Armata ucraineană a capturat o hartă care arată planurile lui Putin: tot sudul țării, de la Herson și Nikolaev spre Odessa și Gurile Dunării

0
10294

Militarii ucraineni au distrus recent un post de comandă important al invadatorilor ruși. Au găsit acolo o hartă, folosită de „putiniști” pentru ofensiva împotriva țării vecine, pe care scrie clar: „Situația în direcția Herson-Nikolaev”. Mai multe puncte sunt îngroșate și colorate în galben, semn că ele trebuia cucerite în mod obligatoriu.

Planul de cucerire era întocmit cu multă vreme în urmă. Se mai observă un lucru: nu numai regiunea Donbass intra în obiectivul acestora, așa cum tot trâmbițase sceleratul de la Kremlin, ci practic întregul stat condus de Volodimir Zelenski. Sudul Ucrainei, incluzând toată deschiderea la Marea Neagră, era o piesă obligatorie.

Cotropitorii s-au concentrat inițial pe obiectivul strategic Herson, un oraș din sudul Ucrainei, port fluvio-maritim pe Nipru și cu deschidere la Marea Neagră, care se află pe malul drept, cel vestic, al cursului inferior al fluviului, la nord de Crimeea. Anul trecut, populația estimată a orașului Herson era de 283.649 de locuitori, dintre care 76,6% sunt ucraineni și 20% ruși. În cele din urmă, Hersonul a devenit primul oraș semnificativ care a fost capturat de armata rusă. care a pornit ofensiva din Crimeea.

În tentativa de a acapara tot sudul Ucrainei, Kremlinul a lansat atacuri puternice și asupra unul alt oraș cu populație majoritară de ucraineni. Este vorba despre Nikolaev, un port fluvio-maritim care este amplasat de-a lungul limanului râului Bugul de Sud, situat la o distanță de circa 65 de kilometri de Marea Neagră și la 113 kilometri de Odessa. În 2015, Nikolaev avea 494.400 de locuitori (72,6% ucraineni, 22,6% ruși în 2001). În prezent, Nikolaev nu se află sub controlul forțelor ruse.

Harta a fost publicată pe canalul Telegram de voluntarii de la InformNapalm, apoi preluată de site-ul Obozrevatel.com. „Voluntarii noștri au văzut această hartă a rusciștilor (se referă la ruscism, o ideologie politică a regimului de conducere rus bazat pe intoleranța la elementele culturale ale altor popoare – n. red.) chiar în ziua în care a fost capturată. Dar din moment ce a fost dată publicității, cu o anumită retușare și o remarcă – «Aprobat spre publicare» -, atunci o împărtășim cititorilor. Unele zone sunt pictate”, au remarcat activiștii InformNapalm.

Pe o altă pagină publică, Twitter Patriot of Ukraine, internauții sunt ironici: „După moarte, ofițerii ruși au împărtășit documente și hărți cu armata ucraineană. Nimeni nu le va mai mulțumi”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* „Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Jurnalista Tetiana Ceornovol, fostă deputată, distruge tancuri rusești la Kiev. Mamă a doi copii, Tetiana mânuiește un AK-47 și sisteme antitanc

* Barbarii putiniste: cetățenii din Mariupol sunt deportați forțat în Rusia, cei din Donbass sunt obligați să lupte contra Ucrainei!

* VIDEO. „Șeherezada”, yachtul de 700 de milioane de dolari al lui Putin, a fost găsit în Italia. E păzit de securiștii ruși din FSO

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here