Gigi Becali: „Coronavirusul e șansa neamului românesc!”. Vrea să preia guvernarea: „Dați-vă la o parte, că vin eu! Mai aduc 10 oameni, pe care îi aleg eu!”

6
6152
Gigi Becali, DNA

În vremuri de criză, ies la iveală tot felul de salvatori providențiali. Unul tot mai guraliv în ultima vreme e Gigi Becali, patronul clubului de fotbal FCSB.

Donațiile lui Becali către spitale sunt binevenite, fanfaronada lui e grețoasă. În primul rând, pentru că și pentruo mască de protecție sau o pereche de mănuși face tam-tam la televizor, precum găina care se ouă o mărgică.

Apoi, vin pretențiile, din ce în ce mai mari. Latifundiarul din Pipera vrea, mai nou, să plece toți de la guvernare și să-l lase pe el, că vine cu „alți 10 oameni” și ne scapă de coronavirus. Cum vor fi selectați cei 10 salvatori din Guvernul Becali? Printr-o metodă medievală: „Îi aleg eu”!

Carevasăzică, pe el nu l-a ales nimeni (și, slavă Domnului, a tot candidat!), dar vrea musai să ne conducă, să ne scoată din criză. Să populeze Palatul Victoria cu 10 oameni aleși de el, care nu e ales de nimeni.

În vremuri normale, e de discutat și din ce se alimentează generozitatea lui Gigi Becali. Proocurorii susțin că din zeci de milioane de euro furate de la stat, prin „suveica ANRP”, care a băgat la pușcărie mulți miniștri, demnitari și funcționari. Dar despre asta vom vorbi în detaliu după ce scăpăm de virusul dement. Până atunci, reținem donațiile remarcabile ale lui Becali și pretențiile sale absurde.

Iată ce a spus latifundiarul la Pro X (crezând, probabil, că în curtea Guvernului se află o fabrică de bani, care poate tipări peste noapte câteva zeci de miliarde de euro):

 • „Eu nu vreau să critic Guvernul, dar nu se poate așa ceva! Nu sunt măști în spitale. Mă duc mâine la Craiova și Caracal ca să dau 2.000 de măști. Plâng doctorii și spitalele că nu sunt măști.”
 • „Dumnezeu va face o minune și vom putea participa la Slujba de Înviere. Uite că la noi sunt mai puține cazuri. V-am zis că așa va fi în țările ortodoxe, unde se face Sfânta Liturghie. În România, Belarus, Serbia nu moare așa multă lume. Noi avem de la Botez un înger care are grijă de noi.”
 • „Trebuie să băgăm 20-30 de miliarde de euro în economie, nu un miliard și să pornim încet, ca Trabantul. Franța bagă 300 de miliarde, dar pleacă greu, că e oprit totul. La fel și restul țărilor. Pe noi ne-a ocrotit Dumnezeu și a zis «Vă aduc poporul român acasă».”
 • „Avem oameni, dar trebuie și Guvernul… Băi, guvernanți, acum, când e criză, trebuie să plecăm cu demaraj de pe loc. Dar ei nu dau nici măști la spitale. Ce facem? Dormim? Dacă nu știți, dați-vă la o parte! Să vină oameni de afaceri care se pricep! Vin eu cu alți 10 oameni, pe care îi aleg eu. Nu vreau bani. Dați-vă la o parte! Nu e nicio rușine dacă nu știți. Vin eu. Lăsați oameni care se pricep! Hai, să plecăm ca un Audi de pe loc! Vai de capul nostru…. Vom muri de foame.”
 • „Alte țări vor pleca mai greu de pe loc. Noi dăm drumul mai repede, pentru că nu avem așa mari probleme. Putem să întrecem aceste țări dacă băgăm 30-40 de miliarde. Trebuie să băgăm bani, pentru că banii se cumpără ieftin acum. Să intervină Banca Națională! E un moment care vine o dată la 500 de ani. Trebuie să facem cum a făcut Donald Trump în America, să dăm bani la oameni! Lumea e oprită acum, dar noi putem pleca cu Audi. Lumea e distrusă, chiar și psihologic. Coronavirusul e șansa neamului românesc, metaforic vorbind. Dar să înțeleagă cei din Guvern. Dacă nu, să ne lase pe noi!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

6 COMENTARII

 1. Oierule, te-ai rugat la ora 12:00? Faci ca Simion Ion. Numai dimineața devreme. Dacă pui pe Gheorghe Hagi rege, te cred.

  Hahaleră? Intră în biserică și pupă Crucea.

  666-111=555

 2. Uite ce înseamnă să plătești televiziunile de căcat…cei de la prox trăiesc numai din banii lui fecali… gurista e in stare să-l pupe in cur pentru bani și nu numai ea…alt gâjâit de la Digi sport e preș in fața lui ,alte echipe nu există numai stâna oierului… parcă avea interdicție 5 ani să apară în media ?…face guvern cu Mimi , Borcea, Giovanni, Victor, Copos,….

 3. N-are treaba, de cand e suspendat fotbalul si tot sportul in lume, trebuie sa faca si el ceva, donatiile sunt un lucru foarte bun, insa cum scrie si-n articol, s-a imbogatit temeinic prin coruptie si hotie. Faptul ca intoarce romanilor ceva din ce-a hotit nu-l transforma deloc intr-un erou, tot un jnapan si-un hot ramane, plus educatia de-a dreptul precara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here