DOCUMENT. Cele 4 medicamente folosite de Institutul „Matei Balș”, cu succes, în tratarea coronavirusului

1
155523

Institutul „Matei Balș” din București a dezvoltat o schemă de tratament pentru comunitatea medicală din România, bazată pe 4 medicamente, care au dat rezultate în combaterea noului coronavirus. Conform unui document intern „interceptat” și publicat de Politiknews.ro, cele sunt: Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) și Remdesivir.

Aceste medicamente nu se găsesc în farmacii. Cele mai multe sunt distribuite prin programele naționale de sănătate.

Kaletra e un compus chimic utilizat în tratarea HIV. Altele sunt experimentale, cum e Remdesivir. Acesta nu se distribuie decât cu acordul companiei producătoare.

Tamiflu, cel mai cunoscut, se eliberează exclusiv cu rețetă. Este un antiviral care a fost folosit în 2013 pentru tratarea cazurilor de gripă aviară și H1N1. Este indicat să fie folosit în primele 48 de ore de la declanșarea infecției, pentru a avea mai multe rezultate.

Chloroquine (Plaquenil, Clorochină, Hidroxiclorochina) este al doilea medicament folosit în lupta împotriva coronavirusului. Chloroquine e, de fapt, utilizat în tratarea malariei.

Remdesivir este a treia soluție de tratament împotriva coronavirusului. Din păcate, acest medicament nu este omologat. A intrat în faza de testare pe oameni. A fost folosit pe scară redusă în spitalele din Wuhan (China), dar și în statul Washington (SUA).

Kaletra este un medicament folosit în tratamentul împotriva infectării cu HIV. Este compus, de fapt, din două medicamente: Lopinavir și Ritonavir. Kaletra nu se găsește în farmacii, dar este un medicament aflat pe lista programului național pentru tratarea persoanelor infectate cu HIV. O cutie cu 120 de comprimate e listată cu un preț de 1.108,13 lei, iar un flacon cu două soluții injectabile (una de Lopinavir și una de Ritonavir) costă 602,93 lei.

Articolul integral – pe Politiknews.ro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Degeaba doctorii tratează,când în țară țiganii fac legea, ultimul caz în Vâlcea….primarul unei comune disperat de ce fac tiganii întorși din west de la furat și cerșit ,cheamă poliția și jandarmeria și ce să vezi astora le e frică să-i amendeze …!!!.. că îi iau la bătaie…. bă fraților,au ajuns țiganii să facă legea in țara asta???…și că acolo e peste tot…. Dle Orban , trimiteți armata in cazurile astea cu misiunea de lichidare sub orice forma a acestor focare …locuitorii nu mai pot ieși din case, primarul e disperat, țiganii fură tot, îi amenință că-i îmbolnăvește,intra in case…. Dle Orban e grav ce se întâmplă acolo… citiți articolul din Adevărul de azi…și nu e singurul caz asemănător……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here