Germania a aprobat ca Rheinmetall să trimită Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1. Primele 22 ajung în câteva săptămâni

1
3273
Leopard 1 model A5 aflat în dotarea armatei norvegiene

Guvernul Germaniei a cedat presiunilor și a aprobat luni ca Rheinmetall să vândă Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1. Primele 22 de bucăți ar urma să fie livrate în cel mult 6 săptămâni. Fiind vorba de vehicule la mâna a doua, la care au renunțat alte țări, acestea vor fi recondiționate și modernizate de compania germană înainte să fie trimise Ucrainei.

Pe lângă modernizarea tancurilor – care sunt model Leopard 1A5 –, germanii se vor ocupa și de instruirea echipajelor.

În discuție mai sunt 100 de blindate Marder și 100 de autotunuri. Și Olanda va contribui cu 40 de sisteme de artilerie mobilă care pot trage la 40 de kilometri distanță.

Tancurile Leopard 1 au început să fie produse de compania Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co.KG în 1965. De atunci s-au produs 4.744 de exemplare. Deși este un tanc de luptă conceput acum 57 de ani, Leopard 1 este în continuare în uzul a 11 țări pentru că are marea calitate de a putea fi modernizat.

Un tanc ultramodernizat, performant, cu o mulțime de echipamente și foarte ușor de condus

Măsurile de îmbunătățire a capacității de luptă au menținut Leopard 1 în pas cu tehnologia, iar țările care-l au în dotare pot alege dintr-o mare varietate de echipamente pentru a-l configura în funcție de necesități și caracteristile locale. Acest lucru face ca Leopard 1 să fie și azi performant în termeni de putere de foc, protecție, mobilitate și logistică.

O altă caracteristică fundamentală a acestui tanc care, până la apariția Leopard 2, era considerat printre cele mai bune din lume este că mentenanța sa este foarte simplă, iar germanii au dezvoltat un sistem logistic optimizat de-a lungul deceniilor. Programele de modernizare pentru Leopard 1 modelul A5 – care se află în serviciul a șase țări – au constat în instalarea unor tehnologii utilizate și în programul de producție de serie al succesorului său, Leopard 2.

Conform site-ului de specialitate Army-guide.com, pentru Leopard 1 A5 au fost îndeplinite, prin modificări tehnice, următoarele cerințe operaționale impuse :

– probabilitate ridicată de lovire a țintei de la primul foc cu toate tipurile de muniție pe timp de zi și de noapte și în condiții de vizibilitate limitată, chiar și împotriva țintelor camuflate și în confruntări între tancuri în mișcare și ținte în mișcare;

– timp scurt de pregătire pentru deschiderea focului;

– precizie și stabilitate ridicată a reglajului;

– testabilitatea rapidă a sistemului de arme și stabilirea stării de pregătire pentru tragere fără echipamente de testare externe;

– fiabilitate îmbunătățită.

Pentru a adapta și mai mult sistemul de arme la profilurile individuale ale misiunilor, la scenariile de amenințare actuale și la condițiile de desfășurare/zonele climatice relevante, sunt disponibile numeroase kituri de adaptare și de modernizare dovedite și aflate în serviciu, cum ar fi

– Sistem de control al focului și aparat de termoviziune;

– Acționare electrică a tunului/turlei;

– Tun cu țeavă lisă de calibrul 120 mm;

– Sistem de frânare cu două circuite;

– Unitate de vedere din spate a șoferului;

– Kit tropical;

– Armură modulară suplimentară;

– Interfață cu echipamentul de deminare sau lama buldozerului.

Germania s-a codit îndelung să livreze armament greu Ucrainei. Dar și după această aprobare dată de Guvern lucrurile nu se pot mișca mai repede de atât din cauza incompatibilității dintre armamentul sovietic pe care-l cunosc soldații ucraineni și cel occidental. Tancurile Leopard 1 produse și livrate de Germania nu pot fi utilizate direct, a declarat luni Saskia Esken, lidera partidului SPD, aflat la guvernare.

Este necesar un proces de instruire a militarilor ucrainene pentru ca tancurile să fie folosite corespunzător. O caracteristică importantă este că manevrarea Leopard 1 este relativ simplă, astfel că în câteva săptămâni de instruire intensivă tanchiștii ucraineni vor învăța ceea ce au nevoie. Tancurile necesită, de asemenea, piese de schimb şi experţi care să ajute la reparaţii, a adăugat Esken.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

* Dezvăluiri uluitoare din combinatul Azovstal. „Sub cuptoare se află un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile. Ultimul nivel se află la o adâncime de 50 de metri. Va rezista unei bombe nucleare”

* Ucraina demască fake-ul „întâlnirii” Putin – Șoigu: „Putin stă la televizor, iar Șoigu este montat pe videoclip”

Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

1 COMENTARIU

  1. Din toate „minunatiile” promise Ucrainei, guvernul german nu a trimis nimic. Zero barat. Nada.
    Si acum promite inca 88 de tancuri? Din care primele vor sosi abia peste cateva saptamani? Ce gluma sinistra! Oare ce va mai inventa guvernul german peste cateva saptamani pentru a nu da tancurile Ucrainei? Oare cati civili ucrainieni vor muri in cateva saptamani? Oare cate fete si femei din Ucraina vor mai fi violate, omorate sau schingiuite? Va rezista Ucraina cateva saptamani? Cat de ticalos sa fii, cat de vandut rusilor poti fi incat sa nu-ti pese deloc de copiii Ucrainei care mor impuscati sau violati de soldatii rusi pe care-i platesti si tu guvernule german? Ar trebui ca Germania sa fie pusa sa plateasca Ucrainei daune de razboi cot la cot cu Rusia pentru atitudinea de curvistina ieftina pe care a adoptat-o in aceste vremuri. Sincer, n-as fi crezut niciodata ca nemtii pot fi atat de jeguri umane la nivel inalt. Pentru mine ori Putler, ori Scholtz inseamna criminal. Chiar daca Scholtz n-a „apasat” pe tragaci ca Putler, atitudinea de curva pro-rusa si fluieratul in vant a lui Scholtz a contribuit la cresterea numarului de victime printre civilii ucrainieni. In plus, spre deosebire de Putler, Scholtz nu are nicio vina pentru moartea soldatilor rusi (care-s invadatori si care sunt soldati, adica in vremuri de razboi sunt trimisi sa moara). Adica Scholtz este alaturi de soldatii rusi pe care-i plateste si-i inarmeaza prin tot ceea ce cumpara din Rusia. Si asta nu inseamna ca-si iubeste poporul, ci ca nu are coloana vertebrala si este lipsit de caracter.
    In acest razboi, pana acum, Germania = Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here