Cum e „virusată” Europa de Kremlin: fostul premier francez François Fillon, numit în stafful celei mai mari companii petrochimice din Rusia

0
1138
Fostul premier francez Francois Fillon

Un document al gigantului petrochimic rusesc Sibur consultat de jurnaliști de la publicația Politico.eu a scos la iveală că însuși fostul premier al Franței, François Fillon, a fost numit de curând în Consiliul de Administrație al companiei controlate de Kremlin.

François Fillon a fost premier al Franței aproape 5 ani, în mandatul președintelui Nicolas Sarkozy, iar în 2017 a candidat chiar la președinție, dar nu a câștigat.

Politician care se pretinde conservator, Francois Fillon se dovedește acum încă un înalt oficial din țări importante ale UE pe care Rusia l-a „agățat” în galeria sa de „influenceri”.

Fillon a intrat la Sibur ca „director independent” începând cu 17 decembrie 2021. Compania petrochimică este condusă de oligarhii Leonid Mihelson și Ghendadi Timoșenko. Cel din urmă e conectat direct la cercul de interese al lui Vladimir Puțin.

La Sibur e acționar și fostul ginere al dictatorului rus, Kirill Șamalov, care deține 3,8% din companie. El a cumpărat aceste acțiuni cu doar 100 de dolari, deși atunci când a făcut „investiția” compania era evaluată la 380 de milioane de dolari!

François Fillon a fost condamnat de justiția franceză, în iunie 2020, la 5 ani de închisoare pentru angajări fictive – practică des întâlnită și în România, pentru care Dragnea s-a ales cu 3 ani de închisoare. În ce-l privește pe Fillon, acesta a atacat sentința, iar în primăvara lui 2022 ar urma să se pronunțe Curtea de Apel de la Paris.

Rușii „vânează” politicieni europeni din statele UE puternice și influente. În 2017, fostul cancelar german Gerhard Schröder a fost angajat la Gazprom, compania de stat rusă care se ocupă de industria petroliferă și de exportul de combustibil.

În 2018 s-a aflat că un fost ministru de Externe al Austriei, doamna Karin Kneissl, a fost propusă în Consiliul de Administrație al unui alt gigant petrolifer rus, Rosneft. Ea a fost confirmată în funcție în luna iunie. Karin Kneissl l-a invitat în 2018 pe Vladimir Puțin la nunta ei și a dansat chiar cu președintele rus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (41) / Ghipsul de 8 ore al generalului Stănculescu

* Emma Răducanu a mai dat o lovitură financiară. Contract fabulos pe care îl va semna la începutul lui 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here