Plajă la Polul Nord! Record de temperatură ridicată în Alert – Canada. Specialiştii lansează un nou termen: „val de căldură arctică”

0
1176

Un nou record privind încălzirea globală a fost doborât în cea mai nordică localitate a lumii, acolo unde sunt o bază militară permanentă și un centru de cercetare meteo.

Crucea Roșie Internațională a distribuit un așa-numit ghid pentru protejarea în fața caniculei, considerată pericol natural major.

Mercurul termometrelor a urcat la 21 de grade Celsius în aşezarea denumită Alert, o localitate situată la numai 900 de km de Polul Nord.

Specialiștii au lansat un nou termen: val de căldură arctică, după ce acolo, în apropierea Polului Nord, temperatura a atins 21 de grade Celsius.

Un expert canadian a apreciat că schimbările climatice au o influență directă sau indirectă asupra temperaturilor record, mai ales că regiunea arctică se încălzește de trei ori mai rapid decât alte zone de pe glob.

Ghidul distribuit de reprezentanții Crucii Roșii Internaționale se referă la măsuri pe care administrațiile marilor orașe trebuie să le ia urgent pentru a limita problemele provocate de caniculă.

Între acestea figurează sisteme de alertare, configurarea unor linii de urgență pentru categorii vulnerabile, plantarea de copaci și amplasarea unor stații de climatizare în marile aglomerări urbane, relatează stiriletvr.ro.

Foto: Huffington Post

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here