Ion Cristoiu face campanie pentru PSD și în ziua de Paște: „Nu e bine să vină nicio schimbare, că e la fel”

10
5148
Ion Cristoiu și trimisa Antenei 3 la Găgești, Ana-Maria Roman

Îl citesc pe Ion Cristoiu din 1990 („Zig-Zag”), îl cunosc din 1991 („Expres Magazin”), i-am fost colaborator apropiat din 1992 (când m-a promovat șef de departament la „Evenimentul zilei”).

În acei ani n-aș fi crezut că un gazetar de mare impact, care și-a construit succesul pe atitudinea fermă ant-PSD (mă rog, FSN – FDSN – PDSR – PSD), adică anti-minciună, anti-corupție și anti-crimă, poate deveni atât de alunecos, de tranzacționist, de lipsit de repere morale.

Senzația ultimilor 15 ani este că Ion Cristoiu nu poate face diferența între bine și rău. Sau că nu vrea s-o facă. I-o fi fost fi mai rentabil să evolueze în zig-zag – câțiva ani pro-PSD, câțiva ani anti-PSD -, pierzându-și pe drum publicul care altădată îl considera un reper.

Acum, Ion Cristoiu se află în plină „epocă pro-PSD”. A mai avut o lungă „glaciațiune” de acest fel (furia anti-CDR din 1997-2000 și dragostea subită pentru Adrian Năstase în 2001-2004), aceasta ar a doua. Între aceste perioade de rătăcire gazetărească, a făcut presă anti-PSD, adică presă. Dar n-a rezistat tentației de a reveni la Antena 3, la Gâdea, la banii murdari ai lui Dan Voiculescu. Mai ales cătrăim vremuri tulburi, în care Dan Voiculescu + Liviu Dragnea + Elena Udrea = love.

În ziua de Paște, Antena 3 i-a dedicat lui Ion Cristoiu un reportaj făcut la Găgești – Vrancea, satul copilăriei sale. Ocazie cu care fostul mare gazetar a rostit o ticăloșie colosală: „În 1996 eram adversar înverșunat al PSD, credeam că vine marea schimbare și se rezolvă toate. Dar m-am lecuit. Între timp m-am convins că nu e bine să vină nicio schimbare, că e la fel”.

Această frază – „Nu e bine să vină nicio schimbare, că e la fel” – e definiția ratării lui Ion Cristoiu nu ca ziarist, ci ca om. O asemenea nerozie nu poți s-o spui nici pe ulița Vintileasa din Găgești, de față cu țața Floarea. Nu trebuie să fii mare ziarist, nu trebuie să fii nici măcar ziarist pentru a înțelege că nimic nu e la fel de nociv ca PSD! Și că e nevoie de o mare schimbare politică, altfel țara asta e pierdută.

Sigur, nu vor veni îngeri la guvernare, tot păcătoși vom vota, dar diferența dintre păcătoși și monștri e diferența dintre democrație și dictatură, dintre progres și ratare, dintre normalitate și utopie bolnavă, dintre civilizație și barbarie, dintre Europa și non-Europa.

Ion Cristoiu pare incapabil să vadă diferențele astea. Sau poate că nu-l interesează. Sau poate că – și mai grav – a hotărât să fie de partea răului. Altfel, cum să spui că „nu e bine să vină nicio schimbare, că e la fel”?!

CITIȚI ȘI:

De Paște, Dragnea (patriot) mănâncă banane de Giurgiu, caracatiță de Teleorman și măsline de capră

10 COMENTARII

 1. Cum sa fie la fel daca a venit schimbarea? Daca e la fel atunci nu s-a schimbat nimic. Daca nu s-a schimbat nimic atunci nu a venit nici-o schimbare sau a venit in aparenta. Dar daca a venit schimbarea cu adevarat atunci nu mai are cum sa fie la fel.
  Nu prea e coerent in gindire. Mare literat…

 2. Ion Cristoiu are pe blogul sau articole în care critica guvernarea PSD-ALDE si o numeste „balamuc cu acte-n regula”, apoi spune „sa nu vina nicio schimbare”!
  Oricine îsi poate da seama ca omul este instabil psihic.

 3. Un mercenar, fara caracter, fara constiinta, ca banii nu-ti dau constiinta si caracter, in fapt, ti le iau, asta daca le-ai avut vreodata! O scarbelnita de om, o jalnica sluga!

 4. Grigore,despre Craciun iti trebuie reperul cu zurgalaii si saniuta. Acum, probabil din cauza gradelor ,,saniutei,, ai decalat Pastele care e intotdeauna primavara. Altfel,tu fiind un om citit nu pare sa nu cunosti ce fel de oameni pacatosi au fost cei din cdr in 96 cu 15.000 de specialisti in frunte cu ilie serbanescu,primul specialist luat de la tv si primul specialist aruncat din guvern.Si daca timpurile erau ca la 1914 si nu 1996 atunci ai vazut ce monstri ar fi adus schimbarea din 96. Iti placea,grigore, cand la 1914 cine nu era in acord cu monarhistii era cautat democratic noaptea la usa sau fereastra si impuscat cand se apropia sa deschida?! Democrata politica faceau regalistii!!! Trebuia sa- l intrebi pe ciumara dar nu mai poate povesti.

 5. Da, mi-aduc aminte cum Rares Bogdan era invitatul lui Cristoiu in chioșcul cu cărți de la Găgești…
  Ce mai dragoste era atunci intre Cristoiu si Realitatea- Rares Bogdan !
  Acum, ăstia de la Antena 3, care pe vremea aia nu-l mai slăbeau din „ardei umplut” și ” omu’ cu găina cu pui vii”, ei bine, acum toți latriniștii ăștia nu-l mai scot pe găgeștean din „maestru”…

  Despre ce vorbim? Pai..despre deontologia unora. Că e Bogdan Chirieac, că e Doru Bușcu, că e Cornel Nistoresc si Sorin Rosca Stanescu, ca e Pieleanu sau Dan Andronic – până la urmă totul se rezumă la bani- finanțare, conturi, vile, posturi grase.

 6. Veste bună de Paşte. PSD va închide taraba şi se retrage spre Rusia. Dacii în număr de 500 milioane îi admit pe teritoriul lor. SRI i-a impus lui Vladimir Putin salariul minim de 1000 euro în ruble şi litrul de benzină de 17 eurocenți.
  Zebulon a creat teritoriul rus Nardoesia în Marea Japoniei lipit de Americi. Sunt 500.000.500.000.000 ruşi.

  Liberalii vor duce lupta împotriva lui Traian Băsescu pentru anul 2009 şi 2010.

  Ion Cristoiu e zeflemitor. Fiind FSN crede că ne păcălește. Vine ziua să ceară iertare la PNL 1875. Nebulon

 7. Toti „gazetarii” de tipul Cristoiu + Latrina 3 si România TV vor trebui judecati pt complicitate la distrugerea statului de drept Art.40 Alin.2 din Constitutie.Daca aceste gunoaie vor continua sa scrie si sa apara pe sticla dupa ce opozitia castiga alegerile va veni timpul sa facem dreptate si sa le dam acestor unelte ale lui Putin ceea ce merita. Agentie vome bolsevice, voi cei care faceti jocul Rusiei!

 8. Dragostea lui Ion Cristoiu este conform Legii lui Sutton, adică acolo unde banii nu au miros , culoare politica !!! Este unul dintre cei mai oportuniști indivizi de după 90’ nu degeaba saracu’ Vadim Tudor ii spunea “ Ardei Umplut “” și merita cu prisosinta aceasta porecla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here