joi, aprilie 18, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaTeribila poveste a jurnalistei Tetiana Ceornovol, fostă deputată, care acum distruge tancuri...

Teribila poveste a jurnalistei Tetiana Ceornovol, fostă deputată, care acum distruge tancuri rusești la Kiev. Mamă a doi copii, Tetiana mânuiește un AK-47 și sisteme antitanc

-

Extraordinara poveste a jurnalistei de investigații Tetiana Ceornovol, care acum luptă cu rușii la marginea Kievului, poate ilustra foarte bine spiritul de rezistență de care s-au lovit invadatorii Ucrainei și, în același timp, explica de ce uriașa armată a lui Putin a rămas blocată. Cazul este relatat de Daily Mail, care arată că Tetiana, fostă deputată în Parlament în mandatul 2014-2018, “și-a luat pauză” de la meseria sa de jurnalistă pentru a distruge tancuri rusești.

Tetiana are 42 de ani și doi copii. Soțul, Mikola Berezovîi, i-a murit în 2014, ucis în luptele cu armata rusă și separatiștii din Donbass. Jurnalista are deja un nume cunoscut în Ucraina, unde are o reputație de temut printre infractori datorită investigațiilor sale.

Fără teamă de mafiile despre care a scris, acum Tetiana se dovedește fără frică și în fața rușilor. Înrolată în trupele Apărării Teritoriale urainene, femeia a îmbrăcat uniforma și luptă efectiv, cu arma în mână, cu invadatorii. În urmă cu câteva zile, scrie Daily Mail, ea a reușit să distrugă un tanc rusesc folosind noile arme puse la dispoziție de occidentali.
Povestea pare realmente una de film hoolywoodian. Prezentă în stradă la protestele de la

Euromaidan din 2014, când ucrainenii au reușit să schimbe cursul țării către Occident prin proteste îndelungate, Tetiana a fost bătută cu bestialitate de oamenii rușilor. S-a ales atunci cu nasul spart și vânătăi uriașe. Kremlinul a făcut eforturi disperate să mențină Ucraina, ca și până atunci, în postura de stat-satelit, dar a eșuat în fața poporului care a ieșit în stradă și a forțat debarcarea președintelui-marionetă Ianukovici.

- Advertisement -

Acum, Tetiana luptele cu rușii au de multe ori aspectul unor confruntări de gherilă. Apărătorii se folosesc de sistemele moderne puse la dispoziție de americani și britanici, în special, pentru a stopa avansul blindatelor aruncate în luptă de Putin.

Situația de la Kiev e una emblematică. Rușii calculau, inițial, că vor reuși să cucerească orașul în 1-2 zile. Planul era simplu: capturarea actualului Parlament și a președintelui, instalarea unei noi conduceri care să decreteze capitularea țării.

Dar asaltul din 24 februarie a eșuat, parașutiștii trimiși de ruși au fost învinși și n-au capturat aeroportul de lângă Kiev, iar coloanele de blindate trimise din Belarus și dinspre granița de sud a Rusiei au fost oprite prin lupte teribile.

- Advertisement -

De peste trei săptămâni, frontul e blocat la circa 30 de kilometri de centrul Kievului. În linia de apărare se regăsesc atât trupe ucrainene regulate, cât și membri ai Apărării Teritoriale și voluntari străini.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Barbarii putiniste: cetățenii din Mariupol sunt deportați forțat în Rusia, cei din Donbass sunt obligați să lupte contra Ucrainei!

* AUDIO. O bunicuță din Ucraina a lichidat 8 invadatori ruși. „I-a hrănit cu plăcinte cu otravă. Au zburat acasă în sicrie zincate”

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -