luni, martie 4, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPilotul rus care a bombardat civili în Siria și Ucraina va fi...

Pilotul rus care a bombardat civili în Siria și Ucraina va fi judecat pentru crime de război, după ce a fost capturat în zona Cernihiv

-

Procuratura ucraineană a anunțat că există suficiente probe pentru a avea „suspiciunea rezonabilă” că pilotul rus de avion Alexander Krasnoiarțev, capturat pe 5 martie, a comis crime de război – motiv pentru care va fi judecat. Avionul lui Krasnoiarțev, un Suhoi-34, a fost doborât pe 5 martie la Cernihiv, în nordul Kievului, în timp ce bombarda obiective civile.

Alexander Krasnoiarțev (36 de ani) este unul dintre oamenii de bază ai armatei lui Putin în aplicarea tacticilor brutale, de crime împotriva umanității. La bordul Suhoi-ului său a bombardat orașele Siriei în 2015-2016, țintind de asemenea cartierele de locuințe. Numărul oamenilor uciși de bombele lansate de Krasnoiarțev în Siria va rămâne, cel mai probabil, necunoscut, dar faptele sale se cunoșteau. Putin l-a decorat și apreciat pentru asta.

La începutul războiului din Ucraina, pilotul a fost trimis să facă același lucru.

Site-ul mil.in.ua (Milirarnîi) citează Biroul Procuraturii din Ucraina: „Se raportează că Krasnoiarțev Alexander Vasilievici, născut la 21 iunie 1986, în Orenburg, RSFSR (Republica Federală Rusia – n. red.), care locuiește la adresa: Rusia, Celiabinsk, Str. A 40-a aniversare a Victoriei, clădirea З1V, apartamentul 16V, cetățean al Federației Ruse, este suspectat de săvârșirea unei infracțiuni prevăzute în partea 2 a Art. 438 din Codul penal al Ucrainei, și anume încălcarea legilor și obiceiurilor de război prevăzute de tratatele internaționale, la care a consimțit și Rada Supremă a Ucrainei (Parlamentul – n. red.). De asemenea, fapta este combinată cu acuzația de omor intenționat”.

- Advertisement -

După ce a fost doborât, Krasnoiarțev a ucis un localnic care-l atacase cu furca

Pe 5 martie, în timp ce bombarda civilii din Cernihiv, avionul Su-34 pilotat de Krasnoiarțev a fost doborât de forțele armate ucrainene. După ce aparatul s-a prăbușit, în zonă au fost descoperite și trei bombe FAB-500 de proveniență rusească, neexplodate, care aparținuseră avionului.

Una din bombele neexplodate ale avionului lui Krasnoiarsk descoperite la Cernihiv, în cartierele rezidențiale pe care aviația rusă le ataca

În aceeași zi a fost doborât în zonă un alt Su-34, al cărui pilot, Konstantin Krivolapov, a fost ucis.

Krasnoiarțev a reușit să se ejecteze însă din avionul în flăcări. Pilotul rus a coborât cu parașuta în curtea unei case din Cernihiv și a încercat să se ascundă de soldații ucraineni care-l căutau. A fost însă depistat de un localnic pe nume Vitali Serhienko, pe care rusul l-a împușcat mortal cu pistolul Makarov din dotare.

- Advertisement -

În urmă cu câteva zile, într-un interviu pe care i l-a luat un blogger ucrainean, pilotul rus Krasnoiarțev a relatat că l-a ucis pe localnic pentru că acesta, după ce l-a descoperit, l-a atacat cu o furcă.

Ulterior, soldații ucraineni l-au capturat pe pilot, care acum ar putea fi condamnat la închisoare pe viață pentru crimele sale de război.

Atacurile asupra civililor – parte a noii doctrine militare dezvoltate de Rusia după venirea lui Putin la putere, în 1999

Rusia a dezvoltat, în timpul domniei lui Putin (din 1999 încoace), o doctrină criminală pe care acum o aplică pentru a treia oară în 22 de ani: războiul împotriva populației civile, prin care se urmărește zdrobirea și alungarea popoarelor atacate. Tactica a fost aplicată întâi în 2000, în Cecenia, unde trupele rusești au fost acuzate pentru prima oară de genocid, cu atacarea nediscriminatorie a combatanților și civililor deopotrivă. S-au înregistrat masacre și represalii pe criterii etnice în numeroase localități din Cecenia. De asemenea, Rusia a reactivat strategia lui Stalin, deportând un mare număr de ceceni.

A doua oară, atacarea deliberată a civililor s-a produs în războiul civil din Siria. În perioada 2015-2016, armata rusă trimisă de Putin să-l salveze pe dictatorul Bashar al-Assad a perfecționat tactica, bombardând sistematic cartierele civile și mai ales facilitățile care fac posibilă viața în orașe: spitale, maternități, școli, creșe, centrale electrice, centre de epurare a apei și rețelele de conducte și canalizare etc. Așa s-a obținut dezastrul umanitar de proporții care a dus la fuga a milioane de locuitori din țară și la criza refugiaților din 2015.

Scenariul se repetă acum în Ucraina. În doar două luni de război, Rusia a bombardat deja 300 de spitale, din care 20 au fost distruse complet. Se practică și atacurile de teroare și intimidare cu aviația și cu rachetele asupra orașelor din întreaga țară. La sol, trupele rusești au comis masacre înspăimântătoare și violuri în masă, caracterizate ca „armă de război”, după modelul Armatei Roșii în 1945, în Germania.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

* Dezvăluiri uluitoare din combinatul Azovstal. „Sub cuptoare se află un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile. Ultimul nivel se află la o adâncime de 50 de metri. Va rezista unei bombe nucleare”

* Ucraina demască fake-ul „întâlnirii” Putin – Șoigu: „Putin stă la televizor, iar Șoigu este montat pe videoclip”

Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -