AUDIO. Bravul ostaș rus: „În comandamentul armatei noastre sunt idioți terminați. S-au c…t pe ei, toată divizia a fost distrusă. Ce-a fost planificat de analfabeți, aia s-a întâmplat”

1
9817
Vladimir Putin - gen. Aleksandr Dvornikov

Anton Gherașcenko (43 de ani), consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei (Denis Monastirski), publică pe YouTube alte convorbiri telefonice ale ocupanților ruși de pe câmpul de luptă. Un militar din armata lui Putin își face praf și pulbere superiorii, spunând: „s-au c…t pe ei”, „toată divizia e distrusă”, „vor să-l judece pe comandant”.

În scurtul dialog pe care-l are cu o femeie, cel mai probabil o rudă de-a sa, inamicul îl ia la țintă pe generalul ultrapremiat al Kremlinului, Aleksandr Dvornikov (60 de ani): „Ce-a fost planificat de analfabeți, aia s-a produs”.

Înregistrarea audio a apărut și pe site-ul Obozrevatel.com.

Putin l-a făcut Erou al Federației Ruse pentru „isprăvile” din Siria, dar pentru un militar de-al său e doar „un analfabet” care „a făcut totul băbește”

Aleksandr Dvornikov, generalul incriminat pentru dezastrul de pe frontul ucrainean, a participat activ la conflictul armat din Siria, în perioada septembrie 2015 – iulie 2016, în calitate de comandant al grupării Forțelor Armatei ale Federației Ruse.

În 2016, Vladimir Putin i-a acordat titlul de Erou al Federației Ruse, „pentru curajul și eroismul arătate în îndeplinirea sarcinilor militare”. I-a mai dăruit generalului-colonel Dvornikov și o stea de aur.

La 15 martie 2019, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva a 8 persoane, printre care s-a numărat și Aleksandr Dvornikov, pentru incidentul din strâmtoarea Kerci (care desparte peninsula Crimeea de Rusia).

Din galeria de premii a generalului Dvornikov:

  • Erou al Federației Ruse (2016)
  • Ordinul Meritul pentru Patrie, clasa a III-a cu săbii
  • Ordinul Pentru Meritul Patriei gradul IV cu săbii
  • Ordinul Curajului
  • Ordinul Pentru Meritul Militar
  • Ordinul Pentru Serviciul Patriei în Forțele Armate ale URSS, gradul III
  • alte numeroase medalii ale URSS și ale Federației Ruse.

„Toată lumea știa de la Moscova, au venit, i-au verificat. Dar ei au mers de-acolo la saună, la hoteluri. Au făcut totul băbește”

În ciuda palmaresului său bogat în funcții și în premii, generalul Dvornikov e văzut de militarii săi doar ca un „idiot terminat” care s-a „c…t pe el” în Ucraina!

De altfel, oficialul ucrainean Anton Gherașcenko a scris câteva cuvinte alături de înregistrarea convorbirii telefonice dintre cotropitorul rus și ruda sa: „Nu i-a păsat, n-a raportat nimic la Moscova”.

AUDIO: Dialogul rușilor, interceptat de ucraineni

Fragment din convorbirea telefonică dintre ocupantull rus și ruda sa

Ruda militarului: În primele zile au fost cei mai mulți, primele zile, când voi ați stat la fabrică, în acele zile au fost cele mai mari pierderi.

Militarul rus: Au distrus coloane întregi.

Ruda militarului: Da.

Militarul rus: În comandamentul armatei noastre sunt idioți terminați. S-au c…t pe ei, toată divizia a fost distrusă. Se spune că vor să-l judece pe comandant. Ei bine, ce-a fost planificat de analfabeți, aia s-a produs. Sub comanda lui, totuși. Pentru că divizia noastră a fost în general nepregătită. Câtă tehnică nefuncțională a fost, nicio proprietate, nimic n-au emis, niciuna pe lume. Toată lumea știa de la Moscova, au venit, i-au verificat. Dar ei au mers de-acolo la saună, la hoteluri. Au făcut totul băbește. Lasă că o să fie bine, vom scrie că totul e bine și gata. Pe scurt, un anume ofițer din conducerea diviziei a spus că au stat la ședință cu acest… cu comandantul Districtului Militar de Sud al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Dvornikov (Aleksandr Dvornikov – n. red.), așa este, e general de armată. La întâlniri i s-a comunicat că grupările tactice ale batalionului erau lipsite de personal, că nu erau suficienți oameni. Și nu i-a păsat, a tăcut, nu a spus nimic. A raportat la Moscova că totul a fost în regulă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* „Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Jurnalista Tetiana Ceornovol, fostă deputată, distruge tancuri rusești la Kiev. Mamă a doi copii, Tetiana mânuiește un AK-47 și sisteme antitanc

* VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

* Armata ucraineană a capturat o hartă care arată planurile lui Putin: tot sudul Ucrainei, de la Herson și Nikolaev spre Odessa și gurile Dunării

* VIDEO. „Șeherezada”, yachtul de 700 de milioane de dolari al lui Putin, a fost găsit în Italia. E păzit de securiștii ruși din FSO

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here