Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

1
7575
Fotografia postată de Mo Salah și care a stârnit valuri de furie printre musulmani

Superstarul fotbalului mondial, egipteanul Mohammed Salah, de la FC Liverpool, este supus unei campanii de linșaj mediatic pe rețelele de socializare din partea comunității musulmane, care nu-i poate ierta că s-a pozat alături de familie lângă bradul de Crăciun.

Mii de mesaje au inundat Internetul, scrie BenchWarmers, după ce, pe 25 decembrie, fotbalistul a postat pe conturile sale de Twitter și de Instagram o poză în care stă în fața bradului, îmbrăcat în pijamale, alături de soție și de cei doi copii. Soția are părul acoperit, regulamentar, conform preceptelor musulmane, dar acest lucru nu i-a îmbunat pe radicalii din întreaga lume care s-au repezit să-l desființeze.

Au existat și mesaje pașnice, pozitive, prin care unii utilizatori i-au urat lui Mo Salah sărbători fericite și chiar “Merry Christmas” (Crăciun fericit), dar radicalii musulmani au fost necruțători, spunându-i că-l insultă pe Profet și că este un necredincios pentru că sărbătorește un moment al religiei creștine. Mulți i-au transmis mesaje video.

“Șterge acest mesaj chiar acum!”, îl somează pe Salah un oarecare Hamza.

„Ești un jucător grozav, o ființă bună și Dumnezeu te-a binecuvântat cu bani, faimă și dragoste de oameni, dar știi că cine ți-a oferit toate acestea e capabil să ți le ia într-o clipă. Să știi că sărbătorești o zi în care ei pretind că Dumnezeu dă naștere unor oameni ca noi și o zi în care Dumnezeu este blestemat și insultat, așa că nu fii sediul și amprenta acțiunilor lor!”, îi scrie în arabă Dafoor Mohamed.

În trei zile s-au strâns 26.400 de replici la această poză și 28.600 de distribuiri. Mii sunt vehemente, destui spun că un musulman n-are voie să celebreze Crăciunul pentru că, de fapt, Dumnezeu n-a avut copii și ceea ce pretind creștinii e o blasfemie. Sunt însă foarte mulți, mai ales europeni, care nu înțeleg această înverșunare și menționează că se poate sărbători acest eveniment fără a însemna că insulți pe cineva, după cum și musulmanii sunt felicitați când au propriile lor sărbători.

Nu e prima oară când Mo Salah postează astfel de fotografii, stârnind furia coreligionarilor fundamentaliști.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Caricatura unui stat: Parlamentul României a fost spart de un irlandez beat care căuta hotelul

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire. Nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de stat mafiotizat în care ne aflăm”

* Iohannis, desființat: „Trădarea din 2021 a distrus complet speranța și încrederea. Ne confruntăm cu o restaurație a regimului ticăloșilor“

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (42) / „Cu picioarele rupte să vină, că-l aduc arestat!”

* Cum e „virusată” Europa de Kremlin: fostul premier francez François Fillon, numit în stafful celei mai mari companii petrochimice din Rusia

* Oana Sârbu, în doliu. Actrița din „Liceenii” și-a pierdut tatăl: „Dacă aveai încă un pic de răbdare”

1 COMENTARIU

  1. Reacțiile unor astfel de subdezvoltați care cred că profetul lor e mai adevărat decât profetul nostru, n-ar merita nici măcar o literă de comentariu. Problema ar fi doar faptul că sunt inexplicabil de mulți. Ar trebui să înțelegem cum au ajuns să creadă astfel de naivități, înainte de a ne feri să ne sărbătorim evenimentele proprii.
    Din păcate s-a depășit o limită rezonabilă în ce privește favorizarea minorităților. sexuale, religioase, rasiale, etnice. Extremiștii periculoși care acuză atitudinile civilizate, logice, nu sunt de neglijat și e greșit să le admitem drepturi mai mari decât avem noi, deocamdată majoritari în Europa.
    În opinia mea, ce vedem și simțim dovedește că există o entitate care ne-a permis existența, pe care nu a văzut-o nimeni, dar se face simțită de toate ființele și lucrurile. Eu cred că nu o vedem pentru că este Energie nu materie și încercăm inutil personalizarea sa. Nu ne întrebăm, indiferent de religie, dacă Dumnezeul sau Allahul nostru este alb, galben sau negru. Deși musulmanii susțin că nu poate fi decât bărbat, creștinii au admis că poate fi și negru, poate fi chiar femeie. Deocamdată noi creștinii am depășit ideea că ar fi un animal, dar poate ne înșelăm cu toții.
    E lăudabilă atitudinea unui fotbalist, în opinia mea foarte valoros, cu bun simț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here