Tragicul experiment marxist din Venezuela: s-a dublat salariul minim, a ajuns la 7 dolari pe lună. Inflația: 10.000.000%

2
5316
Nicolas Maduro și tabloul predecesorului său, Hugo Chavez

Tragedia poporului venezuelean atinge cote apocaliptice. Este o nouă confirmare a dezastrului spre care se îndreaptă orice națiune căzută în marxism, demagogie, xenofobie. Alungarea străinilor nu e drumul spre fericire, ci calea sigură spre catastrofă.

Acest pericol paște și România guvernată de PSD-ALDE. Primii pași au fost deja făcuți: străinii sunt înfierați de Dragnea pe toate televiziunile, inflația a sărit de la 0% la 5%.

În Venezuela, dictatorul Nicolas Maduro a anunțat, triumfalist, majorarea cu peste 100% a salariului minim pe economie. Ura, ura, ura: de la 18.000 de bolivari, salariul minim a fost crescut, prin decret prezidențial, la 40.000 de bolivari. Asta înseamnă majorarea de la 3,46 dolari la 7,69 dolari! Rețineți: 7,69 dolari pe lună, nu pe zi, nici măcar pe săptămână!
Este a doua din acest an și se aplică retroactiv de pe 16 aprilie. Totodată, a fost reluată distribuirea de bonuri alimentare în valoare de 25.000 bolivari (4,80 dolari).
Noul nivel al salariului minim acoperă doar o zecime din coşul alimentar de bază, potrivit ONG-ului Cenda, care măsoară costul vieţii.
Fondul Monetar Internaţional (FMI) prognozează pentru acest an o hiperinflaţie de 10.000.000%. Repetăm: zece milioane la sută!
În 2018, preşedintele Maduro a ordonat de şase ori creşterea salariilor, fără însă ca majorările să le permită venezuelenilor să-şi recupereze puterea de cumpărare.
Intrarea în vigoare, duminică, a embargoului american asupra petrolului venezuelean riscă să agraveze şi mai mult criza economică.
Potrivit lui Nicolas Maduro, sancţiunile economice au provocat deja pierderi de 30 de miliarde de dolari economiei Venezuelei, ale cărei venituri vin în proporție de 96% din exportul de petrol.

2 COMENTARII

  1. Dragul meu văr canadian de Ottawa, bunule ziarist Grigore Cartianu pot produce binele într-o noapte în Venezuela prin resetarea Fractalului Venezuela dar sunt obligat să readuc daci de Europa. Şi nu o fac.

    Hugo Chavez era comunist. În conflict cu americanii. Hugo Chavez a decedat bolnav de cancer în anii anteriori. Nu avea agricultură modernă care să susțină consumul şi inflația să scadă.

    Nicolas Maduro e social democrat. Nu e pe placul Americii care îi impune sancțiuni economice. Inflația e 10.000.000% în lipsa agriculturii. Venezuela are şcoala şi potențial. În sistem monstru hiperinflaționist nu mai ai nevoie să exploatezi petrol. Introduci rişca ca în Japonia. Nu ai voie să experți petrol. Tot ce poți face este să te sinucizi ca stat şi să accepți chinezii Sun Tzu în locul poporului Venezuelan care în număr de 80 milioane pot ataca Brazilia. Brazilia va fi înlocuită cu popor chinez. Şi la fel Argentina.

    Sunt nevoit a repeta. Sunt popoare dace care rămân. Şi popoare naziste liberale care vor muri de foame şi de sete.

    Führer Germania Olivian Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here