România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

6
1426
Magistrații fac front comun și-și apără cu ferocitate casta privilegiată. Nu sunt dispuși nici să muncească până la 65 de ani, ca restul oamenilor, nici să renunțe la pensiile uriașe

Suma plătită de România în 2022 pentru pensiile speciale ale magistraților a depășit pragul psihologic de 1 miliard de lei, arată o analiză a site-ului Economica.net. Dintre aceștia, sub 7% reprezintă contribuția magistraților, de-a lungul carierei, la fondul de pensii. Restul de peste 90% sunt subvenționați din taxele celorlalți cetățeni.

Suma exactă plătită de bugetul de stat anul trecut pentru pensiile magistraților a fost de 1,17 miliarde lei (peste 220 de milioane de euro), în creștere cu 12,4% față de anul precedent.

Pensia medie a magistraților pensionați este de 20.800 de lei brut (peste 4.000 de euro). Din aceștia, doar 1.400 de lei reprezintă contributivitatea lor la fondul de pensii de-a lungul carierei, restul de 19.400 de lei fiind subvenție de la bugetul de stat.

Conform datelor de la Casa Națională de Pensii, în 2022 peste 93% din valoarea totală a pensiilor de serviciu pentru magistrații ieșiți adesea din activitate la 45-50 de ani este provenită din taxele și impozitele celorlalți cetățeni. Valoarea contribuției personale a magistraților, în timpul activității profesionale, e de numai 6,7%.

În urmă cu doar câteva zile, aproape un sfert dintre pensionarii speciali proveniți din rândurile magistraților (1.104 din totalul de 4.862) au dat publicității o virulentă scrisoare de protest împotriva prevederilor din PNRR. Pe parcursul textului de 53 de pagini, aceștia au anunțat că nu sunt dispuși să cedeze niciun leu din pensioara specială medie de 21.000 de lei și că resping orice restrângere a privilegiilor. Ei refuză nu doar scăderea pensiei, dar și creșterea vârstei de pensionare, invocând – în mod incredibil – „echilibrul de încredere între magistrat și Stat“! „Orice majorare a vârstei de pensionare ulterior numirii pe funcție pune în discuție ruperea echilibrului de încredere între magistrat și Stat și denotă scopul disimulat de modificare a structurii sistemului judiciar, prin forțarea părăsirii sistemului judiciar de către magistrații cu experiență, anterior modificărilor legislative“, susțin membrii castei magistraților pensionați cu pensii speciale.

În realitate, la situația de acum s-a ajuns prin abuzul de putere al magistraților în cârdășie cu politicienii, care au modificat succesiv legislația până a ajuns așa cum e azi, în detrimentul restului locuitorilor acestei țări. A fost un schimb de servici reciproc de tip mafiot – politicienii le-au dat magistraților privilegiul de a ieși la pensie în floarea vârstei, cu pensii exorbitante, iar magistrații au favorizat inițiativele dubioase ale clasei politice (vezi comportamentul CCR din ultimii ani).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ÎPS Teodosie apără cu îndârjire sărbătorirea Paștelui odată cu Rusia, nu cu Occidentul! Îi vrea pe ortodocși separați de catolici, pe care-i jignește: „Au catolicii Sfântă Lumină? N-au! Alţii? N-au!”. Mitropolitul Clujului îl contrazice, BOR e prudentă

* Contribuția României la lupta Ucrainei cu Rusia, dezvăluită în documentele „scăpate“ de Pentagon: pregătim militari, transferăm echipament și monitorizăm informațional frontul

Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri din FSB (KGB). Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

6 COMENTARII

  1. SECURISTII IN ACTIUNE.
    „Afacerea de 50 de milioane de euro a lui Copos: A împrumutat bani de la CEC să ridice o clădire, iar banca de stat a devenit chiriaş şi îi plăteşte ratele”

    SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA.

  2. Toti romanii au dreptul la pensie speciala, nu doar putorile astea din justitie, servicii, jandarmerie si militie. Stiati ca Romania este pe primul loc la numarul dosarelor pe rolul CEDO? Vreo 12.000 anual de am innebunit Europa. Toate cu incalcari de drepturi fundamentale, in principal dreptul la un proces echitabil. Stiti care este pe locul 2? Italia cu doar 39 de dosare. A ajuns Statul Roman sa se inteleaga cu cei care au sanse reale de castig si sa le dea o suma de bani, evident mai mica decat ar castiga, sa nu creeze precedent. Deci 12.000 dosare la CEDO anual, iar putorile de judecatori primesc pensie medie de 21.000 lei, contribuind la sacul de pensie cu doar 1400 lei/luna. Nu avem justitie ci o bataie de joc, o paguba in banul public, niste nesimtiti care nu sunt in stare sa judece legal si temeinic. Desi CEDO spune ca daca ai dovedit fapta ilicita nu mai este nevoie sa dovedesti prejudiciul moral, interior, suferinta, pentru ca este imposibil de dovedit si masurat, toti judecatorii de la noi mai nou resping daunele morale pe motiv ca nu ai facut dovada suferintei. Asa ca mergeti la CEDO si castigati ca in Romania stat esuat nu se castiga. Revoltati-va fraierilor platitori de taxe si impozite, aratati prietenilor, familiei, persoanelor apropiate nesimtirea acestei caste cu epoleti pe umar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here