Un croitor român din Italia face măşti, pe care le împarte gratis. A vrut să vină în Piața Victoriei pe 10 august…

2
613

Ştefan Ilasi are 44 de ani şi lucrează de 13 ani pe insula italiană Ischia, la unul dintre cele mai renumite hoteluri, Regina Isabela Resort. Croitor de meserie, a hotărât să-şi pună timpul liber în slujba luptei împotriva coronavirusului. Face măşti pe care le dă gratis locuitorilor insulei.

Ooriginar din Urziceni, județul Ialomița, Ștefan se ocupă de uniformele personalului din hotel. Îşi face treaba cu pasiune, talent și rigoare, fapt care a făcut să fie apreciat de locuitorii din întreaga insulă, unde sunt puține persoane care practică meseria lui.

Cum în această perioadă hotelul este închis pentru public, el s-a gândit să facă măşti pe care să le doneze celor care au nevoie. Aşa că şi-a suflecat mânecile şi a făcut 10 măşti în prima zi.

Aceste măşti sunt din material de calitate. Pot fi spălate şi utilizate de nenumărate ori. Pentru copii, pun şi diverse decorațiuni”, a declarat Ştefan pentru Ziaristii.com. „Prefer să fac mai puține, dar de bună calitate şi care pot fi refolosite, deoarece nu se mai găsesc în farmacii şi oamenii au nevoie”.

Gestul său nu a scăpat marilor publicații italiene, care au publicat zeci de articole despre el. Prin urmare, Ștefan Ilasi primeşte cereri din toate zonele Italiei şi din România, pentru măştile sale.

De câteva zile mi s-a alăturat o altă româncă, o doamnă de toată cinstea, care mă ajută să le fac, aşa că reuşim să facem dublu acum. Nu vreau să primesc niciun ban de la nimeni, este modul nostru de a mulțumi acestei țări pentru tot ceea ce ne-a oferit până acum”.

În aceste zile, admirabilul român face măşti pentru Poliția din Ischia, de unde a primit o cerere de ajutor.

Ștefan trăieşte cu nostalgia întoarcerii în România, deşi clasa politică de după Revoluție l-a dezamăgit şi l-a descurajat profund. „Am vrut să merg la mitingul din 10 august 2018, dar nu am putut să plec de la serviciu, hotelul la care lucrez era în plin sezon turistic. Nu au vrut să mă lase să plec, pierdeam locul de muncă. Sper ca măcar acum să-i pedepsească pe cei care au gazat românii din diaspora şi din țară”.

Deşi e o persoană credincioasă, nu înțelege de ce, la capitolul construcții noi, Catedrala Mântuirii Neamului a avut prioritate în fața spitalelor. „Dacă în locul acestei catedrale construiau un spital ultramodern, alta era situația. Mi-e şi groază să mă gândesc ce se va întâmpla în România cu acest virus, am şi eu părinții acolo. Are și Catedrala rostul ei, dar mai întâi să facem spitale!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Uite omul asta e diaspora romana!!…nu tiganii întorși acasă să facă tot ce vor….sub privirile organelor ,!!!,…ai dracului jandarmi în august au știut să bată și să gazeze oameni nevinovați,iar acum stau că bețele de floarea soarelui….e prost prefectul ,ar fi trebuit să-i amendeze și pe ei pentru neimplicare ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here