Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor. Rețeaua sabotorilor, divulgată de angajați ai Securității din Tiraspol

0
4213
Generalul rus Razgonov (primul din dreapta) coordonează atacurile care au loc, în ultimele zile, în republica separatistă Transnistria, cu scopul de a atrage Moldova în conflictul din Ucraina, acuză lucrători ai Securității de la Tiraspol

Atentatele care au loc în Transnistria, în ultimele 48 de ore, sunt opera unei rețele de spioni ruși coordonată de generalul-maior Vitali Leonidovici Razgonov, venit în teritoriul separatist în 2019 și pus consilier al președintelui autoproclamatei republici, dezvăluie angajați ai Securității de la Tiraspol. Aceștia au dat presei lista sabotorilor ruși care au acționat începând din 25 aprilie, atacând diverse obiective strategice și militare, pentru a crea contextul necesar atragerii Moldovei în războiul din Ucraina. Scrisoarea a fost publicată de Timpul.md.

Generalul-maior Vitali Leonidovici Razgonov este reprezentantul Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse în autoproclamata Republică Moldovenească Nistreană (PMR).

Trimis la Tiraspol în 2019, generalul Razgonov a fost până în acel moment șeful Şcolii militare superioare din Novosibirsk, Federaţia Rusă, unde sunt pregătiţi cercetaşi militari pentru armata rusă.

Acum, Kremlinul i-a încredințat misiunea de a pregăti grupuri de sabotaj în regione și de construire a rețelei de agenți ai Federației Ruse pentru a destabiliza politic Moldova și mai multe regiuni ale Ucrainei, semnalează securiștii transnistreni care au publicat scrisoarea deschisă „în atenția președintelui Republicii Moldova” și se semnează „un grup de patrioți”.

Ei menționează că au recurs la acest gest, dezvăluind identitatea întregii rețele de spioni, pentru că vor să evite implicarea Transnistriei în război, așa cum intenționează Moscova.

Scrisoarea deschisă care le-ar aparține membrilor Securității din Transnistria

„În atenția Președintelui Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților de stat ale Republicii Moldova, șefii organelor de drept din Moldova și Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, reprezentanți ai presei moldovenești și ucrainene.

Noi, un grup de patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, vă atragem atenția asupra situației critice care s-a dezvoltat în PMR în acest moment.

Republica Moldovenească Nistreană se află într-o situație dificilă.

Pe de o parte, elitele regionale încearcă să mențină un echilibru între viața pașnică a populației civile din regiune, pe de altă parte, forțele distructive ale protejaților Federației Ruse fac ceva pentru a implica regiunea în acțiuni provocatoare și distructive care pot distruge pacea fragilă din statul nostru.

Analizând situația militară și politică actuală din regiune, precum și luând în considerare declarațiile agresive și inadecvate ale liderilor militari ai Federației Ruse, am decis să dezvăluim datele de instalare a rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale căror scopuri și obiective includ pregătirea provocărilor în regiune.

Coordonarea acestei lucrări distructive în regiune este realizată de consilierul președintelui PMR, generalul-maior Razgonov Vitali Leonidovici, care a ajuns în PMR în 2019, potrivit căruia nu există ordin de revocare din serviciu în forțele armate.

Generalul-maior Razgonov, în calitate de reprezentant al Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse din PMR, a fost însărcinat cu pregătirea grupurilor de sabotaj în regiune, creând o rețea de agenți a Direcției Principale a Statului Major al Forțele Armate ale Federației Ruse, destabilizarea situației politice din Moldova și o serie de regiuni ale Ucrainei, desfășurarea de operațiuni de informare psihologică în regiune, acordarea de suport informațional pentru o operațiune militară specială în Ucraina.

Noi, patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, nu vom permite ca tânăra noastră dar mândră republică să fie atrasă într-o situație de război, violență, devastare, haos și moarte. Vedem ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Ne dorim pace și stabilitate în regiunea noastră.

În acest sens, dezvăluim prima parte a informațiilor referitoare la membrii rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Dacă colegii noștri nu învață din asta și continuă să desfășoare lucrări distructive în regiune, vom lua alți pași pentru a le opri complet acțiunile și a reduce consecințele negative ale muncii lor anterioare.

Lista agenților sub acoperire ai Centrului 74 de Informații al Direcției de Informații a Cartierului General al Districtului Militar de Vest al Forțelor Armate RF (GU GSh RF Armate) cu sediul în Tiraspol:

pseudonim „Comerț” – Niagu Vitali Nikolaevici, născut la 24 aprilie 1976, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ministrul Afacerilor Interne al PMR, fost președinte al Comitetului de Stat Vamal al PMR, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Shiftain” – Nebigolova Igor Petrovici, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ataman al armatei de cazaci ai Mării Negre, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „antrenor” – Liudmila Mihailovna Koval, născută la 25 ianuarie 1964, redactor-șef al ziarului „Profsoiuznie vesti”, locuiește la adresa: Tiraspol, st. Kosmonavtov, 34, ap. 67.

pseudonim „Politician” – Sanduța Vladimir Ilici, născut la 1 septembrie 1954, corespondent al „RIA-Novosti” și reprezentant al serviciului de presă al Comisiei Unite de Control, domiciliat la adresa: Tiraspol, str. Karl Liebknecht, 150, apt. 35, cetățean al PMR și al Federației Ruse.

pseudonim „Faust” – Gerasiutenko Sergei Pavlovici, născut la 08.04.1960, cetățean al PMR și al Federației Ruse, șeful Statului Major General al Forțelor Armate – Prim-viceministru al Apărării al PMR, general-maior, locuiește la Tiraspol .

pseudonim „Lemur” – Buga Igor Semenovici, născut la 10.09.1964, deputat al Consiliului Suprem al PMR, cetățean al PMR, Republicii Moldova și Federației Ruse, președinte al reprezentanței publicului panrusesc organizația „Frăția de luptă” din Pridnestrovie, președinte al „Asociației Veteranilor de Război din Afganistan” din Pridnestrovie, fost deputat al consiliului orășenesc Tiraspol, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Gorzher” – Bucika Vladimir Alekseevici, născut la 18 septembrie 1957, cetățean al Federației Ruse și al PMR, fost președinte al organizației obștești „Uniunea Apărătorilor Transnistriei”, deputat al Consiliului Suprem al PMR. la Tiraspol.

pseudonim „Chestny” – Prodan Nikolai Georgievici, cetățean al Federației Ruse și al Republicii Moldova Pridnestrovie, președinte al organizației obștești „Sindicatul Muncitorilor din Afaceri Interne „Onoarea și Dreptul”, membru al Prezidiului Sindicatului structurilor de putere din PMR, domiciliat la Tiraspol.

Împreună să păstrăm liniștea pe Nistru!!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

* Pilotul rus care a bombardat civili în Siria și Ucraina va fi judecat pentru crime de război, după ce a fost capturat în zona Cernihiv

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

* Ucraina demască fake-ul „întâlnirii” Putin – Șoigu: „Putin stă la televizor, iar Șoigu este montat pe videoclip”

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Garry Kasparov, atac la Novak Djokovici după ce sârbul a anunțat că susține participarea rușilor la Wimbledon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.