Încă un PSD-ist e înfundat cu „schema Dragnea” – angajări fictive! DNA cere din nou ridicarea imunității lui Florian Bodog

0
2195
Florian Bodog / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Un an și jumătate a durat imunitatea nesimțită a senatorului Florian Bodog (PSD)! În fosta legislatură, pe 23 septembrie 2019, majoritatea PSD-ALDE din Senat a respins solicitarea DNA de încuviințare a cercetării penale pentru fostul ministru al Sănătății din guvernele Grindeanu și Tudose (ianuarie 2017 – ianuarie 2018).

PSD nu doar că l-a „imunizat” pe Bodog în fața unor acuzații clare de corupție, dar i-a mai dat și un nou mandat de senator, punându-l cap de listă în Bihor.

Acum, DNA revine cu o nouă solicitare, iar Florian Dorel Bodog (49 de ani) este descoperit: partidul său nu mai controlează majoritatea în Senat!

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a trimis procurorului general un referat pentru sesizarea Senatului în vederea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Florian Bodog.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Bodog este acuzat de:

  • abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale);
  • fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale);
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

Concret: pe când conducea Ministerul Sănătății, Florian Bodog a angajat fictiv o persoană în funcția de consilier personal, a plătit-o un an, ba chiar a semnat documente în numele acesteia!

DNA: „(…) demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să-și încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”.

Pe 23 septembrie 2019, Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru Florian Bodog, cu 30 de voturi „pentru” și 82 de voturi „împotrivă”. Acesta era acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual. Atunci, Bodog a susținut în fața colegilor săi că este „un om politic integru”.

Acuzațiile de acum ale DNA

„Solicitarea are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să-și încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, în vederea producerii de consecințe juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere.

La data de 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similară a DNA de încuviințare de începere a urmăririi penale a aceluiași demnitar.

Ulterior, au rezultat date și indicii rezonabile privind săvârșirea, de către fostul ministru, și a altor infracțiuni, respectiv trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și a unui alt act material care intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuz în serviciu.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Drulă, după acțiunea în forță de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga. E ultima zvâcnire a Mafiei”

* Călin Georgescu-AUR, rusofil pe față la Pandele TV, promovat de Sputnik: „Șansa României este înțelepciunea rusească. Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”

* VOCILE MOSCOVEI. Șoșoacă: „Îmi cer scuze Ambasadei Rusiei”. Cerva: „O să bat la Ambasada Rusiei, cu flori, și o să-mi cer scuze”

* Epuizată de lupta cu Oculta, soția lui Cataramă le cere bani românilor, ar ajuta-o să-și revină

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here