DEZVĂLUIRI. Ce “presă coruptă” citea cu încredere Șoșoacă până de curând: Ziariștii, Digi 24, G4Media, Adevărul, HotNews, Comisarul, Podul, Europa Liberă

0
1664
Vechea și noua Șoșoacă. În stânga, articole din "presa coruptă" distribuite cu frenezie până în primăvara lui 2020. În dreapta, postări din ultimele zile, în care acuză aceeași presă că este pilon de bază în "era sclavagistă"

Parte a nemaipomenitei metamorfoze suferite de Diana Șoșoacă în ultimele luni, după intrarea în politică, este și schimbarea radicală a atitudinii față de presă. Dacă azi acuză ziariștii că sunt corupți, că mint și sunt în slujba Ocultei Mondiale, până astă-vară difuza masiv opiniile acestora, pe care și le însușea fără rezerve.

Proaspăta senatoare a partidului populist AUR este azi imaginea în oglindă a cetățeanului obișnuit de ieri.

Înainte să intre în politică, adică până în iunie 2020, Șoșoacă era simpatizantă #Rezist, critica vehement practicile BOR, corupția PSD, apăra Justiția și apartenența la valorile și structurile occidentale, avea încredere totală în presa independentă, râdea de teoriile conspirației ventilate de Dragnea și propagandiștii de la posturile TV ale mogulilor.

Azi se declară vajnică apărătoare a BOR, credincioasă ortodoxă practicantă, se anturează cu activiștii rusofili ai Coaliției pentru Familie, promovează ideile național-comunismului de tip ceaușist, susține teorii ale conspirației absolut caraghioase, pretinde că toată presa e coruptă și vândută Ocultei Mondiale, dar în același timp nu refuză nicio invitație în studiourile televiziunilor controlate de oligarhi.

Ce “presă coruptă” citea cu încredere Șoșoacă: Ziariștii, G4Media, Digi 24, Adevărul, Comisarul, Podul

Ziaristii.com vă prezintă câteva câteva mostre ale schimbării radicale suferite de Șoșoacă peste noapte, după ce i s-a propus să se alăture mișcării conspiraționiste din care a emanat AUR.

Pe 30 aprilie 2018, pe contul său de Facebook din acea vreme (închis între timp), Diana Șoșoacă distribuia chiar un mesaj al lui Grigore Cartianu, în care acesta, alături de un link către un articol din G4Media, arăta de ce Curtea de Apel Ploiești “a obligat clanul propagandistic A3-Gâdea-Ciuvică” să-i plătească 300.000 de lei despăgubiri morale Codruței Kovesi. Șoșoacă adăuga o observație personală: “Puțin 300.000 de lei pentru ce mizerii fac”.

În ultimele 3-4 luni, ea a devenit însă o prezență constantă tocmai în studioul Antenei 3 și chiar în emisiunile lui Gâdea. Inclusiv luni seara, când s-a certat cu moderatorul și a plecat din emisiune, Șoșoacă era apelată de Gâdea cu “doamna senator, cu toată dragostea…”. După incident, Șoșoacă îl face praf pe Gâdea, „cu toată dragostea”!

Pe 28 ianuarie 2019, Șoșoacă distribuia un articol din Ziaristii.com care consemna că, potrivit CEDO, procesele din România nu trebuie rejudecate, așa cum presau Dragnea și Tudorel Toader, alături de toată mafia reprezentată de PSD. Actuala luptătoare împotriva “presei corupte” adăuga, lângă link-ul către articol: “Magistral! Tudorică tufănică de Bruxelles! Rușine, domnule ministru! Ești o mare pată pe dreptul roman! Păcat! Cum poate decădea un om când face compromisuri promiscue!“.

9 aprilie 2019: Șoșoacă distribuie un articol din „Adevărul” în care e prezentată o reușită USR. 30 iulie 2019: share la un articol din „Comisarul”, cu care actuala senatoare rezona întrutotul

Pe 9 aprilie 2019, actuala senatoare AUR, vajnică luptătoare cu presa “pilon al sistemului sclavagist”, distribuia un articol din „Adevărul”, unde se anunța că inițiativa “Fără penali în funcții publice”, a USR, primise avizul Curții Constituționale.

Pe 30 iulie 2019, Șoșoacă prelua un articol de pe Comisarul.ro, unde se arăta că, după modificarea legislației penale de către PSD, criminalii peste 65 de ani nu mai pot fi condamnați pe viață indiferent cât de periculoși ar fi și câte omoruri au comis. Avocata adăuga indignată: “Când am spus atunci că este o bombă cu efect imediat, s-au trezit niște deștepți PSD-iști să mă jignească! Eu de abia aștept să văd cum se riscă unii și le fac felul acestor politicieni, scăpând apoi din închisoare datorită victimelor lor! Pentru că s-a umplut paharul și mulți se revoltă!“.

Iar exemplele cu preluări ale Dianei Iovanovici-Șoșoacă din presa neafiliată PSD, care demonstrează că actuala conspiraționistă avea încredere în informațiile prezentate publicului de jurnaliști, pot continua la nesfârșit.

Ultimele mesaje ale “vechii Șoșoacă” datează din luna mai 2020.

Ca o bună patrioată care luptă pentru țărișoară și popor cu băncile și mass-media, senatoarea AUR nu reușește nicio postare fără greșeli gramaticale

Acum, pe noile sale conturi de Facebook, “noua Șoșoacă” transmite mesaje radical opuse, spre delirul fanilor conspiraționiști care păreau că așteaptă de multă vreme pe cineva, să le livreze poveștile dorite.

Pe 19 ianuarie, de exemplu, Șoșoacă prezenta un grafic, sub comentariul: “Cei 5 piloni de instituire ai sistemului sclavagist”.

Trecând peste greșeala gramaticală (firească și îndurabilă pentru o patrioată care iubește mai presus de orice limba poporului său liber și neatârnat), vedem că mass-media este socotită a doua ca importanță, după băncile centrale, fiind vinovată de “propagandă”.

„Cum de mass-media a devenit atât de influentă?”, se întreabă avocata care nu ratează nicio emisiune unde e invitată și care fugărește cameramanii ca să apară și ea în cadru

Miercuri, 27 ianuarie, la două zile după ce a plecat din studioul Antenei 3, Șoșoacă posta, pe un alt cont de Facebook, un comentariu conspiraționist-enigmatic: “Cum de mass-media a devenit atât de influentă pentru societatea română?”. Alături, își prezintă și părerea: “Asupra României s-a abătut o psihoză. Aceasta este cauzată în cea mai mare parte, de presă și televiziuni“.

Din nou, trecem peste virgula lipsă din textul său (e un fenomen des întâlnit: cu cât indivizii își declară mai tare iubirea de țară, atașamentul de limbă, religie și neam, cu atât sunt mai certați cu educația, bunul-simț și mai predispuși la nemernicii) și trecem la fond. Mass-media nu “a devenit atât de influentă” peste noapte, prin cine știe ce conspirație, ci pur și simplu așa a fost încă de la apariția sa, și nu doar în România – așa cum fals scrie Șoșoacă -, ci în toată lumea.

Impostura este totală: avocata este avidă după aparițiile la posturile de televiziune, nu ratează nicio invitație, iar atunci când sunt camere de filmat în preajmă se bagă cu tupeu în prim-plan (este notoriu cazul caraghios de anul trecut, când s-a împins în IPS Teodosie ca să fie și ea vizibilă).

În același timp, acuză presa că e prea influentă și că produce psihoze – la care chiar ea contribuie din plin, afirmând de exemplu că oamenii vor fi luați de pe străzi cu Armata, băgați cu forța în lagăre și vaccinați obligatoriu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here