PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

11
2363
După ce și-a luat certificat de luptător cu rol determinant la căderea regimului comunist într-un oraș unde nici măcar n-a fost revoluție, Ciolacu se victimizează și spune că i se impută faptul că n-ar fi murit! Oricum n-avea cine să-l omoare, pentru că până la căderea lui Ceaușescu a stat ascuns, la fel ca toți ceilalți

PSD a introdus în lege un amendament care va „prelungi“ Revoluția din decembrie 1989 cu încă trei zile, pentru a-l „spăla“ pe Marcel Ciolacu, președintele impostor al partidului, care și-a „tras“ certificat de luptător cu rol determinant deși în Buzău n-a existat nicio revoltă anticomunistă. Sforile trase până acum de Ciolacu nu l-au ajutat însă, pentru că Iohannis nu i-a validat această calitate. Publicația „Europa Liberă“ dezvăluie, sub semnătura Andreei Pora, că prin această manevră, care va prelungi definiția legală a Revoluției până în 25 decembrie (adică în ziua morții lui Ceaușescu), mii de alți profitori vor fi ori salvați, ori introduși suplimentar în sistemul de plăți de la buget.

Lucrurile sunt foarte simple și clare. Legea de până acum menționa că „revoluția” din 1989 a durat din 14 decembrie până în 22 decembrie, ora 12.10, când a fugit Ceaușescu de pe clădirea CC al PCR, cu elicopterul. Se știe că, din acel moment, puterea a fost preluată temporar de popor, ulterior securiștii și activiștii de partid revenind la butoane și formând ceea ce azi se știe că a purtat numele de „regimul Iliescu“.

Conform legii, revoluționari cu titlul de luptător cu rol determinant sunt cei care, riscându-și viața și înfruntând represiunea sângeroasă a dictaturii comuniste, au protestat, au ieșit în stradă și au luptat la propriu cu trupele trimise de Ceaușescu, până la fuga acestuia.

Impostorul nu e impostor destul dacă nu e și fudul: lui Ciolacu nu-i ajunge titlul de „luptător cu merite deosebite“, vrea să ajungă „luptător cu rol determinant“ în căderea comunismului! Așa că a pus partidul la treabă, să-i facă lege specială

În anii ’90 ai secolului trecut, Marcel Ciolacu „s-a învârtit“ și el, ca mulți alții, de un certificat de revoluționar cu titlul de „luptător cu merite deosebite“. Acesta se afla în Buzău în decembrie 1989, când a avut loc revoluția, și n-a participat în niciun fel la vreun protest anticomunist – de altfel, în acest oraș nici n-a existat o opoziție a cuiva față de regimul Ceaușescu. Dar asta nu-l împiedică să-și dorească un titlu și mai zornăitor, de „luptător cu rol determinant“ în alungarea comunismului.

Așa că deputata Laura Vicol (șefa Comisiei Juridice de la Camera Deputaților) și senatorul Ion Rotaru – ambii de la PSD – au depus un amendament la OUG 95/2014, prin care revoluția din decembrie nu s-ar mai încheia, din punct de vedere legal, pe 22 decembrie, ci pe 25 decembrie 1989! Conform amendamentului, li se va recunoaște calitatea de „luptător cu rol determinant“ celor care au participat la evenimente în perioada 14-25 decembrie, în loc de 14-22 decembrie, cum era până acum.

Această ambiție a lui Ciolacu va avea masive efecte negative, nu doar de ordin moral, ci și financiar. Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist din România semnalează că în baza acestei modificări numărul „luptătorilor cu rol determinant“ se va tripla: de la 4.000, câți sunt în prezent, se va ajunge la 12.639!

Cei peste 8.000 de noi „luptători“ vor intra în rândurile privilegiaților care vor avea numeroase drepturi, scutiri de taxe și impozite, dar și o indemnizație lunară de 2.020 de lei. Așadar, impactul bugetar va fi important. Numai indemnizațiile noilor „luptători“ vor costa statul român peste 200 de milioane de lei (40 de milioane de euro) în plus pe an!

Mai mult decât atât, decizia se va aplica retroactiv, deci „luptătorii“ care „s-au luptat cu regimul Ceaușescu” după ce acesta căzuse deja vor primi banii restanți din 2015 încoace! Rezultă năucitoarea sumă de 1.675.274.880 de lei (peste 300 de milioane de euro), pe care România va fi nevoită să le-o plătească retroactiv acestor „luptători“ apăruți la 34 de ani de la evenimente.

„Lege cu dedicație pentru o singură persoană“ – Ciolacu e frustrat că, după ce a tras sfori, a schimbat secretari de stat și a dat în judecată Guvernul, tot n-a reușit să ia certificatul dorit

Sursa publicației „Europa Liberă“ menționează că amendamentul este „cu dedicație pentru o singură persoană“ – Marcel Ciolacu. Acesta din urmă a depus în 2019 o cerere de a-i fi preschimbat certificatul pe care-l deținea atunci, de „luptător remarcat pentru fapte deosebite“ în „revoluția“ din Buzău, într-un altul de o treaptă superioară – acela de „luptător cu rol determinant“.

Povestea se complică de aici. Acest tip de certificat de „luptător cu rol determinant“ fusese inventat de Ponta în 2014. În 2019, Ciolacu a pus Asociația Club 22 Buzău să dea în judecată Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolu’ionarilor (SSPR), ca să i se acorde și lui mult-râvnitul titlu care aduce și 2.020 de lei/lună și alte beneficii. Previzibil, instanța i-a dat câștig de cauză impostorului cu funcție importantă în stat, dar președintele Secretariatului de Stat, Sorin Vintilă Meșter, a refuzat să semneze actele, temându-se că ar putea ajunge la pușcărie pentru matrapazlâcuri. Așa că PSD l-a schimbat pe Meșter cu Laurențiu Coca, iar acesta a semnat actele.

Însă Ciolacu tot nu s-a putut bucura de această șmecherie, pentru că Iohannis nu l-a inclus în decretul de validare a listei!

Practic, noua manevră a PSD ar urma să soluționeze problema lui Ciolacu: el s-ar număra printre cei peste 8.000 de români cărora li se vor preschimba certificatele de luptători cu merite deosebite în cele de luptători cu rol determinant.

PSD revine astfel la practica din perioada Dragnea, când statul emitea legi și ordonanțe pentru un singur om – șeful acestui partid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

11 COMENTARII

 1. Datorita cui a facut PSD guvern cu PNL? Lui Iohannis, Premierul de la Grivco, cel care a unit fesenimea. Toti votantii PNL data viitoare sa fie mai atenti si sa voteze cu cine trebuie, adica cu USR singura formatiune care a avut alta politica, chiar si stangace uneori, dar nu atat de meschina si de pusa pe jaf. Ciorolacu nu face decat sa slafuiasca din nou opera celebrului criminal KBG, Ilici, care a distrus tara asta sa o puna la picioarele URSS si a reformat fauna comunista in favoarea propriului interes. Astazi vedem efectele, insa uitam sa vedem si cauza.

  • Eu as vota cu placere USR, am votat si in 2016, dar cum sa-mi incredintez „destinul” unuia care n-a lucrat nicaieri inainte iar primul lui loc de munca a fost Parlamentul Romaniei? Care om normal ar da un astfel de „cec in alb”? Si asta este doar un aspect. Exista multe altele.
   Aveti argumente viabile in afara de gargara? Sint gata sa le accept si sa votez. Nu aveti? Stinga-mprejur, rupeti rindurile!

   • Domnule Babacu – manipulati. Dumneavoastra indemnati sa nu se voteze USR pentru ca un individ dintre cei X care ar putea accede in Parlament nu a avut loc de munca. Prefer sa votez un astfel de individ si sa-i dau o sansa, decat unii ca Ciolacu, Ciuca, Gorghiu, Vicol. Macar useristul acela nu s-a atins de banul public pentru el si pentru camarila lui. Nu si-a facut legi in favoarea lui si a altora prejudiciind Statul Roman. Succes in a vota in continuare ciuma rosie. Vorba aceea daca combinam rosu (PSD) cu galben (PNL) rezulta portocaliu (PDL), adica PSDNL, fesenistii lui Iliescu reinviati. Nu doar Hristos invie ci se zoaia societatii.

    • Domnul Babacu se crede manipulator subliminal. De fapt e doar o jagardea care se crede putin mai spoita decat ailalti troloveci. Poate ca prinde la vreun idiot ce debiteaza mnealui pe aici. PS Vor urma invectivele.

  • Ca sa fiu corect inteles: voi sinteti baieti „gigea” , dar USR colcăie de „fotbalisti” care si-au gresit meseria și s-au făcut politruci.
   Și ca să fiu și mai clar: eu simpatizez cu liberalii autentici cum este Ilie Bolojan (el n-a fost in PDL) în nici un caz cu surogate ca Gheorghe Flutur, Florin Roman, Alina Gorghiu, Ludovic Orban, Florin Citu etc. Eu nu voi fi niciodată de acord cu sacrificarea principiilor în schimbul intereselor.
   P.S. Liber la înjurături!

   • Babacu-rule tu esti un latrinist limbist aciuat pe aici sa faci ceva agitatie. Un fel de vanturator de basini puturoase. Mash si voteaza fecalele pesediste. Grija ta este USR ma secatura? Nu faptul ca Ciorolacul isi acorda privilegii si sparge banul public pentru alti 2000 de insi. Nici nu meriti sa-ti spun Boule, ca bietul animal este mai onest decat tine. Mahnitule, mergi si intoarce cacatul varanului cu lopata daca tot le imprastii punctajele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here