunt enorme. Faptul că Primăria este disperată să mintă este un lucru bun, căci dovedește că trebuie insistat pentru a face toate aceste costuri transparente”.

După ce site-ul plătit de Primărie cu 22.900 de euro a declarat Târgul de Paște din Craiova „prima destinație din Europa” la această sărbătoare, enormitatea a fost preluată grabnic de instituții media precum Gândul (patron: Radu Budeanu, condamnat pentru complicitate la trafic de influență) și Antena 3 (patron: oligarhul securist Dan Voiculescu).

Simțul ridicolului este cu desăvârșire eliminat din această poveste. Antena 3 anunță: „Pentru al 2-lea an consecutiv, Craiova rămâne cea mai apreciată destinație europeană de Paște. Personaje de basm, căsuțe cu bunătăți, decoruri spectaculoase și peste 100.000 de flori fac parte din peisajele acestui târg de poveste intitulat «Alice în Țara Minunilor»”.

Evident, nu putea lipsi din peisaj declarația Olguței Vasilescu: „Este al doilea an consecutiv când suntem prima destinație de Paște din Europa. Asta nu poate decât să ne bucure, mai ales că Europe’s Best Destinations, site-ul care ne-a declarat câștigător, este partenerul oficial al Comisiei Europene și bineînțeles că am reușit asta prin votul publicului”.

O escrocherie similară făcea, an de an, Corneliu Vadim Tudor, fostul șef de partid al Liei Olguța Vasilescu, pe când aceasta era vajnică PRM-istă. Vadim cumpăra cu 100 de dolari de pe internet, de la câte-un șmecheraș din New York, diplome de genul „Omul anului în lume”, apoi făcea turul televiziunilor și se lăuda: „Vedeți? Americanii m-au declarat «Omul anului»! Toată planetă mă respectă și mă apreciază!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* ÎPS Teodosie apără cu îndârjire sărbătorirea Paștelui odată cu Rusia, nu cu Occidentul! Îi vrea pe ortodocși separați de catolici, pe care-i jignește: „Au catolicii Sfântă Lumină? N-au! Alţii? N-au!”. Mitropolitul Clujului îl contrazice, BOR e prudentă

* Contribuția României la lupta Ucrainei cu Rusia, dezvăluită în documentele „scăpate“ de Pentagon: pregătim militari, transferăm echipament și monitorizăm informațional frontul

6 COMENTARII

  1. O ticaloasa careia ii merge bine. Aceeasi scoala politruca, bolsevica. Cat de tampit sa fi sa crezi ca Craiova pe stanga este peste locatii titrate din Europa. Nu se poate compara nici macar cu localitate Pula din Croatia. O sa primeasca banii inapoi in moneda din Botswana, de la halegatori manca-ti-as.

    • Site-ul asta e o mizerie userista, n-ai ce sa te aștepți de la ei. Dacă făcea asa ceva Mucusor sau Clătita de la Sectorul 1 era foarte bine și ii amusinau pe la Turul pantalonilor. Astalalta fiind pesedisti normal ca e înjurat de naucii ăștia neomarxisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here