sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiri"A fost cu «sânge pe pereți»"! Cercetat de DNA pentru milionul furat,...

„A fost cu «sânge pe pereți»”! Cercetat de DNA pentru milionul furat, Cumpănașu o amenință pe ambasadoarea Franței

-

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat de la Ministerul Culturii documente legate de contractul pe care această instituție l-a încheiat, în septembrie anul trecut, cu ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu, informează Libertatea. Beneficiarul banilor, candidat la Președinție, a reacționat violent.

DNA a intrat pe fir în urma articolelor din presă. Numai că, surpriză după surpriză:

  1. DNA a solicitat proiectul depus de ONG-ul lui Cumpănașu (Asociația pentru Implementarea Democrației) la Ministerul Culturii, în cadrul concursului de proiecte pentru finanțare nerambursabilă pentru Centenar, dar ministerul încă nu a găsit acel proiect și, deci, nu l-a trimis la DNA!
  2. Atât Alexandru Cumpănașu, cât și Ministerul Culturii susțin că ar fi vorba nu doar de cele trei broșuri penibile (de 15, 17 și respectiv 18 pagini), ci de trei volume mai consistente, de peste 200 de pagini fiecare, tipărite în tiraje de 1.000 de exemplare fiecare. DNA a solicitat volumele respective de la Ministerul Culturii, însă instituția a trimis tot cele trei broșuri!

Mecanismul escrocheriei e uluitor. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Cumpănașu, a primit de la Ministerul Culturii o finanțare nerambursabilă de un milion de lei, în cadrul programului pentru Centenar. Din acea sumă, 840.000 de lei au fost plătiți ca drepturi de autor direct către Cumpănașu, în schimbul realizării a trei lucrări („opere”) despre Marea Unire. Cele trei „opere” sunt, de fapt, trei broșuri penibile, totalizând 50 de pagini, conținând texte copiate de pe internet (Wikipedia, Google sau diverse site-uri).

- Advertisement -

Cumpănașu a susținut că este vorba despre trei cărți, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună. „Am și eu niște capabilități, aveam ideile dinainte”, a explicat „autorul”, confirmând practic escrocheria. Cumpănașu a refuzat să prezinte public cele trei volume invocate (de peste 200 pagini fiecare), care par să fi fost înghițite de o gaură neagră, dovadă că nu le găsește nici DNA.

Acestea ar fi cele trei „volume”, pretinde Cumpănașu. Dar, după grosime, par a fi trei broșuri!

Cumpănașu, de 22 de ori mai scump decât Pleșu sau Hemingway

Și în situația că cele trei volume există, hoția este enormă, scandaloasă. Aflăm, în premieră, că ar fi fost vorba de tiraje de câte 1.000 de exemplare. Așadar, Ministerul Culturii a dat 1.000.000 de lei pe 3.000 de exemplare, ceea ce înseamnă 333 de lei exemplarul.

Rețineți: 72 de euro pe exemplarul unui volum (deocamdată invizibil) de 200 de pagini! În Occident, unde cărțile sunt mai scumpe, un volum de 200 de pagini poate ajunge, în librării, la cel mult 15-20 de euro având autori de Premiul Nobel. Dar prețul include și comisionul consistent al librăriei, eventual pe cel de livrare, deci prețul cu care cartea pleacă de la editură nu este mai mult de 10 euro per exemplar. Și asta, în cazul unui autor de Premiul Nobel, care muncește ani de zile pentru a da omenirii respectiva capodoperă.

- Advertisement -

La Cumpănașu, merge și de 7 ori mai scump, chiar și pentru volume invizibile, scrise în ritm de trei pe lună!!! Dacă vor fi descoperite, totuși, cele trei volume (măcar un exemplar din fiecare), probabil că vom constata același copy-paste rușinos, cu texte luate de pe internet, ca și în cazul celor trei broșuri.

În România, o carte valoroasă, la 200 de pagini, e vândută în librării cu maximum 30 de lei. Cum 50% din preț e comisionul librăriei, rezultă că editura livrează volumul cu aproximativ 15 lei, bani în care sunt incluse și drepturile de autor. Rețineți: 15 lei pentru o carte de 200 de pagini semnată de Marin Preda, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu sau, poftim, Gabriel Garcia Marquez, Umberto Eco, Salman Rushdie, Orhan Pamuk, Mario Vargas Llosa, Hemingway, Dostoievski, Shakespeare, Balzac etc. Ministerul Culturii i-a plătit lui Cumpănașu 333 de lei per exemplar, adică de 22 de ori mai mult decât ar fi plătit pentru oricare dintre autorii de mai sus!

La reședința ambasadoarei Franței „a fost cu «sânge pe pereți»”!

Ambasadoarea Franței, Michele Ramis

După publicarea știrii despre cercetările făcute de DNA în cazul „Un milion pentru Cumpănașu”, escrocul a reacționat printr-un text violent pe Facebook. Câteva fragmente din el arată că individul e speriat: ceea ce a făcut el e caz de pușcărie! Mai mult: orice instanță va decide că banii trebuie dați înapoi!

Cumpănașu dă de înțeles că a recurs la o acțiune de intimidare sau șantaj. S-a dus la reședința ambasadoarei Franței la București, doamna Michèle Ramis, și a amenințat-o în legătură cu știrile publicate despre el de „un trust de presă al serviciilor secrete franceze”!!! Individul se califică pentru orice balamuc.

În capul lui Cumpănașu e haos total. Ringier, trustul care editează ziarul „Libertatea” (cel care a dezvăluit primul șmenul lui Cumpănașu cu Ministerul Culturii), nu are patroni francezi, ci elvețieni. Iar aserțiunea cu „servicii secrete” merită tratată printr-un proces de calomnie.

Avertisment: textul lui Cumpănașu are multe probleme gramaticale – semne de punctuație puse aiurea, dezacorduri etc.

„Explicațiile” lui Cumpănașu

„Mai multe publicații au prezentat astăzi o știre despre o PRESUPUSĂ cercetare a mea de către DNA. Am așteptat, amuzat, să văd dacă mă contactează cineva pentru a confirma, sau infirma, o astfel de știre. Evident că NU am fost contactat, deși știrile false au rulat toată ziua.

Acum să lămuresc EU lucrurile: NU am fost citat de DNA, NU mi s-au cerut documente sau vreun fel de informații de către Parchet sau Ministerul Culturii. NU există o reacție, sau comunicare oficială, din partea DNA, sau a Ministerul Culturii, în acest sens.

Așadar, observ cu dezgust amatorismul până și la «făcături» ordinare.

Pentru a lămuri încă o dată lucrurile: SUNT CEL MAI TRANSPARENT PREZIDENȚIABIL! Mi-am pus în declarația de avere toate veniturile, în timp ce unii candidații au uitat veniturile soției, iar alții le ascund pe numele unor interpuși și pozează în «Modestia Întruchipată».

Contractul cu Ministerul Culturii este perfect legal și toate activitățile s-au derulat conform legii. Minciunile și atacurile de astăzi se înscriu în tirada de atacuri la care am fost supus de când mi-am anunțat candidatura la Președinția României. Nu vi se pare dubios că trusturi uriașe de presă se preocupă excesiv de UN SINGUR CANDIDAT, care, spun tot ei, că «nu are șanse»?

Însă, dați-mi voie să infirm din nou «zvonurile» apărute în presă astăzi și să remarc apariția lor fix după două evenimente foarte importante: anunțarea plângerii penale față de cei 5 procurori DIICOT de caz, adică întreaga conducere DIICOT din România. Eu aș considera asta o știre. Dar pare-se că o parte a presei este încă șantajată direct, sau indirect.

Al doilea eveniment important a fost întâlnirea extrem de tensionată pe care am avut-o cu Ambasadorul Franței la București, ce a avut loc la reședința acesteia. Fiind o întâlnire privată, nu voi devoala (momentan) conținutul acesteia în calitate de candidat la Președinția României. Pot doar să vă spun că a fost cu «sânge pe pereți» și cu adevăruri spuse «verde în față», care au deranjat foarte tare! Nu aș fi menționat această întâlnire, dacă trustul care a lansat fake news-ul nu ar fi un trust francez, controlat de serviciile secrete franceze. Această făcătură apărând la doar o zi după discuția foarte dură pe care am avut-o cu doamna ambasador.

Vă asigur că dacă serviciile secrete franceze vor continua să se amestece în campania electorală din România, mă voi vedea nevoit să renunț la regulile și normele diplomatice cu care lucrez de 20 ani. Voi fi nevoit să explic public foarte multe lucruri care au deranjat statul francez prin acțiunile mele în avantajul cetățenilor români.

Spre deosebire de «clica» de politicieni români lipsiți de bun simț și de bărbăție, eu SUNT GATA ORICÂND să dau explicații în fața oricărei instituții cu privire la toate acțiunile mele. Mai mult decât atât, voi fi proactiv în relația cu aceste instituții și, la orice oră din zi sau noapte, mă voi prezenta pentru a da explicații. Nu mă voi folosi de paravanul imunității, așa cum o face Președintele încă în funcție, care are 47 de dosare penale, sau cum o fac alți candidați și politicieni. Nu mă voi folosi nici de «jocuri subterane», pentru a nu explica adevărul. Sunt și voi fi un altfel de LIDER, căruia nu-i este frică de procurori, sau de presă, voi fi un diferit față de EI, care, atunci când sunt citați la audieri, fac pe ei. Dimpotrivă. Lupta mea cu un SISTEM BOLNAV, și, perioada în care l-am susținut, m-au ajutat să-l cunosc foarte bine și să știu cum a îl înfrâng.

Nu voi ceda în fața presiunilor interne, sau externe!!!

P.S.: Recunosc că nu am vrut să prezint cărțile mele despre istoria și viitorul poporului român, spre dezamăgirea unui trust STRĂIN de presă din România serviciilor secrete franceze. În schimb, vi le prezint dumneavoastră, poporului român, care vă iubiți istoria și țara și nu le trădați în favoarea câtorva multinaționale de consultanță franceze, sau a companiilor care încearcă să fure Laserul de la Măgurele (prietenii știu ce vreau să spun).”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Pușcărie pentru ministrul care l-a ajutat pe Cumpănașu să fure 1.000.000 de lei! Actorul PSD-ist George Ivașcu e omul Gabrielei Firea

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună!”

Iureș în PSD. Firea: „Mergem cu psihopatul de Cumpănaşu?!”. Oprișan către Olguța: „Caută pe Google «proasta României»!”

Codrin Ștefănescu a urlat ca descreieratul la Digi 24, când un jurnalist i-a atras atenția că difuzează minciuni

VIDEO. Cele 5 mârlănii ale ministrului-porc la adresa unei ziariste. Rusofilul Teodorovici e hărțuitor de profesie

VIDEO. Dăncilă lovește năprasnic: „Am scăzut TVA de la 5% la 5%”; „toată munca care împreună am depus-o”

E 6-0 pentru noi! Va fi 12-0, distrugem PSD definitiv. Abia acum ne despărțim de comunism!

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Domnu Cartianu, mai cumparati si dvs. carti, mai uneori… ca sa va puneti in tema cu preturile😏. Si vedeti de luati si din tara si de afara, ca la 10 euro e promotie! Lucrurile sunt prea clare cu tovarasul asta, asa ca nu-i nevoie sa cutremurati piata internationala de carte. Zau!

  2. Retrage-te cumpanasule, tu nu esti bine la cap, un om normal care mai si candideaza la presedintia Romaniei nu se comporta asa cum te comporti tu, ca un psihopat!!!! Ai preluat discursul de ura si nebunie a lui hitler, o sa te inneci in propriul venin, auzi „sange pe pereti”!!!! Salvarea si camasa de forta, Doamne fereste!!!!!

    • Din păcate pentru el, a mers prea departe deja și degeaba se mai retrage ! Dacă stătea în banca lui și nu s-ar fi băgat în față, începând cu „afacerea Caracal”, excrocheriile lui ar fi rămas neștiute ! Acum este deja caz penal…

  3. Pe acest… CAP-de-SUB(-!)-PREZERVATIV (!) de Cumpanasu… PUSCARIE SCRIE, daaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

    (Si-acolo sa-l vedem noi ce-o sa se faca…, cu GURITA aia mica…, c-o sa iasa din „Bulau” cu ea … LARGITA pan’laaaa… urechi !)

  4. Cumpanasu dadea de banuit ca e trilu-lilu de cand turuia pe la tv acum cativa ani despre obligativitatea prin lege de cumparare a cartelelor telefonice cu buletinul. Dar cine l-a impins sa iasa in fata cu cazul caracal l-a si ,,dezvelit,, de sub acoperirea ,,civica,,. Sa fie la el acolo! Speram ca toate babele sa-si ia ochelarii in cabina de vot si sa nu voteze vreuna din greseala pe veselul cumpanas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -