Avertismentul unui șef de guvern: „Criza va dura foarte, foarte mult timp. Lumea va fi complet diferită”

2
11776
Sebastian Kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz (33 de ani) a avertizat miercuri că situația excepțională din țările afectate de coronavirus „va dura foarte, foarte mult timp”, iar după aceea „lumea va fi complet diferită”, transmite Agenția Francee Presse (AFP).

Cu 1.471 de cazuri declarate de COVID-19 la o populație de 8,8 milioane de locuitori, Austria se află de luni practic în carantină, iar economia funcționează „la minimum”, a spus șeful guvernului, într-un interviu pentru Krone.tv.

Consecințele pandemiei „ne vor ocupa încă luni de zile”, a avertizat el.

Liderul conservatorilor austrieci, care guvernează împreună cu Verzii, a afirmat că această criză „pune sub semnul întrebării paradigma mondializării” și „va avea consecințe asupra modului în care trăim și în care ne comportăm unii cu alții”.

Sebastian Kurz a acuzat faptul că, în cadrul UE, „solidaritatea nu funcționează atunci când lucrurile devin serioase”.

Un adevăr valabil și pentru Austria, care a fost puternic criticată de Italia, începând de săptămâna trecută, când a închis granița cu țara vecină de la sud.

Un responsabil al agenției naționale pentru forța de muncă (AMS) din Viena a afirmat că „șomajul va crește masiv”. Într-o singură zi, luni, 450 de companii au depus cerere de șomaj parțial.

Austria este una dintre cele mai prospere țări din Uniunea Europeană, înregistrând în 2019 o creștere de 1,6%, peste media UE, cu un excedent bugetar de 0,7% în 2018 și 2019.

Ministrul Finanțelor, Gernot Blümel, se așteaptă la o scădere a PIB-ului de cel puțin 1% în acest an. Intrarea în criză economică este inevitabilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Are perfectă dreptate dl prim Ministru.. lumea nu va mai fi că înainte, gata a zburat puiul cu ața,anul ăsta va fi groaznic din toate punctele de vedere economic,medical, financiar, social … lumea se schimbă în rău, granițele vor fi închise multe luni,va dispare spațiul Schengen !! … comunitățile se vor concentra,se vor radicaliza,va crește aversiunea față de străini, statele își vor pierde din putere, comerțul va scădea drastic, economiile se vor prăbuși galopant, piețele financiare se vor menține la limita de subzistență,…. nivelul de trai va scădea drastic, vremurile bune s-au dus,ne așteaptă o nouă configurație geopolitica,o nouă lumea se va dezvolta,una a acaparării,a egoismului,a luptei de supraviețuire .. actualele sisteme politice vor fi perimate , globalizarea va dispare,se va reveni la individualizarea statului,vor dispărea comuniunile de state ,…. naționalismul va lua amploare planetară ,….poate că e mai bine așa,ne merităm soarta , ne-am bătut joc de democrație și libertate , ne-am bătut joc de noi și de semenii noștri,acum a venit lista de plată..

  2. Acest tinerel austriac sa fie el exemplul de solidaritate si normalitate pe care il vrea in Europa. Pentru Romania inchiderea granitelor este o oportunitate extraordinara ca poporul sa se trezeasca din somnul cel de moarte si sa isi aminteasca ca singur a construit si Transfagarasanul si Casa Poporului. Dupa 1-2 luni de panica si disperare, abandonat de toata lumea ca de obicei in istorie, poporul roman isi va redescoperi spiritul de supravietuitor, inventivitatea si solidaritatea. Gata cu jaful bogatiilor Romaniei, avem lemn, avem carbune, avem gaz, avem petrol, avem pamant, tot ce ne trebuie este sa ne repornim fabricile si sa nu mai lasam pamantul fertil al tarii acoperit de balarii! Din pacate nu avem lideri, sunt ascunsi in tufisuri in frunte cu presedintele si premierul, dar in curand ne vom da seama ca putem si fara ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.