Toni Grecu: „O cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri. M-am prăbuşit inconştient. Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume”

0
6481
Toni Grecu

În pavilionul în care s-a produs incendiul de la Institutu Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, vineri dimineață, se afla şi actorul Toni Grecu, fondatorul grupului Divertis. Internat de două săptămâni, cu o formă medie de infecție cu Covid-19, acesta dormea într-un salon de la etajul 2. Incendiul a avut loc la parter.

Toni Grecu (61 de ani) a povestit pentru Ştirile Pro TV prin ce a trecut. Mutat la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, actorul n-a apărut cu voce, ci și-a transmis mesajul către Pro TV prin două SMS-uri.

„Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa Salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit. Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma Salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea.”

„Era foarte speriat, părea foarte afectat”

Soţia lui Toni Grecu a aflat de grozăvie de la televizor.

Cristina Grecu: „Am fost trezită de nişte SMS-uri ale unor prieteni, am deschis televizorul şi în momentul acela se spunea că incendiul a izbucnit la pavilionul 5, unde ştiam că e internet. L-am sunat imediat şi mi-a răspuns, era foarte speriat, părea foarte afectat de ce s-a întâmplat, dar mi-a zis că e înconjurat de medici la urgenţe şi că se ocupă oamenii de el, că e pe un pat”.

„Se auzea cum ţipau: «Ajutor! Ajutor!»”

Îngroziţi de fumul care a invadat saloanele, unii pacienţi în vârstă povestesc cum au găsit salvare, sărind pe geam, prin balcoane, notează Pro TV.

„Am sărit pe balcon, am sărit pe balcon şi am dat telefon la 112 şi țipa lumea: «Ajutor! Ajutor!»”, povestește, îngrozit, un pacient.

Au fost secunde la limită pentru cei peste 100 de pacienţi ameninţaţi de flăcări şi de fum. Un bunic de 75 de ani s-a salvat singur.

„Se auzea cum ţipau: «Ajutor! Ajutor!» şi era flacăra la primul salon din capăt, flacără mare şi fum”, a rememorat bătrânul acele momente dificile.

Iar ajutorul a venit în câteva minute, prin pompierii care au stins incendiul și prin echipajele SMURD care au evacuat toți pacienții din pavilion. Nu a fost deloc ușor, dat fiind că majoritatea pacienților erau oameni în vârstă, bolnavi și dependenți de oxigen, era noapte, afară era frig, iar totul s-a făcut contracronometru.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Anchetatorii de la „Matei Balș”: „Se pare că au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, precedate de un incendiu”

* Numărul victimelor în incendiul de la „Matei Balș” urcă la 5: un pacient a fost găsit carbonizat în baie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here