Cioloș cere închiderea RTV, Clotilde Armand cere închiderea „robinetului” cu bani de la primării către RTV / „Nu mai alimentați cu bani publici mașinăria de manipulare!” / Cât au primit RTV și Antena 3 de la Primăria Sectorului 1 în mandatul lui Tudorache-PSD

25
15804
Clotilde Armnd și Dacian Cioloș dezavuează "jurnalismul" lui Victor Ciutacu

„Jurnalismul” abject practicat de România TV, cu Victor Ciutacu în rol de manipulator-șef, este respins de tot mai multe personalități. Cazul tragic al jurnalistei Iulia Marin, decedată la 32 de ani, a solidarizat – în sfârșit – o mare parte a opiniei publice, deși televiziunea-hazna a oligarhului fugar Sebastian Ghiță nu se află la primul linșaj de cea mai joasă speță.

Împotriva noii mizerii clocite de România TV s-a ridicat și primărița Sectorului 1 din București, Clotilde Armand. Aceasta a transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook, că RTV îi batjocorește pe români pe banii lor, ca urmare a banilor publici alocați din bugete ale primăriilor, partidelor și politicienilor.

Clotilde Armand a dat un exemplu clar, de necontestat, făcând publică suma încasată de televiziunea lui Ghiță de la Primăria Sectorului 1, în mandatul fostului primar Daniel Tudorache (PSD), în prezent deputat și inculpat penal. Primărița USR a dezvăluit și sumele plătite de Tudorache – din bani publici – altor două televiziuni, Antena 3 și B1 TV.

Concret, la Antena 3 au ajuns 314.370 de lei, la Romania TV – 274.183 de lei, iar la B1 TV – 35.868 de lei. Nu e clar pentru ce perioadă au fost plătiți acești bani.

Sumele primite de Antena 3, România TV și B1 TV de la Primăria Sectorului 1 pe vremea lui Daniel Tudorache (PSD), conform actualei primărițe, Clotilde Armand (USR)

Dezvăluiri Clotilde Armand: „O asemenea televiziune a rezistat și rezistă cu bani publici, cu bani dați de primari și politicieni”

„Văd că se întreabă multă lume cum de rezistă un post de televiziune care își bate joc de drama multor oameni, minte și manipulează odios la adresa unor primari incomozi sau linșează la comandă.

Mă simt obligată să amintesc că asemenea televiziune a rezistat și rezistă cu bani publici, cu bani dați de primari și politicieni. Printre primele măsuri pe care le-am luat în primărie a fost să stopezalimentarea acestor televiziuni cu banii cetățenilor pentru „laude” imaginare. Și ce a urmat ați văzut cu toții chiar la respectiva televiziune. Doi ani de mizerii. Niște lucruri greu de digerat pentru orice om politic cu stomac tare.

Vă las mai jos să vedeți banii dați de fosta administrație la televiziunea care și-a bătut joc de jurnalista Iulia Marin. Romania TV: 274.183 lei de la primăria Sector 1 pentru minciuni și intoxicări mediatice. Și de asta s-a ajuns aici. Fiindcă multe primării încă alimentează acest post cu bani publici.

Eu fac un apel către primarii din București și din toată țara să nu mai finanțeze RTV. Dacă eu am putut face asta înseamnă că se poate. Știu că le este greu și unora le este frică să nu fie linșați. Dar este calea prin care noi putem restabili normalitatea. S-a ajuns prea departe și noi trebuie să reparăm asta. Putem face asta. Nu trebuie să așteptăm CNA-ul sau alte autorități să facă ceea ce noi putem face chiar acum: nu mai alimentați cu bani publici mașinăria de manipulare.

Curaj!”

Cioloș cere închiderea RTV: „Nu este nici presă, nici jurnalism. O portavoce pentru vocile Rusiei”

Europarlamentarul Dacian Cioloș (REPER), fost președinte al USR și fost prim-ministru al României, a propus o măsură radicală: închiderea porului România TV! Printr-un mesaj publicat pe Facebook, Cioloș definește RTV astfel: ”Nu este nici presă, nici jurnalism și nu servește niciunui cetățean român în afara fugarului țepar Sebastian Ghiță și prietenilor lui politici sau de afaceri. (…) O portavoce pentru vocile Rusiei”.

Apelul lui Dacian Cioloș

„România TV ar trebui închisă”

„De ani de zile sunt un apărător al libertății de exprimare, al ziariștilor și al presei libere. Dar ce face România TV nu este nici presă, nici jurnalism și nu servește niciunui cetățean român în afara fugarului țepar al statului român, Sebastian Ghiță, și prietenilor lui politici sau de afaceri.

Toate instituțiile plătite din bani publici pentru a reglementa audio-vizualul românesc sunt plătite degeaba cât timp Romania TV linșează zilnic cetățeni români în suferințe medicale, se face portavoce pentru vocile Rusiei în România și depășește toate limitele libertății de exprimare, incitând la ură și discriminare.

Guvernele care au plătit bani publici acestei organizații se fac vinovate de creșterea acestui monstru de propagandă și manipulare.

Orice politician care va merge la emisiunile acestui post de propagandă rusească va fi părtaș la modul brutal și iresponsabil în care moderatorii România TV au călcat în picioare memoria unei femei în suferință.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

* Guvernul a greșit bugetul pe 2023, spune șeful ANAF! De aici gaura de zeci de miliarde. „Nu poți să fii un fiscalist zapciu care să aducă banii cu forța, să dai cu biciul fără să ții cont de realitate“

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* Sute de redacții și numeroase personalități au semnat protestul inițiat de „Libertatea” împotriva retoricii scelerate a lui Ciutacu-RTV, după moartea jurnalistei Iulia Marin

* Impostura cinică a unui comunist din PSD: cum a pus Petre Daea să se verse o basculantă de gunoi în Pădurea Băneasa, ca să-l filmeze televiziunile că face ecologizare

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

25 COMENTARII

 1. În baza cărei legi, domnule Ciolos?
  Nici eu nu ma uit niciodată la RTV dar domnul Cioloș cit a fost prim-ministru ar fi trebuit sa facă legi de interzicere a finanțării televiziunilor private din bani publici. Acum se baga singur în seama.

   • Corect este ca pentru calomnie și insultă să se răspundă civil, în instanță. CNA, cea mai mare parte a timpului a acționat politic, așa cum a fost votată. Pentru că ni sînt neomarxist, mult mai normal, mai etic și mai eficient consider că ar fi ca statul sa nu mai dea pomeni și bani de publicitate mass mediei.

 2. „Putinismul” (ce cuvint idiot!) nu este motiv serios sa închizi o televiziune. Știți unde se închid televiziuni care au legătură intr-un fel sau altul cu Putin? În Rusia și Ucraina!
  Vreți sa fiți ca ei, domnule Cioloș?

  • Și in Republica Moldova, recunosc! Dar acolo din alte motive.
   Deci domnul Cioloș ar vrea ca România sa fie un fel de Rusia sau Ucraina. Bravo, „europeanule”! Iar semidoctii aplauda!
   Apar și în România din în cind astfel de băieți care au tendința de a vira spre dictatura. În 2012 Victor Ponta și Crin Antonescu au vrut ca România să fie ca Turcia, chiar au vrut sa faca aici cea mai mare moschee din Europa. În 2017-2019 Liviu Dragnea a vrut sa facă din toata România un imens județ Teleorman. Acum domnul Cioloș.
   Cine se mai înscrie?

 3. Sursa: ziardecluj.ro
  „Nu-ți place, nu cumperi. Nu cumperi, nu consumi. Nu deschizi televizorul, nu te uiți la RTV. Numai ratații moral cer cenzură!”

  Nu e rău să existe mai multe păreri, iar ziardecluj.ro nu cred ca poate fi suspectat de vreun partizanat.

 4. Sincer sa fiu, mie imi pare rau ca au inchis OTV: poate pana acum o descoperea… pe Elodia!!!
  In rest, televiziunile particulare sa nu mai fie alimentate cu bani publici si cine vrea se uita, cine nu, schimba postul. Daca insa devin o amenintare la siguraranta nationala, atunci… stop joc!

 5. Eu aș închide toate posturile de televiziune: A3, B1, D24, RTV ȘI REALITATEA. Toate sunt aceeași hazna inutilă. Oricum eu am renunțat demult la TV, am desființat cablul tv și am vândut televizorul…am făcut ceva bani pe el. Am desființat și netul, ce am la mobil la abonament îmi ajunge. De atunci trăiesc mai bine.

  • Super! Eu n-am ajuns chiar pana acolo dar nu dau doi bani pe posturile enumerate. Pe citeva din ele le mai parcurg fugitiv cu televizorul pus pe MUTE. Nu ma interesează balivernele, oricum se spun numai prostii, iar pentru mine butonul MUTE este cel mai important de pe telecomanda.

 6. De departe e net superioară protv (și a1) când toate jurnalele încep cu ce creieri sunt împrăștiați pe asfalt, cu ce ierni infernale sunt la orizont, cu ce scumpiri crâncene ne așteaptă, că o noapte de cazare de 1 mai pe litoral e cât o pensie, cu 65 lei kg de roșii, cu dezastre la pompă și multe alte cuvinte la distructiv superlativ, nu de alta, dar să ne bage morcovu’ până la frunze.
  Ei, chestiile astea chiar nimeni nu le vede ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here