vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainCălin Georgescu-AUR, rusofil pe față la Pandele TV, promovat de Sputnik:...

Călin Georgescu-AUR, rusofil pe față la Pandele TV, promovat de Sputnik: „Șansa României este înțelepciunea rusească. Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”

-

Site-ul propagandei ruse în limba română, Sputnik.md, a preluat pe larg, miercuri, afirmațiile făcute marți de conspiraționistul Călin Georgescu (59 de ani) la Metropola TV, televiziunea de casă a clanului Firea-Pandele (PSD), finanțată de Consiliul Local al orașului Voluntari.

Interviul a fost realizat de conspiraționistul Mădălin Ionescu (50 de ani), fost la Național TV, Antena 1 și Kanal D, ajuns acum slujitor la PSD TV, filiala Voluntari.

Călin Georgescu, propunerea AUR și a senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă pentru funcția de prim-ministru, nu se sfiește să facă propagandă pe față Rusiei autocrate a lui Putin. Emisiunea de la Metropola TV și articolul publicar de Sputnik.md reprezintă adevărate autodenunțuri făcute de Călin Georgescu.

Individul o jignește grav pe Maia Sandu, președinta pro-europeană a Republicii Moldova, laudă politica banitească a lui Vladimir Putin și prezintă SUA – aliata noastră în NATO – în termenii propagandei sovietice din anii ’50 – „Imperialist american, cădea-ți-ar bomba în ocean!”

„De la început, Călin Georgescu a declarat ferm că tensionarea stării din Ucraina și orice consecință gravă au în spate un singur motiv: «interesele industriei de război americane»”, constată autorul articolului, Dragoș Dumitriu, bucuros că-i intră rublele în cont.

- Advertisement -

Călin Georgescu nu se abține de la o mârlănie de care numai o slugă a Moscovei poate fi capabil: el spune că „noua conducere de la Casa Albă” esteașa-zisa conducere de la Casa Albă”. Infect personaj!

Printre afirmațiile penibile ale rusofilului Călin Georgescu:

 • ”Situația din Ucraina este în mod clar manipulată, în interesul de a declanșa un conflict care să ajute financiar complexul militar al Statelor Unite, industria militară a SUA”.
 • ”Rusia este extrem de bine pregătită – și nu cred că va cădea în plasa întinsă. Rușii sunt cei mai buni șahiști din lume – și așa vor rămâne – și știu când o capcană este întinsă.”
 • ”Un conflict va aduce un mare profit, așa cum aduce și așa-zisa pandemie în lume”.
 • ”Rusia nu este o țară lașă, și sigur își va proteja compatrioții din Ucraina. Probabil, exemplul Crimeii va fi preluat ad litteram pentru regiunea Donbass.”
 • ”Șansa noastră este înțelepciunea rusească să nu intre în așa ceva!”
 • ”În Moldova este un președinte… nu vreau să comentez, nu are rost… prefer să mă abțin… Se merge din rău în mai rău. Marele matematician Grigore Moisil spunea: «O nulitate ridicată la putere tot nulitate este».”

Articolul mizerabil publicat de Sputnik.md

„Văzut ca un tehnocrat providențial de grupările național-suveraniste, dr. ing. Călin Georgescu analizează critic implicarea României în starea tensionată din Est – și dă în vileag ce este în spatele situației acutizate din Ucraina.

Este învăluit într-o aură de mister, este văzut ca deținătorul soluțiilor salvatoare pentru România. Este implicat în cercuri ocultate ale organizațiilor puterii internaționale – dar este și un patriot.

- Advertisement -

A fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, reprezentant al Programului ONU pentru Mediu, secretar general în Ministerul Mediului, director în MAE etc.

Călin Georgescu a fost propus premier mai întâi din zona Băsescu, în perioada în care criza încă se simțea puternic în România lui 2009-2012, iar acum a fost declarat ca varianta de prim ministru de către partidul surpriză – AUR.

Aparițiile sale în mass media sunt rare – iar atunci când o face se transformă în evenimente remarcabile. Așa s-a întâmplat și aseară, când a apărut la Metropola TV, la «Mădălin Ionescu Show», purtând un dialog foarte interesant cu reputatul realizator TV.

Dialogul merită urmărit integral – dar am selectat acum doar un scurt fragment în care Călin Georgescu este întrebat de tensionarea situației din Ucraina și de pericolul ca România să fie implicată într-un conflict… cu Rusia!

De la început, Călin Georgescu a declarat ferm că tensionarea stării din Ucraina și orice consecință gravă au în spate un singur motiv: «interesele industriei de război americane».

Iar Mădălin Ionescu, de formație istoric, a atras atenția că, în cazul în care lucrurile degenerează între Rusia și Ucraina, noi NU avem politicieni care să aibă relații bune cu Rusia.

«Noi nu avem, în general, politicieni, clasă politică sau diplomație pregătită… pentru nimic! Asta este drama. Problema nu se pune doar legată de Rusia», a replicat Călin Georgescu.

Dr. Georgescu spune ferm: «Situația din Ucraina este în mod clar manipulată, în interesul de a declanșa un conflict care să ajute financiar complexul militar al Statelor Unite, industria militară a SUA».

«Un conflict pune în foarte mare dificultate România care NU este pregătită pentru nimic. Orice cataclism care ar veni, Doamne ferește, peste România, vă asigur că România NU este pregătită cu absolut nimic. Zero!», spune Călin Georgescu.

Cât de gravă este situația? – a întrebat Mădălin Ionescu, iar fostul oficial ONU a răspuns fără ezitări: «Este foarte gravă!».

Motivul principal? «Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict – și vor fi ajutați naționaliștii extremiști din zonă”, spune Georgescu explicând că, pe de o parte, ”va aduce un mare profit – așa cum aduce și așa-zisa pandemie în lume».

În al doilea rând, «dincolo de profitul adus de toate războaiele contrafăcute în lume, acoperă și ceea ce noua conducere de la Casa Albă – sau așa-zisa conducere de la Casa Albă – a impus deja și va impune prin anumite legi care vor fi trecute mult mai ușor în spatele conflictelor existente la nivel internațional».

Tradus – diversele secvențe de «revoluție» progresistă!

Problema noastră este bine subliniată de Mădălin Ionescu: În cazul în care apar secvențe militare grave, România le poate ignora?

«România nu poate ignora așa ceva, numai că nu este pregătită cu absolut nimic», a repetat Călin Georgescu, propunând o formulă șocantă: «Șansa României este înțelepciunea rusească».

Adică, evitarea unui conflict de proporții, care să antreneze mai multe state.

Pe de altă parte, Călin Georgescu atrage atenția că, în Donbass-ul de azi, 80% din populație sunt ruși – «Rusia nu este o țară lașă – și sigur își va proteja compatrioții. Ceea ce România nu face astăzi – și nu a făcut! – cu românii aflați în Ucraina, mă refer la spațiul românesc din Bucovina de nord».

Care ar fi efectele unui conflict dur între Rusia și Ucraina? ”Ar fi dezastruos, pentru că ar implica lucrurile internaționale”, spune Georgescu.

«Ucraina s-ar alimenta militar prin teritoriul românesc – și, fiind sprijinită de America, nu ar fi o chestie tocmai bună», atrage atenția dr. Georgescu.

Fostul director din Clubul de la Roma explică și un alte aspect important, geostrategic: «Problema Ucrainei o reprezintă gazul rusesc și posibila legătură cu Germania, ceea ce ar putea crea un leadership la nivel mondial pentru următoarea sută de ani».

«Pe de altă parte, Rusia știe să-și protejeze cetățenii – și, probabil, exemplul Crimeii va fi preluat ad litteram pentru regiunea Donbass», consideră Călin Georgescu.

Dar există o speranță, reiese din spusele lui Călin Georgescu: «Rusia este extrem de bine pregătită – și nu cred că va cădea în plasa întinsă pentru generarea unui conflict, dar în același timp nici nu se va lăsa mai prejos dacă lucrurile vor escalada».

«Rușii sunt cei mai buni șahiști din lume – și așa vor rămâne – și știu când o capcană este întinsă. Aceasta este șansa României, pentru că nu e pregătită cu nimic, diplomatic și strategic», spune posibilul premier suveranist.

Sunt voci care susțin că, totuși, într-o lună două ne putem trezi cu un război de proporții la granița României, atrage atenția Mădălin Ionescu. «Așa este» – replică dr. Georgescu.

Și, care e șansa noastră? – insistă Mădălin Ionescu. «V-am spus mai devreme – este înțelepciunea rusească să nu intre în așa ceva! România nu este pregătită cu nimic pentru un asemenea lucru».

«În plus, în Moldova este un președinte… nu vreau să comentez, nu are rost…», spune Georgescu. Nu aveți încredere în Maia Sandu?… «Prefer să mă abțin…»

Igor Dodon era mai bun? – întreabă Mădălin Ionescu. «Nici vorbă! Dar se merge din rău în mai rău. Marele matematician Grigore Moisil spunea: o nulitate ridicată la putere tot nulitate este», a conchis dr. Călin Georgescu, încheind dialogul pe această temă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VOCILE MOSCOVEI. Șoșoacă: „Îmi cer scuze Ambasadei Rusiei”. Cerva: „O să bat la Ambasada Rusiei, cu flori, și o să-mi cer scuze”

* Epuizată de lupta cu Oculta, soția lui Cataramă le cere bani românilor, ar ajuta-o să-și revină

* Fugarul Ghiță, trimis în judecată de DNA. A luat șpagă între 3 și 10 milioane de euro traficându-și influența politică. A dirijat contracte din bani publici către partenerii săi de afaceri

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

* Începe lupta de clasă: scandal la demolarea buticurilor ilegale de la metrou. Sindicaliștii lui Rădoi și comercianții s-au mobilizat, huiduie și acuză “abuzul”

* FLAGRANT! Concubina baronului sindical Ion Rădoi are chioșcuri la metrou, care-i asigură câștiguri enorme și un trai de lux

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. Vai, domnule „prim-ministru”, dar, va rugam, poftiti! Avem o hazna plina cu „intelepciune ruseasca” din care, va rugam, sa va „indestulati”! 😀

 2. BRAVO GRIGORE. ESTI DEMN DE INAINTASII TAI CARTIENI. GUNOAIELE KGB-ISTE NU VOR SA LASE TARA DIN MINA CHIAR CU PRETUL VIETII LOR. DUPA CE AU FURAT-O SI AU VULNERABILIZAT-O ACUM VOR SA O DEA DEFINITIV RUSIEI SI SA NE SCOATA DIN UE SI NATO. NU VOR PUTEA . CEI 7 MILIOANE DE ROMANI OCCIDENTALIZATI VOR FI FORTA CARE II VA NIMICII.

 3. Dar dacă vom avea parte de lipsa de înțelepciune a sovieticilor (că ruși mi-e greu să-i numesc – deși în lunga lor istorie și rușii au fost niște barbari) nu-i așa că sovieticii, ca niște buni șahiști, se vor război?
  Cu ani în urmă, la Nașul TV, dl Călin Georgescu mi se părea un om cu statură. Din articolul dvs am înțeles că dl Georgescu, fost director în MAE, este un securist notoriu.

 4. Și uite-așa mai ieși guru
  Să-i mai cătăm o dată curu…

  ( )
  prin roșiul lui pantalon
  sau galben…?
  … albastru?
  =
  tric-c-un-ton
  ,
  cum îi stă unui fanfaron
  uitat de vreme-ntr-un cotlon

  ca parcă făcuți dintr-un crac
  (… n-o fi mâncând de sărac?)
  de-ți vine pe loc să îi tai tonu
  ce să mai zic: să tragi oblonu!
  ( )

  Și-și mai luă votca de sub pat
  Dacă tot timpul este bat!…?

  la tembeliziunea lu pandele
  c-are cu sârmă-n mațe-o leleee
  … și-a lui n-o fi cerșit lovele
  ?!sau guru le ia pe toate cele!?

  Crezu că n-am văzut Matrioska
  Cum bate câmpii așteaptând droșca
  … De când gura a căscat?
  Că de pe-atunci s-a dat șah mat!?

  (De-a mai cerut încă scuipat!?).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -