„Morții mamilor voastre de boschetari veniți din afară! Să vă mănânce coronavirus, bă!!!” Dezlănțuire de ură a unui ziarist la adresa românilor din diaspora

21
127582
Daniel Nanu și mesajul de la care a pornit totul

Incredibilă dezlănțuire de ură a unui ziarist cunoscut, la adresa românilor din diaspora! Injurii grosolane, expresii greu de reprodus, instigare la alungarea compatrioților care, în vremuri de bejanie, se întorc la casele lor, la pământul lor, la părinții sau copiii lor. Numele ziaristului: Daniel Nanu.

Daniel Nanu (51 de ani) este jurnalist de sport, meserie pe care o practică de 30 de ani. În prezent este colaborator al cotidianului de specialitate „Gazeta Sporturilor”, iar în trecut a lucrat la ziare precum „Evenimentul zilei”, „ProSport”, „Jurnalul Național” etc. Are apariții regulate la televiziuni de sport și a scris o carte remarcabilă: „Gică Popescu – Viața mea”.

Mulți ani, a fost un mare susținător al opoziției politice anti-FSN/FDSN/PDSR/PSD. De câțiva ani însă, viziunea sa politică a cunoscut o metamorfoză, părând desprinsă din laboratoarele de propagandă ale PSD. Pe profilul său de Facebook, Nanu alternează postările din lumea sportului cu izbucniri violente, exprimate în clișee dragnisto-dănciliene, la adresa taberei anti-PSD (Iohannis, Orban, PNL, USR, PLUS, PMP etc.).

Treaba lui, opțiunea lui, pirueta lui. Dar ce a urmat e înfiorător.

10 postări în 20 de ore. Apoi le-a șters pe toate

Pandemia de coronavirus i-a dat ocazia lui Daniel Nanu să-și extindă ura de la câțiva lideri politici la un segment important al poporului român: cei peste 5 milioane de compatrioți din diaspora.

De luni seara până marți după-amiază, Nanu a trimis o rafală de injurii la adresa diasporei române. Au fost 10 postări lipsite de rațiune (două luni și opt marți), toate adresate românilor din afara granițelor, pe care jurnalistul i-ar dori plecați definitiv.

Ura viscerală a explodat chiar de la prima postare. Celelalte texte au fost un fel de dialog dușmănos cu cei care-i taxau agresivitatea și limbajul suburban. De câteva ori, Nanu a oferit bonusuri obscene, sub forma unor mesaje la propriile postări.

Marți, spre seară, Daniel Nanu și-a șters toate textele infame, păstrând doar postările pe teme de sport. Dar memoria Facebook a reținut șuvoiul de cuvnte otrăvite.

Postarea nr. 1 (luni): „Morții mamilor voastre de boschetari”

„Morții mamilor voastre, plătesc de 30 de ani impozite și taxe la statul român! Morții mamilor voastre de boschetari care veniți din afară, fără să dați un leu impozit, fără să contribuiți cu un leu în sistemul public de sănătate! Să vă mănânce coronavirus, bă!!!”

Postarea nr. 2 (luni): „Cu Iohannis și cu Orban. Și cu românii din diaspora”

„Lumea întreagă e în colaps. Cred că suntem in siguranță. Cu Iohannis și cu Orban. Și cu românii din diaspora.”

Postarea nr. 3 (marți):Rămâneți acolo, nu veniți aici cu virușii după voi!”

„Buna dimineața!

Cred că pentru impozitele și taxele pe care le-am plătit către statul român, din 1990 încoace, calculați voi cam cât se adună, pot să-mi exprim o părere.

Suntem într-un moment foarte greu. În opinia mea, nu mi se pare corect ca oamenii alungați din Italia sau Spania, cei care nu au au contribuit măcar cu un euro la sistemul românesc de sănătate, să urle că vor acasă!

Oameni care nu au pus 1 (un) euro în acest sistem de sănătate. Eu am pus 10% la asigurări de sănătate. De vreo 30 de ani.

Îmi pare rău de cei care latră că vor diapora acasă.

Cei din diaspora, mulți dintre care au ajuns, înseamnă: boschetari care au mințit că nu vin din Italia, cei care au trimis în Romania bani la negru, indivizi care nu au contribuit cu nimic la sistemul de sănătate.

Pentru această categorie, cred că pot să spun: Rămâneți acolo, nu veniți aici cu virușii după voi!”

Postarea nr. 4 (marți):Să vedeți ce coronaviruși v-au adus!”

„Ieri, 20 de autocare au intrat în țară, dă pă Jărmania. Să vedeți ce infracțiuni și ce coronaviruși v-au adus. Hai, sănătate!”

Postarea nr. 5 (marți): „Boschetarii care vin în țară și cretinii care îi așteaptă să le dea Coronavirus”

„Am plătit din 1990 pînă azi, câteva sute de mii de euro impozite și taxe la statul român. Sute de mii de euro direct la bugetul statului.

Nimic la negru.

Nu am luat de la stat o zi de analize, nu am luat un piramidon cu reducere.

Am dreptul să zic la boschetarii care vin în țară fără să fi dat 1 euro la sistemul nostru de sănătate și la cretinii care îi așteaptă să le dea Coronavirus, un mesaj:

Sictir!”

BONUS. O cititoare, Eustina Popescu, îi cântă în strună, printr-un mesaj agramat, insultător, abject, rasist: Se întorc ciorile, hoții si prostituatele, lumea stă acasă, unde să mai dea spargeri, unde să mai cerșească??? Cei care au muncă nu se întorc. Normal că cei care au fost slugi la negru fug. Acum poate își închide UE granițele… definitiv, și așa scapă de cerșetorii României. Să vedem ce face Johanis cu ei”.

Daniel Nanu îi răspunde, fiind total de acord cu mesajul ei: „Da, Eustina Popescu”.

Postarea nr. 6 (marți): „Ieșiți, cretinilor!”

„Toți cretinii și analfabeții comentează pe pagina mea. Pentru că îmi ia mult timp să dau block, vă rog să ieșiți, cretinilor, singuri!”

Postarea nr. 7 (marți): „La poliție!”

„Vă anunț, am salvat toate mesajele jignitoare și cele cu amenințări. Le voi depune în zilele următoare la poliție!”

BONUS. Un cititor, Gabriel Constantin, scrie un mesaj: „Prietene, te urmăream cu plăcere în emisiuni, citeam articolele tale la fel… Bă, te-a lovit trenu’?! Ori ți-a spart careva contu’ și te face acu’ de zero parale, ori ești un tâmpit imens. Păi, pentru ce ai debitat aici, și apoi ai șters, tu ar trebui să zaci toată viața în pușcărie, bă băiatule! (…) Și oamenii ăia sunt oameni, fug de boală, bă băiatule, nu iți dau ție cu nimic în cap, până la urmă aici e țara lor, chiar dacă trăiesc prin Italia/Spania… și, repet, fug de boală. Dobitocule!”

Daniel Nanu răspunde: „OK, ești pe listă”.

BONUS 2. Un alt cititor, Cristea Laurențiu, scrie: „Ținând cont că i-ai înjurat de morți pe cei 5-6 milioane de români din diaspora, ținând cont că i-ai făcut cretini și analfabeți pe cei care comentează pe pagina ta, îți recomand să-ți faci singur plângere penală”.

Daniel Nanu îi răspunde: „Sictir”.

BONUS 3. Încă un mesaj relevant. Gabi Burtea: „Îmi pare rău saă o spun… asta e. Și eu sunt plecat de mult timp, am copilărit împreună, dar pentru ce ai spus, mă tem să-ți spun că nu te mai cunosc”.

Daniel Nanu nu răspunde.

Postarea nr. 8 (marți): „Vă voi depune plângere”

„Începând de mâine dimineață vă voi depune plângere pentru fiecare jignire pe care mi le-ați adus!”

Postarea nr. 9 (marți): „Mergem la tribunal, săracilor!”

„Nebunilor, nu mai dați banii la avocați! Mergem la tribunal, săracilor!”

Postarea nr. 10 (marți): „Hai, sictir!”

„Am calculat. Peste 400.000 de euro am plătit taxe și impozite către statul român.
Hai, sictir!”

BONUS. Daniel Nanu adaugă un mesaj la propria postare: „Să-mi bag pula în…”

„Șică Mandolină” și „Dulapul de la Cotroceni”

Ura lui Daniel Nanu împotriva diasporei are legătură cu vederile sale politice, exprimate recent pe Facebook. Două postări ale jurnalistului sunt elocvente.

11 martie

„Șeful miștocarilor pe tema Raed Arafat e Miștocarul pârlit Ludovic Orban. Măscăriciul ăsta a dat să-i zică doctorului Arafat, cum i-a zis o duduie de la Digi Sport: «Rafael Nadal»… Asta a înțeles într-o situație de urgență acest lăutar al ratării definitive, acest preș al Dulapului de la Cotroceni.

Ludovice, rămâne tot așa: Ești mai prost ca Șică Mandolină!”

12 martie

„Băi, Iohannis, e criză de spații de carantină. Nu pui la dispoziție, Dulapule, casele tale?”

CITIȚI ȘI:

VIDEO: 9 minute de demență. Abjectul Serghei Mizil înjură grav diaspora: „Stați în p…a mea acolo, în Italia! Du-te-n p…da mă-tii acolo!”

DEMENȚĂ. Vasilcoiul parlamentar al Olguței Vasilescu zice că lui Iohannis i se schimbă sângele „ca lui Ceaușescu”!

VIDEO. Suspectul de coronavirus fugărit de medici: Ioan Korpos de la RTV! A fost alergat ca să fie internat la Secția „Mari mincinoși”

Al treilea parlamentar PNL infectat cu coronavirus: traseistul Mircea Banias. Totalul fruntașilor liberali a ajuns la 5

Minciuna nerușinată a șefului ISU Dobrogea. Senatorul Chițac putea fi transportat fără izoletă doar dacă aceasta nu era disponibilă, nu la cererea parlamentarului!

* Medic din Milano despre infectații cu coronavirus: „Mor lucizi, implorându-te să-şi salute copiii şi nepoții”

21 COMENTARII

 1. Grigore si Laurentiu va iubesc pentru tot ce faceti si chiar ma intrebam unde ati disparut ca nu v-am mai vazut de la emisiunea lui Rares Bogdan.
  Regret ca nu am o „pensie speciala” (desi cred ca atunci aveam o alta optiune politica ) ca sa pot ajuta, nu numai pe voi ci si pe alte asociatii ca „Daruieste viata” sau comunitati ca „Declic” si pe toti cei care luptati pentru a scapa tara de „ciuma rosie” si de a schimba in bine fata ei.
  Va multumesc si va doresc putere de munca si succes in continuare.

 2. Daniel Nanu
  Mai rahat cu ochi, eu am muncit afara peste 40 de ani.
  Nu-ti doresc nici macar 1% din ceea ce a fost in sufletul meu in toti anii acestia.
  Crezi ca oamenii acestia au plecat de bucurie afara.
  Astia nu sant romani, astia sant tradatori de tara,drogati, homosexuali.
  Stai ca terminam noi si cu aceasta criza asta si va punem pielea pe bat la toate haimanalele astea, gioarse penale.

 3. Daca nu era Diaspora sa voteze pentru romanii care nu isi pier timpul la vot si sa sustina economia, astazi am fi avut un sistem PSD ca in Coreea de Nord unde nu exista virus. Unde totul este musamalizat.

 4. Un cretin retardat care intai jicneste si injura jumatate de tara iar dupa aceea urla defaimare. Felicitari angajatorilo sper ca se mandresc cu un astfel de colaborator care apropo nu stie ce inseamna munca, sa mergi la evenimente sportive iar apoi sa-ti dai cu parerea nu e munca e hoby

 5. Din pacate asta este Romania, peste 90% din jurnalistii romani, promoveaza, scandalul, ura, intriga si alte nimicuri. Pacat, toti sunt o apa si un pamant, inclisiv Dl. Cartianu, pe care il respesct, dar care este si va ramane un jurnalist….. Atunci cand propunem subiecte importante pentru tara nu suntem luati in seama, ca de…. nu sunt subiecte care pot aduce audienta….., iar Dl. Cartianu stie despre ce vorbesc…..
  O zi buna va doresc !

 6. Ba in primul rand vreau sa imi bag pula in mortii tai !! Din toata inima !!
  Nu este tara lu ma-ta sa iti dai tu cu parerea cine merita si cine nu sa vina sau sa plece… Doamne daca existi cu adevarat te rog fa o minune si ia toti comunistii astia la tine !! 🙏🙏

 7. Este un mare păcat să blestemi și eu cred că și Biblia scrie să nu blestem să nu judeci să nu fie judecat să nu blestem să nu fii blestemat Eu așa știu Doamne iartă mă Și iar taur și pe el în numele tatălui și al fiului și al Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor Amin

 8. SANT FOARTE CURIOASA CU CAT ESTI RETRIBUIT DE ACEI OAMENI PE CARE ACUM II SUSTII DAR NU ITI ESTE RUSINE ASA UN PIC DAR SANT COPII NOSTRII SI CRED CA AU TRIMIS DESTUI BANI IN TARA SA PROFITA SI TATUL DE EUROII .PE CE LUME TRAITI .SCUIPATE SINGUR IN OGLINDA SATI FIE RUSINE .GRELE ZILE AM AJUNS …..UN ZIARIS SA VORBEASCA ASA DAR POATE CINEVA TIA FURAT CONTUL MAI STII ?

 9. Acest ziarist nu poate fi ,de cat un jeg el personal du cei care vin din diaspora ..el in primul rand este platit din banii diasporei ..jegul …ziaristul oului.. MULTI din diaspora au familii an țara si sunt obligați de soarta sa se reîntoarcă…chiar dacă au contracte nedeterminată dar nu au posibilitatea de a lua toata familia in diaspora …atunci eu un asemenea care fac parte de diaspora nu-i doresc nimic mai rău doar sa sa fie el „jegul ziariștilor „in situatia noastră furi familia in gura

 10. Bivolii de la redactia sportiva nu pot fi considerati jurnalisti pentru ca nu stiu sa scrie. Ca-si dau si ei cu parerrea si urla dupa un gol nu-i califica ca gazetari. Atunci cand incearca sa copieze vreo opinie politica dau cu oistea-n gard. Da-i dracului de imbecili si nu-i lua in seama. Un om de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here