Un ziar putinist a scăpat știrea că 9.861 de militari ruși au murit și 16.153 au fost răniți până acum în Ucraina. Informația a dispărut după 15 minute

0
877
Informațiile despre pierderile rușilor au fost publicate și, apoi, șterse de Komsomolskaia Pravda, cotidian aflat sub controlul Kremlinului

Tabloidul „Komsomolskaia Pravda”, publicație controlată de Kremlin, a publicat luni știrea-șoc – pentru publicul din Rusia – că în Ucraina au murit până acum 9.861 de militari ai trupelor angajate în “operațiunea specială”. După doar 15 minute în care a stat pe site, informația a fost ștearsă. Conducerea publicației dă vina pe hackeri.

Rusia nu recunoaște nici că poartă un război de agresiune în Ucraina și nici că înregistrează pierderi grele.

Ucrainenii pretind că, până acum, ar fi ucis circa 15.300 de militari ruși și ar fi distrus 509 tancuri. Americanii sunt mai reținuți și avansează, ca fiind mai realist, jumătate din numărul de victime anunțat de ucraineni.

În acest context, știrea scăpată de „Komsomolskaia Pravda” vine ca o lovitură de ciocan în moalele propagandei putiniste. Articolul respectiv menționa, citând surse din Ministerul Apărării de la Moscova, că au murit 9.861 de militari ruși, iar alți 16.153 au fost răniți.

Așadar, ar fi vorba în total de aproape 26.000 de oameni din totalul de 190.000. Asta ar însemna aproape 14% din efectivele angajate în luptă de Rusia inițial!

După circa 15 minute în care știrea de pe site s-a viralizat, „Komsomolskaia Pravda” a eliminat cifrele publicate. În loc s-a pus un anunț, cum că site-ul ar fi fost piratat de hackeri și, deci, informațiile n-ar fi adevărate.

Totuși, versiunea originală a articolului încă poate fi găsită în arhivă.

Cert este că, până acum, zeci de comandanți de rang înalt din armata rusă, printre care 6 generali, și-au pierdut viața în bătăliile din Ucraina.

De asemenea, a devenit clar că, în ciuda propagandei intense și a reputației pe care reușise să și-o construiască de-a lungul anilor, armata rusă s-a dovedit, până acum, mult sub ceea ce credeau forțele NATO. Prin comparație, armata SUA a pierdut, în 20 de ani de război în Afganistan (2001-2021) și 8 ani de război în Irak (2003-2011), sub 7.000 de militari – adică mai puțini decât au pierdut rușii lui Putin în 3 săptămâni de invazie a Ucrainei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medic faimos despre Putin: „Combinație clasică de schizofrenie și nebunie. Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* AUDIO. Bravul ostaș rus: „În comandamentul armatei noastre sunt idioți terminați. S-au c…t pe ei, toată divizia a fost distrusă. Ce-a fost planificat de analfabeți, aia s-a întâmplat”

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* „Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Jurnalista Tetiana Ceornovol, fostă deputată, distruge tancuri rusești la Kiev. Mamă a doi copii, Tetiana mânuiește un AK-47 și sisteme antitanc

* VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

* Armata ucraineană a capturat o hartă care arată planurile lui Putin: tot sudul Ucrainei, de la Herson și Nikolaev spre Odessa și gurile Dunării

* VIDEO. „Șeherezada”, yachtul de 700 de milioane de dolari al lui Putin, a fost găsit în Italia. E păzit de securiștii ruși din FSO

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here