Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

16
2742
Nicușor Dan a făcut un târg de Paște civilizat în București, evitând dezmățul pe bani publici practicat de primari PSD precum Gabriela Firea în București, în perioada 2016-2020, și Olguța Vasilescu la Craiova (inclusiv în acest an).

Agenția de rating Fitch, una dintre cele mai importante la nivel mondial, a crescut nivelul de credibilitate financiară a Bucureștiului la categoria A, cu o treaptă mai sus decât ratingul pe care-l are România guvernată de coaliția PSD-PNL. Agenția menționează că felul în care este condusă Capitala asigură o puternică stabilitate financiară și remarcă planul de investiții al actualei administrații.

Primarul Nicușor Dan, care a găsit Bucureștiul, în octombrie 2020, în stare de faliment nedeclarat, cu 3 miliarde de lei datorii curente, conturile blocate și furnizorii refuzând să mai colaboreze cu Primăria, a reușit în 3 ani să redreseze financiar instituția.

Informația a fost ocultată de posturile TV de știri, care duc o amplă și susținută campanie împotriva primarului Nicușor Dan. Toate eforturile sunt coordonate pentru a o readuce la primărie, începând din 2024, pe Gabriela Firea, de la PSD.

Primarul general a postat, pe contul său de Facebook, detalii despre această confirmare a progreselor înregistrate în administrarea Bucureștiului, venită de la agenția internațională de rating Fitch. Printre multe alte avantaje, îmbunătățirea ratingului pentru oraș înseamnă că Primăria poate accesa împrumuturi la o dobândă mult mai mică.

Prin contrast, România condusă de Guvernul PSD-PNL și-a deteriorat mult, în ultimul an și jumătate, credibilitatea externă. Ministrul de Finanțe, masonul Adrian Cîciu, a avut mai multe ieșiri isterice la adresa primarului Nicușor Dan, amenințându-l că nu-i va mai da bani ca să afle și bucureștenii cât de incompetent este. Dar, în același timp, Cîciu a reușit contraperformanța istorică să împrumute de pe piața externă într-un timp record peste 35 de miliarde de euro la dobânzi-record, care în unele cazuri s-au apropiat de 10%!

PSD și PNL au sabotat Bucureștiul din prima clipă, după constituirea alianței, pentru a-i ostiliza pe locuitorii orașului față de Nicușor Dan. Deși Capitala furnizează peste 25% din PIB-ul total al țării, bugetul alocat a fost tot mai mic, iar proiectele depuse pentru banii din PNDL 3 „Anghel Saligny“ au primit finanțare ridicolă – 175 de milioane de lei, în condițiile în care județe „roșii“ precum Olt, Dolj și Teleorman au primit fiecare peste 1,5 miliarde.

Obstrucțiile sunt la tot pasul, Ministerul Fondurilor Europene a aplicat o penalitate ilegală de 84 de milioane de lei pentru că Primăria a cumpărat tramvaie produse la uzina Astra din Arad (Firea făcuse contract cu niște turci) și a fost nevoie de un proces, câștigat la Curtea de Apel, pentru a fi anulat acest abuz.

Nicușor Dan: „Fitch remarcă «performanța operațională solidă a orașului și un plan de investiții ambițios»“

Nicușor Dan a scris despre îmbunătățirea ratingului financiar al Bucureștiului.

„Eforturile noastre invizibile pentru stabilizarea financiară a primăriei devin vizibile.

Fitch a îmbunătățit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureștiului de la ‘bbb+’ la ‘a’, o clasă mai sus decât ratingul național, având semnificația unei mari capacități de îndeplinire a obligațiilor.

Fitch a îmbunătățit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureștiului la ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României (ratingul municipalității nu poate depăși ratingul țării).

Unul dintre indicatorii relevanți luați în calcul la evaluare este ajustarea cheltuielilor la venituri (Expenditure Adjustability), unde calificativul Bucureștiului este «Puternic».

Fitch remarcă «performanța operațională solidă a orașului și un plan de investiții ambițios».“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* Oamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul Patriarhului Kirill, anunțându-i că se vrea „o resetare a lumii“, iar „stăpânitorii Pământului“ au provocat războiul din Ucraina

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

16 COMENTARII

  1. Minunata stire! Eforturile lui Nicusor Dan de a introduce o conduita corecta, rationala, constructiva la primaria capitalei, incep sa dea roade, in pofida tuturor piedicilor care i s-au pus! In pofida murdariilor in care s-au aliat concubinii de la putere, mafiile imobiliare, functionarimea corupta si presa ticaloasa, conduita corecta incepe sa-si arate superioritatea fatza de combinatiile mafiote
    Sper ca romanii vor invata ceva de aici, vor invata sa distinga intre oameni cinstiti si responsabili si cei pusi pe escrocherii.

  2. Nu trebuie trecut usor peste atitudinea unor ministri, consilieri, functionari care, in loc sa-si faca datoria, sa serveasca interesul public, il saboteaza ca sa-si realizeze meschine obiective politice.
    Nici peste faptul ca presa se lasa corupta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here