Caricatura unui stat: Parlamentul României a fost spart de un irlandez beat care căuta hotelul

3
4162
Bețivul a intrat în Parlament tot pe la Senat, pe unde au pătruns săptămâna trecută și manifestanții AUR, spun surse din anchetă

Sediul Parlamentului a fost spart în zorii zilei de luni de un irlandez beat, în vârstă de 27 de ani, care venea de la o petrecere în Centrul Vechi și credea că a ajuns la Hotel Marriott. Omul a intrat în Palatul Parlamentului pe la subsol, după ce a spart un geam. Jandarmii l-au găsit înăuntru.

Cazul este comic și serios în același timp. Parlamentul este cel mai păzit obiectiv din România, forțe numeroase de jandarmi și SPP-iști dublând un sistem complex de monitorizare video și nu numai. Cu toate acestea, bețivul a sărit gardul împrejmuitor în jurul orei 4.00 dimineața, a traversat terenul descoperit până la clădire, s-a învârtit pe lângă intrări și în final a spart un geam de la subsol, pătrunzând în clădire.

S-au pus pe bețiv: anchetatorii cer arestarea preventivă a irlandezului

În tot acest timp, nimeni nu l-a depistat pe petrecăreț. Serviciul de Pază și Protecție (SPP) refuză deocamdată să dea prea multe informații, dar sursele Antenei 3 spun că, foarte probabil, SPP-iștii care ar fi trebuit să asigure paza dormeau în post! Din acest motiv, perimetrul nu era acoperit și protejat cum trebuie.

Irlandezul n-a reușit să spună, în primă fază, cum a ajuns în Parlament. Dus la Secția 17 de poliție, a povestit, până la urmă, că se întorcea de la un chef și voia să ajungă la Hotel Marriott.

Incapabil să-și îndeplinească atribuțiile, sistemul s-a mobilizat exemplar împotriva bețivului. A venit un procuror care a preluat audierile. Anchetatorii cer, scrie Antena3.ro, ca făptașul să fie reținut și apoi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă! Omul n-are avocat, se așteaptă venirea unuia care să-l reprezinte din oficiu.

Acum o săptămână, perimetrul Parlamentului fusese străpuns de sute de manifestanți ai formațiunii extremiste AUR, sub ochii pasivi ai jandarmilor

Nu mai departe de săptămâna trecută, sute de manifestanți ai formațiunii de extremă dreapta AUR au fost lăsați de jandarmi să pătrundă în curtea Parlamentului, până la ușa de la intrarea în Senat, care a trebuit baricadată. Forțele de ordine au asistat la spargerea unei porți și la vandalizarea a patru mașini, precum și la instigările fostului lider de galerie George Simion, făcut acum șef al AUR.

În urma incidentelor, la Jandarmerie s-au declanșat mai multe anchete, atât interne, cât și externe. S-a deschis dosar penal pentru jandarmii din dispozitiv pentru încălcarea consemnului (n-au păzit obiectivul care le fusese dat în sarcină), iar ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la Jandarmerie, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Din primele cercetări rezultă nu doar o atitudine cel puțin dubioasă a celor care au compus dispozitivul de pază, dar și elaborarea defectuoasă a planului de acțiune pentru manifestația despre care se știa de două săptămâni.

SPP și Jandarmeria sunt două dintre instituțiile cel mai bine finanțate și încadrate din România. Bugetul alocat acestor forțe crește spectaculos de la an la an în mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis.

Spre exemplu, în 2022 e prevăzută o creștere a bugetului pentru SPP cu 26% față de 2021! Serviciul de Pază și Protecție ar urma să cheltuiască 366 de milioane de lei, dar se știe că, de obicei, la rectificările bugetare suma este suplimentată pe parcursul anului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (41) / Ghipsul de 8 ore al generalului Stănculescu

* Emma Răducanu a mai dat o lovitură financiară. Contract fabulos pe care îl va semna la începutul lui 2022

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here