Gigi Becali despre Anamaria Prodan: „Ştiţi ce făcea prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor”. Război total între clanul Becali și familia Reghecampf, după vânzarea lui Man cu 13 milioane de euro

2
22445

Transferul atacantului Dennis Man (22 de ani) de la FCSB la clubul italian Parma, pe 13 milioane de euro, a declanşat un război total între între clanul Becali şi familia Reghecampf. Man a devenit cel mai scump fotbalist vândut de o echipă din România.

Motivul scandalului: patronul FCSB, Gigi Becali, a „sărit-o din schemă” pe Anamaria Prodan-Reghecampf, impresara jucătorului și fiica fostei cântărețe de muzică populară Ionela Prodan (fostă candidată PSD la alegerile parlamentare), dar și soția lui Laurențiu Reghecampf, fost antrenor al echipei lui Gigi Becali.

Patronul FCSB a lucrat în paralel, pe ascuns, cu vărul său, Ioan Becali (cel ce-și spune „Giovanni” și se mândrește că e „mafiot”), la realizarea transferului. În cele din urmă, tranzacția s-a făcut prin firma de impresariat a fraților Ioan și Victor Becali, verii patronului FCSB.

Ruptura brutală dintre clanul Becali și familia Reghecampf a pornit de la o dublă lăcomie.

  1. Gigi Becali a vrut să rămână cu mai mulți bani din acest transfer „gras”, iar comisionul impresarului să rămână și el în familie, la vărul Ioan Becali, nu să zboare la soții Reghecampf. Orbit de suma-record, patronul FCSB „a uitat” că Dennis Man are contract de impresariat cu agentul de jucători Anamaria Reghecampf.
  2. Anamaria Reghecampf a fost bănuită de Gigi Becali că „și-a tras” un supracomision, bani ascunși, oferind FCSB doar 10 milioane de euro, deși Parma transmitea – prin Ioan Becali, intrat pe fir – că e dispusă să plătească 13 milioane (necondiționat) plus alte două milioane (condiționate de performanțele viitoare ale fotbalistului la clubul italian).

În tot acest balamuc, jucătorul originar din Arad a picat la mijloc.

Precizare: atât Gigi Becali, cât și verii săi, frații Ioan Becali și Victor Becali, au fost condamnați la închisoare cu executare în ultimul deceniu. Toți au fost eliberați condiționat, după diverse „stagii” în spatele gratiilor.

Acesta este contextul în care a pornit urgia declarațiilor între cele două tabere. Un ping-pong al acuzațiilor din ce în ce mai dure, deseori jignitoare.

Cei trei Becali: Gigi, Victor și Ioan

Gigi Becali: „Nu mai discut în viața mea cu femei!”. Diferența dintre 10 milioane și 13+2 milioane

Gigi Becali a explicat de ce a ales să-l vândă pe Dennis Man prin intermediul vărului său Ioan Becali și nu prin agenta jucătorului, Ana Maria Prodan. El a avut și un derapaj sexist, care poate fi ușor amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Nu mai vorbesc în viața mea cu Ana! Nu mai discut în viața mea cu femei! Eu am primit oferta de la Ana – na, că trebuie să-i pronunț și numele acum , dar n-o voi mai face.”

„Îți dau cuvântul că nu mai vorbesc în viața mea cu Anamaria! Îi dau «Bună ziua», dar nu mai discut cu femei, care e problema?”

„Problema a fost că ea, când mi-a trimis mie ofertă de 10 milioane de euro… cu o oră înainte vorbisem cu patronul Parmei și mi-a făcut ofertă de 13 milioane plus două milioane bonusuri. Iar ea făcea ofertă de 10 milioane plătibili în patru ani?!”

„Tu îți dai seama că eu vorbeam? Ce să zic atunci? Nu mă interesează de ea. Eu am greșit. Eu nu mai lucrez cu femei. Am făcut o greșeală pentru că e nevasta lui Reghe… Ce, dacă zice Reghe ceva? Nu mai vorbesc nici cu Reghe! Ce-mi trebuia mie să vorbesc cu o femeie? Femeia e frumoasă, acolo, manechin…”

Gigi Becali – Anamaria Prodan

Anamaria Prodan: „Am muncit 6 luni la transferul ăsta. Am aceeași admirație pentru Gigi Becali”

„De 6 luni lucrăm intens, eu și partenerii mei din Italia, pentru acest transfer. De-a lungul timpului i-am prezentat lui Gigi Becali fiecare ofertă care a venit pentru Dennis Man și Florinel Coman. Mici sau mari, eu mi-am făcut datoria, le-am adus și le-am prezentat.”

„Azi am aflat și eu, din ziare, că patronul lui FCSB vorbește și cu Giovanni. Eu, repet, nu am știut. Eu am ținut legătura cu patronul FCSB non-stop. L-am informat de fiecare mișcare, de la fiecare club. Nu vreau să știu nimic, când a apărut Giovanni în ecuație sau de ce. Nu mă interesează.”

„Am fost super-corectă în business-ul meu și așa am să rămân. Nu păcălesc și nu mint pe nimeni. Familia jucătorului și jucătorul au știut din prima clipă de fiecare oferta și discuție.”

„Am înțeles de la patron că Giovanni i-a dat numărul de telefon al patronului Parmei și l-a sunat. Eu sunt fericită că au vorbit și a primit cât a vrut.”

„Eu nu am vorbit despre nicio ofertă pe care am adus-o. Asta a fost înțelegerea cu Gigi Becali, mereu. Să nu vorbim despre oferte. Eu mi-am ținut-o. Repet, în continuare am aceeași admirație pentru Gigi Becali și consider că am fost super-profesionistă în ceea ce am făcut.”

„De 7 luni l-am prezentat pe Dennis la Parma. Am întârziat puțin negocierile pentru că s-a schimbat antrenorul. Acum două zile am trimis oficial la clubul FCSB oferta oficială. Am vorbit cu patronul (Gigi Becali – n. red.), mi-a spus că vrea 15 milioane de euro. Eu negociam, când am înțeles de la Parma că a sunat Giovanni Becali, că el face de acum transferul.”

„Atât și nimic mai mult. De aici, povestea probabil continuă. Nu pentru mine. Eu știu ce am făcut și sunt mândră de tot. Și eu, și familia jucătorului știm cât s-a muncit pentru acest transfer.”

Gigi Becali: „Tu vorbeşti de trădare? Reghe m-a șantajat când eram în închisoare! I-am mărit salariul de la 15.000 la 30.000 de euro. A profitat de situația mea”

„Eu le-am spus că las deoparte toate lucrurile rele care s-au mai întâmplat între noi, pentru că așa sunt eu. Eu nu fac afaceri cu femei, dar am acceptat cu Anamaria pentru că era vorba de Reghe. E nevasta omului.”

„Dar acum m-a deranjat și Reghe cu ce mesaje mi-a dat. Că «nu se poate, cum am trădat-o pe Ana, că nu se face așa ceva…».”

„Păi, măi, Reghe! Tu vorbești de trădare? Ai uitat cum ai venit la mine la închisoare, la două săptămâni după ce am intrat acolo, și mi-ai cerut să-ți măresc salariul de la 15.000 la 30.000 de euro pe lună, că altfel pleci de la Steaua? Ai uitat cum m-ai șantajat atunci, profitând de situația mea? Păi, aia e trădare! Am acceptat atunci ce mi-ai cerut, pentru că nu aveam ce face.”

Ioan Becali

Anamaria Prodan: „Doi șobolănei disperați” – Gigi și Ioan Becali. „Gigi e un om mic, nu are nimic sfânt în el! Nu e un om al lui Dumnezeu niciodată!”

„Mi s-a spus să mă feresc de el. E un om mic nu are nimic sfânt în el. Nu e un om al lui Dumnezeu niciodată! E un om de afaceri care trădează și care face rău, atât!”

„Gigi Becali, dacă avea demnitate, nu avea cum vreodată să convingă jucătorul reprezentat de mine să rupă vreun contract.  Au făcut la fel cu Nicolae Dică. Giovanni i-a făcut un contract dezastruos la Catania, Dică m-a chemat pe mine, l-am luat și l-am dus în Turcia. Acelați lucru a făcut cu Paul Papp. Nu poți să faci așa și vărul tău, Gigi Becali, să te ajute la infinit.”

„Doi șobolănei disperați! (Gigi şi Ioan Becali – n. red.) Să nu mă mai deranjeze, că arunc foc pe nări!”

„Îmi spune Gigi Becali: «Tată, are 70 de ani, ce să-i faci?». Nu-i fac nimic. Dacă s-a folosit de amândoi, bravo lui, dar trebuia să aibă demnitate!”

„De ce Giovanni Becali nu i-a adus până acum nicio ofertă lui Gigi Becali?! Eu vorbesc cu el și am vorbit până acum o oră non-stop. El știe foarte bine ce mesaje mi-a trimis. Sunt o doamnă și educată, nu-i zic nimic. Îi spun doar atât: să-ți dea Dumnezeu ce poți să duci!”

Gigi Becali: „Când Reghe era antrenor la noi,  ajunseserăm râsul României din cauza Anamariei. Ce circ ieșea prin cantonamente, când le zăpacea de cap pe soțiile fotbaliștilor, să semneze bărbații lor cu ea!”

„Văd că Anamaria nu se potolește și începe cu jigniri urâte, dar observ că o dă și în amenințări. Însă, dacă cineva vrea să vorbească cu mine, atunci ăla să fie Laurențiu Reghecampf, nu femeile care fac parada modei pe stradă și prin ziare!”

„Eu nu o să mai stau să mă cert cu femeile, că nu am înnebunit. Am tăcut destul când Reghe era antrenor la noi, iar noi ajunseserăm râsul României pe la echipă din cauza Anamariei Prodan. Știe ea ce circ ieșea prin cantonamente, când le zăpacea de cap pe soțiile fotbaliștilor de la noi de la echipă, să semneze bărbații lor cu ea ca impresar.”

„Se văitau nevestele pe la bărbații lor că nu scapă de ea. A uitat cum se ruga de unul și de altul să semneze cu ea când era Reghe antrenor? Sau a uitat ce voia să facă când erau Giovanni cu Victor în pușcărie? Lui Reghe nu îi este rușine așa un pic de mine, să o lase să vorbească în așa fel de Gigi Becali? Cum poate să folosească cuvintele alea la adresa mea sau a lui Giovanni?”

„Dar e vina mea, că doar eu am lasat-o să stea prin preajma mea, ca să-i dau și ei valoare, dar gata, totul are o limită!”

„Nu mai sunt «patroane»? Nu mai sunt eu ăla, Gigi, «familia mea»?”

„Păi, ea se ridică vreodată la valoarea lui Giovanni ca impresar? A fost ea vreodată în viața ei impresar de talia lui Giovanni?”

„Să înceteze cu amenințările, iar eu vă spun sincer că nu o să mă mai vedeți să dau răspuns la atacul unei femei.”

Soții Reghecampf

Anamaria Prodan: „Eu l-am ajutat pe omul ăsta incredibil și când era la pușcărie. Eu și soțul meu am avut grijă să nu se aleagă praful”

„Am văzut declarațiile, ce aș putea să spun? Doar că sunt atât de dezamăgită și am un gust amar. Într-adevăr, tot ceea ce mi-au spus oameni foarte importanți din presă, din sport, s-a adeverit.”

„Mi-aduc aminte și zâmbesc cum îi luam apărare lui Gigi Becali și spuneam că e foarte corect. Aș vrea să-mi mențin părerea, dar ceea ce a făcut și cum a reacționat arată că e foarte mic și arată că n-o să mai existe nimic din partea mea, niciun transfer.”

„Eu l-am ajutat pe omul ăsta incredibil și când era la pușcărie. Poate n-a știut nimeni niciodată că atunci eu și soțul meu am avut grijă să nu se aleagă praful, am adus jucători și n-am cerut niciun comision. Nu le-am luat comision, pentru că știam că e în pușcărie.”

„I-am vândut pe milioane, zeci și zeci de milioane, jucători în ultimele 6 luni și puteam să-i iau eu liberi de contract – Bourceanu, Adi Popa, Szukala, Sânmărtean. N-am făcut niciodată așa ceva. I-am adus milioane pe ei! Deci, eu pentru Gigi Becali am fost atât de dreaptă și atât de corectă, încât sunt foarte mândră.”

„Am tăcut, am zis că dacă Gigi Becali e fericit că l-a băgat pe Giovanni, e OK. I-a dat mandat oficial să negocieze, nu m-a deranjat.”

„Acest transfer mi se datorează 100%. Am să prezint fiecare mesaj și mail oficial în ultimele 6 luni, pe care eu le-am avut cu Parma. E toată corespondența, zoom-uri făcute între noi, discuțiile mele cu Man, cu tatăl lui. Am totul scris, nu sunt o nebună să spun că am făcut cel mai mare transfer.”

„Patronul Stelei (FCSB – n. red.) a primit ofertă oficială de la mine. De disperare, ca o femeie să nu facă un asemenea transfer… Cu Stanciu nu a avut ce face Giovanni Becali, controlul era deplin, la Anderlecht eram ca la noi acasă.”

Laurențiu Reghecampf la FCSB (fosta Steaua)

  • a avut două mandate de antrenor, totalizând 3 ani și jumătate;
  • primul mandat: 21 mai 2012 – 27 mai 2014;
  • al doilea mandat: 4 decembrie 2015 – 19 mai 2017;
  • a câștigat două titluri de campion (în 2013 și 2014) și o Supercupă (în 2014).
Laurențiu Reghecampf – Gigi Becali

Top 10 transferuri fotbaliști români din Liga 1

1. Dennis Man (de la FCSB la Parma, în 2021): 13 milioane euro

2. Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 10 milioane euro

3. Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro

4. Valentin Mihăilă (de la Craiova la Parma, în 2020): 8,5 milioane de euro

5. Alexandru Mitriţă (de la Craiova la New York City, în 2018): 8 milioane de euro

6. Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro

7. Mirel Rădoi (de la Steaua la Al Hilal / Arabia Saudită, în 2009): 6 milioane euro

8. Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro

9. Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese, în 2011): 5 milioane de euro

10. Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray Istanbul, în 2011): 5 milioane euro

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Rau am ajuns …e o rusine pentru țara asta să fie reprezentată de acesti traficanți de oamenii, în america vor să-l desființeze pe președintele lor,cel care s-a ocupat de comerț cu sclavi, iar la noi acești pușcăriași l-i se cântă în strună….oare cei de la comitetul de discriminare nu pot lua o decizie???…intreb si eu,să faci export cu oameni, de fapt e varianta modernă a comerțului cu sclavi,iar tu permiți așa ceva….știți câți bani a câștigat pușcăriașul din pipera de pe urma sclavilor???…O sută de milioane de euro!!!!…100000000 !!!….în ce tara trăim??…în congo??…nigeria??…unde mai pui că televiziuni de sport ca Digi ,protv îi canta în strună, curvă aia de ioana,mironica, radu naum îl pupă în cur în fiecare zi pe acest infractor și pușcăriaș…rusine ,rusine,…sunteți niste scursuri umane…sunteți exact ca cel pe care îl prezentati zilnic la voi pe post….sunteți niste infractori….abuzati de naivitatea telespectatorilor …nenorociților…car va da ba puscsriadul pe lună???…

  2. Când vor înțelege ziariștii că despre pușcăriași și nebuni nu ai ce scrie, ei trebuie să rămână în anonimat, iar dacă au făcut ceva groazni amintești în trei rânduri și atât, nu comentezi zile înregi ca să-i faci propagandă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here