duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMainLiiceanu dă de pământ cu Iohannis: "Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse...

Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire. Nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de stat mafiotizat în care ne aflăm”

-

Președintele Klaus Iohannis a eșuat dramatic în toate proiectele sale și a băgat România într-o fundătură din care nimeni nu știe azi cum va reuși să scoată țara transformată în stat mafiotizat – acestea sunt câteva dintre verdictele dure ale scriitorului și filosofului Gabriel Liiceanu. În emisiunea „Insider Politic”, difuzată la Prima TV și preluată de News.ro, Liiceanu a făcut o analiză amplă a situației din țară și a perspectivei, caracterizând proiectul de căpătâi al șefului statului – „România Educată” – ca pe ceva „mult mai dramatic decât un eșec”.

Până la urmă, marele proiect “România educată” a produs doar “câteva cufere de hârtii”, compromițând ideea de reformă a sistemului de învățământ și de modificare a mentalului colectiv, acuză Liiceanu, care-și pune întrebarea dacă ideea inițială privind acest subiect chiar i-a aparținut lui Iohannis.

România nu poate ieși din situația actuală fără oameni care să știe să gândească și să fie calificați în meseriile lor, iar acest lucru ar fi trebuit pus în mișcare, dar „acest a rămas o coajă goală, un maldăr de hârtii”, este revoltat filosoful. “Dacă președintele actual al României ar face interviuri, n-ar putea să răspundă, să spună un singur lucru care s-a făcut”, legat de proiectul „România educată”.

Până la urmă, în urma lui Iohannis rămâne același sistem de contraselecție a valorilor care aduce în vârful statului impostori și corupți cu diplome și doctorate luate prin fals și hoție, mai spune Liiceanu.

Analiza lui Liiceanu privind România pe care o lasă în urmă Iohannis după două mandate de președinte

 • E ceva mult mai dramatic, de fapt, decât un eşec, pentru că, în clipa în care, dacă ideea a fost a lui, a candidatului la funcţie de atunci sau i-a fost sugerată, a fost de departe o săgeată înfiptă la ţintă. România nu îşi putea reveni din ceea ce trăia după ’90 decât dacă populaţia îşi schimba încet, încet mentalul colectiv (…) şi totul pornind de aici, de la o România Educată s-ar fi schimbat. Nu poţi să te apuci să faci căi ferate, şcoli, spitale cu oameni care nu ştiu să gândească şi nu au calificările cu pricina. Totul trebuie luat de acolo, de la bază, aşa cum a făcut Spiru Haret, care s-a gândit cum poate educa ţara pornind de jos, de la sate. Şi ăla a fost un moment formidabil.”
 • „Ce s-a întâmplat pe urmă, cum acest proiect a rămas o coajă goală, un maldăr de hârtii, rezultate din activitatea unei comisii care să se ocupe de… să pună pe picioare România Educată şi care a produs câteva cufere de hârtii din care nicio literă în aceşti şapte ani nu a trecut în realitate, niciuna, de niciun fel. Dacă preşedintele actual al României ar face interviuri, nu ar putea să răspundă, să spună un singur lucru, care s-a făcut în orizontul proiectului România Educată.”
 • „Ce este grav este că lucrurile astea, corupţia, diplomele furate, doctoratele furate la vârf, faptul că 60% din parlamentari, potrivit cărţii Nu tot ei, a lui Valeriu Nicolae, sunt impostori şi 75% sunt şantajabili, toate astea fac parte din contraselecţia valorilor care ar fi dus la o Românie cultivată, culturală.”
 • „Culmea ea că, în 21 iulie, cred, anul ăsta, Klaus Iohannis a ieşit din nou la rampă şi a zis «nu se mai poate continua aşa, toleranţă zero la furt intelectual». Toleranţă zero. Şi l-a păstrat mai departe ministrul Educaţiei, pus să facă România Educată, pe cel care avea un CV plin de proiecte şi de gesturi care sprijineau pe cei care plagiază. Îl ajutase pe Ponta, se evidenţiase prin gesturi contrare României Educate, care privilegia pe cei care furaseră doctorate, care a vorbit de momentul T0, să uităm ce s-a plagiat până acum, să începem de acum cu nişte noi structuri, cu reforme. Totul era pe dos.”
 • „Vorbele pe care le-a rostit Klaus Iohannis ca preşedinte, prezentându-şi programul, cele cu care a revenit în câteva rânduri, nu au avut niciodată nicio acoperire. De fiecare dată am căzut în plasa unor speranţe false. În clipa de faţă cred că nu mai crede nimeni că de aici va ieşi ceva. Nu a ieşit nimic, nici nu are cum să iasă,”
 • „Nu poţi să accepţi că tot ceea ce scoate pe gură un politician totul de la A la Z e minciună, că totul e propagandă vidă. Nu înţeleg cum a ales (Iohannis – n. red.) acest slogan, că nu avea nimic comun cu facerea lui! Care este gravitatea lucrului? Că acest proiect, care ar fi însemnat o renaştere a României în spaţiul civilizaţiei occidentale, nu că a eşuat, nu a fost pus pe picioare niciodată, ne ia perspectiva istorică. Ăsta e lucrul cel mai grav. Pentru că oamenii care gândesc ce se întâmplă şi văd la lucru cinismul de a spune un lucru şi de a face cu totul altceva îşi dau seama că nu mai ştiu ce să vadă pentru România înainte. Nu ai perspectivă, noi nu mai avem în momentul de faţă perspectivă istorică. Nimeni nu mai are, nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de corupţie generalizată, de stat mafiotizat în care ne aflăm.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (41) / Ghipsul de 8 ore al generalului Stănculescu

* Emma Răducanu a mai dat o lovitură financiară. Contract fabulos pe care îl va semna la începutul lui 2022

- Advertisement -

10 COMENTARII

 1. Lasa, ca ne salveaza rusii!…Nicio problema ! Si sa vezi ce educati vom fi :)…Vom sti Dostoievski pe dinafara :(….Si Puskin….Aia care vor mai sti sa citeasca….

 2. Domnule, pardon nu te mai pot numi domn, poate cârcotaș, sau poate și …. , nu mă așteptam de la intelectuali români să încerce să scoată cartofii fierbinți cu mâna unui etnic sas, nesimțiți sunteți în loc să vă uitați de unde vine buba vă mulțumiți să dați vina pe alții și nu pe prostia românilor !!!!

  • Buba vine de la voi bolșevicii care v-ați umplut mațul de la hypermarketurile capitaliste de vi s-a făcut dor de comunism și nu veți uita niciodată prima dragoste !
   Ciuma roșie nu are leac !

 3. Esti deplasat total de la legile statului roman , Nu stii constitutia si ce atributiuni are un sef de stat in Romania . Esti pornit pe el si pe mama lui ca nu e roman get beget .. Dar tu „rumane ” mai facut de rahat prin postarea ta de doi lei ,dusmanoasa ca nu e roman get beget …un presedinte ales …

 4. Waw…cred ca multi il vad pe Iohannis ca un fel de Hagi…pe care il sustii sau nu. Presedintele e un angajat al poporului, nu e un privat in industria de entertainment. El profita de drepturile legale ale functiei dar nu isi face treaba pentru care e platit. In plus toate manevrele lui sunt ascunse si in profitul propriu. Cade in picioare ca Hopa-Mitica indiferent de dezastrul facut in tara.

 5. Sa nu scăpăm din vedere OMUL cui este „neamțul”? Dacă știm răspunsul corect, știm și de ce s-a ajuns aici și înțelegem, totodată, ca luptele din decembrie 89 ne macină continuu. Nemulțumiții atacă mulțumiții și astfel războiul „taberelor” continua. Unii sunt cu Vestul (clar cine), alții cu Estul.
  Am fost noi altfel de la Daci încoace?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -