Europa, cu Germania și Spania în frunte, reia vaccinarea cu AstraZeneca

0
183

Germania și Spania reiau vaccinarea anti-Covid cu AstraZeneca după ce, joi, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a concluzionat că acest ser este sigur și eficient, relatează AFP. 15 țări europene suspendaseră vaccinarea cu AstraZeneca după raportarea unor decese la persoane care primiseră serul.

Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania, a anunțat: “Scopul nostru, și acesta este obiectivul comun al guvernului și al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri (n.r. – azi).

Carolina Darias, ministra Sănătății din Spania, a ținut joi o conferință de presă: “Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, miercuri”. Urmează ca medicii să decidă ce categorii de populație vor primi vaccinul.

Decese suspecte au apărut după administrarea tuturor vaccinurilor, dar mediatizate intens au fost doar cele apărute după AstraZeneca

După ce experții au analizat datele privind decesul mai multor persoane vaccinate cu AstraZeneca, EMA a anunțat joi că nu există motive de îngrijorare. S-au consemnat circa 30 de decese provocate de tromboze la persoane cărora li se administrase AstraZeneca, la un total de 17 milioane de persoane vaccinate.

EMA a afirmat că vaccinul “nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge.

Decese s-au produs după administrarea tuturor vaccinurilor, până acum, dar mediatizate intens au fost doar cele apărute după AstraZeneca.

Produs de cercetători de la Oxford, prin tehnologie tradițională (adenovirus modificat și inactivat), vaccinul fabricat de compania suedeză AstraZeneca este cel mai ieftin de pe piață – Uniunea Europeană îl cumpără cu 1,6 euro. Medicii de la Oxford care l-au inventat au ajuns la o înțelegere cu compania producătoare AstraZeneca pentru ca vaccinul să fie vândut fără profit, în scop umanitar, pentru a ajuta la imunizarea întregii populații.

Oxford/AstraZeneca este singurul producător de vaccin anti-Covid existent pe piață care a luat această decizie, ceilalți incluzând în preț marje de profit substanțiale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here