JURNAL DE FRONT (joi). Ritmul de infectare scade spectaculos: doar 17 cazuri în 19 ore. Dar se fac suficiente teste?!

2
2862

În ultimele 19 ore (miercuri, ora 18.00 – joi, ora 13.00) au fost confirmate 17 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Statistic, sunt foarte puține în comparație cu cele din precedentele două intervale raportate (de câte 24 de ore): 49, respectiv 43 de cazuri. Este a doua zi consecutivă de scădere a cazurilor raportate, dar există suspiciuni că numărul mic are legătură cu faptul că se fac prea puține teste.

BULETIN DE PRESĂ – Grupul de Comunicare Strategică

Joi, 19 martie 2020, ora 13.00

🔴Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

🔴Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

🔴De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (miercuri, 18 martie, ora 18.00 – n. red.), au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița-Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

🔴Pacienții nou-confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani.

🔴Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI (terapie intensivă – n. red.), în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

🔴Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

🔴Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

🔴În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

🔴Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

🔴De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Eeeeee, dl Cartianu aici este cheia în RO ! Dispun de teste să facă la toți care trebuie testați, sau (mai repede !) testele se fac numai în funcție de testele de care dispune sistemul de sănătate ?! Să de Dumnezeu să nu fie așa și să existe teste și materiale necesare pentru a putea depăși cu bine (cât se poate spune ‘bine’!) această perioadă deosebit de critică pentru umanitate (maleficii din oculta mondială ce reacții debile or avea ei în spatele ușilor închise ?!) !!!

  2. Oare așa o fi???.. dacă mergem în ritmul asta într-o săptămână scăpăm de focar …. ceva nu-i in regulă… să ne spună cei în drept câte teste fac zilnic??… dacă e așa , atunci de face armata spitalul ăla??…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here