sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvăluiriMilionul de lei pentru Cumpănașu, de la Ministerul Culturii, a fost cadou...

Milionul de lei pentru Cumpănașu, de la Ministerul Culturii, a fost cadou de nuntă. Generosul făptuitor: ministrul Ivașcu (PSD)

-

Anul trecut, când l-a lovit inspirația și a scris o „operă” prețuită de Ministerul Culturii la un milion de lei (213.000 de euro), pentru o „muncă” de două luni, Alexandru Cumpănașu se afla într-un moment special al vieții sale: se însura pentru a treia oară. Juca la nuntă, număra banii din plicuri, dar număra și milionul oferit în dar, ca drepturi de autor, de ministrul George Ivașcu!

Pe 22 octombrie 2019, aflat în plină campanie electorală pentru prezidențiale, Cumpănașu a scris pe Facebook: „Astăzi sarbatoresc un an de fericire alături de jumătatea mea, trecut pe nerăsuflate. Emoții, provocări, greutăți și zâmbete, presărate de clipe magice… Te iubesc! ❤️ P.S. În ultimele 4 luni, groaznice pentru mine, mi-ai fost alături în fiecare clipă și nu ai dat un pas înapoi!”

Așadar, Alexandru Cumpănașu (37 de ani) și Simona Baltag (27 de ani) și-au pus pirostriile pe 22 octombrie 2018. A fost nuntă mare, filmată de echipa lui Cumpănașu și dată la presă. Se întâmpla în anul Centenarului Marii Uniri.

- Advertisement -

Nu știm câtă fericire radiau cei doi miri pentru că-și uneau destinele, dar sigur se topeau de fericire pentru tunul financiar pe care tocmai îl dădeau împreună. Uniți la bine și la foarte bine! Trebuia să profite cineva și de pe urma Centenarului…

Era vremea când Cumpănașu nu „rădea clanuri”, ci rădea bugete publice. Nimic nu ierta. Așa s-a născut și milionul de lei de la Ministerul Culturii, luat, practic, pentru o prestație inexistentă.

Contractul în septembrie, nunta în octombrie, „opera” în noiembrie

Când țopăia la nuntă cu a treia lui mireasă, Cumpănașu se afla, teoretic, în plin efort intelectual de realizare a „operei” pe care se baza milionul de la buget. Contractul dintre Ministerul Culturii și Asociația pentru Implementarea Democrației (ONG-ul de buzunar al lui Cumpănașu) a fost semnat în septembrie 2018, iar recepția „operei” a fost făcută două luni mai târziu. Așadar, nunta din octombrie a picat în plin proces de „creație”.

- Advertisement -

Pe contractul de finanțare, din partea Ministerului Culturii, apar cinci semnături:

 • George Ivașcu (PSD) – ministru, actor;
 • Ion Ardeal Ieremia (PSD) – secretar de stat, regizor la Teatrul Național Timișoara;
 • Rela Nicoleta Ștefănescu – secretar general (fost secretar în Ministerul Agriculturii);
 • Cătălin Grosu – directorul Departamentului Identitate Națională (fost director în Primăria Capitalei);
 • Camelia Marcu – director economic (fostă consilieră în Primăria Mangalia).

Aceștia sunt cei cinci care i-au făcut cadou de nuntă lui Cumpănașu un milion de lei (213.000 de euro) din bani publici. Cum „opera” n-a existat, fiind substituită de trei broșurele cu texte copy-paste de pe internet și tiraj neprecizat, se înțelege că ministrul George Ivașcu și trupa sa de funcționari iresponsabili i-au făcut impostorului un cadou de nuntă.

Și-a „negociat” drepturile de autor cu soția, cu o lună înainte de nuntă!

Contractul scandalos dintre Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) și Ministerul Culturii a fost semnat pe 6 septembrie 2018. În aceeași zi a fost semnat și contractul de cesiune a drepturilor de autor dintre AID (asociația lui Cumpănașu) și persoana fizică Alexandru Cumpănașu. Adică, dintre Cumpănașu și Cumpănașu!

Formal, AID a fost reprezentată de Simona-Gabriela Baltag, ale cărei atribuții în cadrul ONG-ului sunt neclare.

Cu milionul de lei de la Ministerul Culturii deja amanetat „pe persoană juridică” (AIG), garantat prin combinații politice cu PSD, Cumpănașu început deja „negocierile” cu propriul ONG. Halucinant!

Printr-o adresă din 4 septembrie 2018, Alexandru Cumpănașu, în calitate de persoană fizică, s-a adresat propriei asociații, cerând mai mulți bani pentru broșuri: „Stimată Doamnă Baltag, vă comunic faptul că onorariul pe care îl solicit pentru realizarea operelor este în cuantum de 660.000 lei”, respectiv câte 220.000 pentru fiecare dintre cele trei broșuri.

Atenție, însă: „Stimata Doamnă Baltag” este Simona-Gabriela Baltag, cea care avea să-i devină oficial soție lui Cumpănașu peste numai o lună! Practic, în timp ce semnau mega-contractul, cei doi se aflau în pregătiri de nuntă!

După „negociere”, Simona Baltag și-a „convins” viitoarea soție să mai lase din preț: „S-a convenit ca domnul Cumpănașu Alexandru să realizeze cele 3 opere pentru o remunerație în cuantum de 604.800 lei, respectiv 201.600 lei pentru fiecare operă în parte”.

Finalmente, după alte runde de „negocieri”, desfășurate în celălalt dormitor al domiciliului conjugal, „Stimata Doamnă Baltag”, alias doamna Cumpănașu, a fost de acord să-i dea lui Cumpănașu, din contul ONG-ului lui Cumpănașu, o sumă mult mai mare: 837.080 de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Pușcărie pentru ministrul care l-a ajutat pe Cumpănașu să fure 1.000.000 de lei! Actorul PSD-ist George Ivașcu e omul Gabrielei Firea

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

* Universitatea de la care și-a cumpărat diplomă Cumpănașu nu este acreditată de statul elvețian!

Noul nume al candidatului Cumpănașu: „Jecmănașu”. Strânge bani de la oameni, deși contractele lui cu statul sunt cercetate de DNA

VIDEO. Cumpănașu a mai reușit o mizerie: a pervertit-o și pe mama Alexandrei. Teorii conspiraționiste și râsete nepotrivite pentru o mamă îndurerată

Cumpănașu aruncă în luptă și decolteul nevestei sale guvernamentale. Miza: 3% la alegeri, adică 10 milioane de euro

Cumpănașu cere bani pentru campanie motivând că-i cheltuie pentru găsirea Alexandrei și pentru a salva copiii noștri! „Echipe de investigatori scotocesc întreaga Europă”

VIDEO. Cumpănașu plânge și suspină. S-ar fi putut vinde pe câteva milioane de euro, dar a crezut, naiv, în donațiile poporului

Cumpănașu ne amenință cu dictatura!

Cumpănașu: „Voi arunca România în aer! Dacă va fi nevoie, și alte țări!”

VIDEO. Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

VIDEO. Escrocul Cumpănașu își face partid cu escrocul lui Dragnea, care mințea că nu Firea a fost huiduită, ci Simona Halep

VIDEO. Leana către Ceaușescu: „Murim împreună!”. Cumpănașa către Cumpănașu: „Mergem împreună la pușcărie!”

„A fost cu «sânge pe pereți»”! Cercetat de DNA pentru milionul furat, Cumpănașu o amenință pe ambasadoarea Franței

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună!”

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. Halucinant cum a fost și este devalizată țara de microbi, bacterii criminale, păduchi lați, viermi, rozătoare (șoareci, șobolani …) …
  Pentru a putea scăpa de acest flagel care a cuprins România, TOATE aceste creaturi malefice hidoase trebuiesc li-chi-da-te, adică ucise !!! 👹😱

 2. A fost SPONSORIZAT (din banii PUBLICI, ai STATULUI !) pe linie deee… M.L.N.R. (Marea Loja Nationala Română), in care Cumpănașu este membru, iar actorasul (!) George Ivașcu era… „Mare-Maestru” (de „Grad 33”) in loja TEMATICA a artistilor !!!

  • De altfel…, daca studiem lista finantarilor acordate de catre Ministerul Culturii in scurta perioada cat a fost condus de catre pesedistul George Ivascu (29 ianuarie-18 noiembrie 2018), observam ca au PREDOMINAT (numeric si valoric !) cele catre… „FRAȚI” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Nu,DNA s-a autosesizat,au început cercetările pe speță,cică impostorul afirmă că a livrat ditamai cartea groasă de nu ș câte sute de pagini,însă,mister,a dispărut nu e nici măcar la Biblioteca Națională unde se depun absolut toate „creațiile” scrise și publicate ale diverșilor…Există șo s-au găsit doar trei cărticele a câte 18 file fiecare,cu txte copiate de pe internet.
    Așa că înțelegeți de ce are nevoie escrocul urgent de cele 10 mil.Euro pe carele poate primi de la buget dacă face 3% la turul I…
    Se pare că urmează și alte cercetări,SNSPA i-a suspendat contractul de „expert” în cadrul unui proiect pe bani europeni,și-a arogat statutul de expert deși nu îndeplinea condiția de bază:studii universitare!A semnat olograf că le are,deci merită să fie plătit ca atare…
    Vin vremuri grele,pare-se,nici rugăciunile sectei lui nu-l pot scăpa!

 3. Madama cumpanasu face toti banii. Na, Cartianule, l-ai bagat in seama pe cumpanas cu atatea articole incat publicul cauta noi stiri despre el. Daca admiratorii de pisicute, catelusi si alte jivine, si sunt multi, se lasa impresionati de ,,pasiunea pasionatei” cumpanasa pt animale o sa-i il voteze pe cumpanasul la alegeri. Ba, chiar si pe aia 3 cai si-un magarus ai lor!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -