VIDEO. „Gâdea al TVR” își folosește emisiunea-„hazna” pentru a-i ataca pe politicienii care vor să-l lase fără leafa de peste 6.000 de euro pe lună

3
2731

Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii “România 9” din prime-time-ul televiziunii publice (TVR), s-a victimizat penibil și a lansat atacuri violente la adresa PNL, joi seara, după ce deputatul liberal Gigel Știrbu a declarat în comisia parlamentară de specialitate că emisiunea sa este o “hazna”. 

Adus la TVR de la Antena 3 și cunoscut în breaslă drept “reporterul «Sărmăluță»”, Ionuț Cristache a folosit microfonul TVR pentru lamentări penibile, notează Aktual24.ro.

Cristache: “Începând de astăzi, această emisiune este luată la țintă de PNL. Așa înțelege un liberal să se raporteze la un produs jurnalistic la TVR. Nu are dreptul să intimideze jurnaliștii din această țară. Președintelui TVR i s-a reproșat această emisiune și comportamentul subsemnatului. Faptul că nu sunt pe placul lor înseamnă că fac bine ce fac. Faptul că aici sunt criticate guverne, președinți, servicii, tot ce trebuie criticat, nu este pe placul liberalilor și trebuie <<îndreptat>>. Este un atac fără precedent la adresa unui produs jurnalistic, niciun liberal nu s-a delimitat. Constat liber niște derapaje, nu credeam că este în stare marele PNL”.

Ionuț Cristache l-a sunat apoi pe președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pentru a-l întreba ce părere are că a fost criticat de deputatul Știrbu. Orban nu a răspuns. “Înțeleg, pe cale de consecință, că împărtășește mesajul domnului Gigel”, a concluzionat Cristache.

După ce s-a plâns apoi că jurnaliștii nu se solidarizează cu el, Cristache l-a prezentat pe invitatul emisiunii: Doru Bușcu, redactorul-șef al revistei satirico-pesediste “Cațavencii” și, în consecință, fostul consilier al lui Liviu Dragnea, puternic finanțat de PSD.

“Te vor da afară, pentru că TVR a fost politizată”, i-a spus Bușcu lui Cristache.

În mandatul Doinei Gradea la TVR (mandat girat de Liviu Dragnea și de PSD), Ionuț Cristache a fost propagandistul nr. 1 al TVR. El a promovat în prime-time personaje compromise, multe dintre ele cu grave probleme penale, și a susținut jihadul anti-justiție al lui Dragnea din 2017-2019. Cristache a făcut toate mizeriile pentru un contract de peste 6.000 de euro pe lună, integral din bani publici, fiind plătit mai bine decât președintele României.

Gigel Știrbu – ținta atacului unui propagandist PSD, la televiziunea publică

„Vă aduc aminte «laudatio» care i se aducea lui Liviu Dragnea la «Viața Satului»”

Joi, în cadrul Comisiei parlamentare pentru cultură și mass-media, deputatul Gigel Știrbu (PNL) i-a transmis șefei TVR, Doina Gradea, că emisiunea lui Ionuț Cristache, “România 9”, este o “hazna”.

“Ați transformat principala emisiune din prime-time a TVR într-o hazna. La ora 9, pe televiziunea publică, plătită din banii cetățenilor, timp de trei ani se face o politică partizană deșănțată”, a spus Știrbu.

Comisia parlamentară pentru cultură și mass-media a respins, joi, rapoartele de activitate ale TVR pe anii 2017, 2018 și 2019. S-au înregistrat 13 voturi “pentru” respingerea rapoartelor și 7 “împotrivă”.

În timpul ședintei, Gigel Știrbu i-a reproșat Doinei Gradea că a transformat TVR într-o “trompetă a PSD”.

Gigel Știrbu (deputat PNL): “Vă aduc aminte celebra întâmplare cu jurnalista «Cap-de-porc», vă aduc aminte că a trebuit să scăpați de Dragoș Pătraru pentru că-l ataca pe Liviu Dragnea. Vă aduc aminte de jignirile aduse jurnalistei care o agasa pe doamna Firea cu întrebările ei. «Laudatio» care i se aducea lui Liviu Dragnea la «Viața Satului». Vă aduc aminte că ați transformat principala emisiune din prime-time a TVR într-o hazna. La ora 9, pe televiziunea publică, plătită din banii cetățenilor, timp de trei ani se face o politică partizană deșănțată“.

Pe 12 mai 2019, PSD-iștii Dragnea și Daea erau promovați cu nerușinare cu numai 14 zile înaintea alegerilor europarlamentare și cu 15 zile înaintea întemnițării lui „Daddy”

„Mă simt chiar onorat”

Pe pagina sa de Facebook, Ionuț Cristache a reacționat cu jigniri la adresa deputatului PNL care i-a numit emisiunea “hazna”.

“Gigel Știrbu, azi, în Parlament, despre emisiunea ROMÂNIA9 «o hazna politică»! Mă simt chiar onorat venind aprecierea asta de la un asemenea personaj!”, a scris Cristache.

Rapoartele TVR pe ultimii 3 ani vor fi dezbătute și în plenul reunit al Parlamentului. Dacă vor fi respinse prin vot, întreaga conducere a TVR va fi demisă. Imediat va fi numit un interimar la conducerea televiziunii publice, a precizat Iulian Bulai, președintele Comisiei parlamentare de cultură și mass-media.

Conform înțelegerii din coaliția de guvernare, șefia TVR va reveni PNL, iar cea a Radioului public va fi desemnată de USR-PLUS.

VIDEO: Emisiunea „România 9” de joi seara

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* Bendeac: „Am încredere în medici și în cei care iau Nobelul, nu în cei care scriu «miau» ca pisica”. Actorul s-a vaccinat cu AstraZeneca

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

3 COMENTARII

  1. Proștii se supără degeaba, cine dracu se mai uită la osanalele aduse psd, poate analfabeții care oricum nu înțeleg nimic ei și ca „vițelul la poarta nouă” nimic mai mult, acum se plâng de politizare, dar acum e plin trr de cei cu limba lungă să poate linge c…. șefilor psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here