Doina Gradea, făcută praf în Parlament: „Ați scăpat de Dragoș Pătraru pentru că-l ataca pe Dragnea, ați transformat principala emisiune din prime-time a TVR într-o hazna. Aveți producții de la 1950 toamna”

1
13658
Doina Gradea

Zilele Doinei Gradea în fruntea TVR par numărate, după ce comisiile reunite de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului au respins rapoartele de activitate pentru anii 2017, 2018 și 2019. În timp ce șefa TVR a acuzat că a asistat la “un simulacru”, deputații și senatorii au fost foarte duri, reproșându-i dezastrul televiziunii publice, aservirea politică față de PSD și calitatea execrabilă a programelor, scrie Europalibera.org.

Blocate 3 ani de fosta majoritate PSD, rapoartele au fost discutate în comisiile reunite ale Parlamentului, iar concluziile au fost previzibile. Doinei Gradea i s-a spus în față ceea ce toți românii au văzut cu indignare în acești ani.

Dacă și votul din plenul reunit al Parlamentului va fi de respingere a acestor rapoarte de activitate, Doina Gradea va fi demisă. Același lucru se va întâmpla și cu Georgică Severin, șeful Societății Române de Radiodifuziune, de asemenea numit de PSD și care a politizat extrem, la rându-i, instituția publică.

„Vă aduc aminte de jignirile aduse jurnalistei care o agasa pe doamna Firea cu întrebările ei. Laudatio care i se aducea lui Liviu Dragnea la «Viața Satului». Vă aduc aminte că ați transformat principala emisiune din prime-time a TVR într-o hazna“

Rechizitoriul a fost foarte dur, iar Doina Gradea a fost făcută praf de parlamentari.

Viorel Riceard Badea (senator PNL) i-a spus: Veniți și ne spuneți că nu știm ce facem. Vorbim de rating, vorbim ca la fotbal. Când nu câștigi cupa, antrenorul e de vină. Eu sunt scârbit de ce văd la TVR Moldova. Îmi spun oamenii cum nu e posibil să vadă producții de la 1950 toamna“.

Gigel Știrbu (deputat PNL), fost președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a fost și mai dur, numind mandatul Doinei Gradea “dezastruos”. “Vă aduc aminte celebra întâmplare cu jurnalista «Cap-de-porc», vă aduc aminte că a trebuit să scăpați de Dragoș Pătraru pentru că-l ataca pe Liviu Dragnea. Vă aduc aminte de jignirile aduse jurnalistei care o agasa pe doamna Firea cu întrebările ei. «Laudatio» care i se aducea lui Liviu Dragnea la «Viața Satului». Vă aduc aminte că ați transformat principala emisiune din prime-time a TVR într-o hazna. La ora 9, pe televiziunea publică plătită din banii cetățenilor, timp de trei ani se face o politică partizană deșănțată“.

Gigel Știrbu i-a spus șefei TVR că are în spate “clanuri care căpușează instituția de zeci de ani”. Doina Gradea i-a replicat că-l va da în judecată.

Iulian Bulai (deputat USR-PLUS) i-a reamintit Doinei Gradea că, în timpul moțiunii de cenzură din 2019, când a căzut Guvernul PSD, TVR transmitea telenovele sud-coreene.

În replică, Doina Gradea a invocat “profesioniștii din TVR”:Respingerea rapoartelor este o palmă dată profesioniștilor din TVR, care au suferit destule palme în trecut. Această discuție e un simulacru. Schimbați conducerea cu alta care corespunde actualei majorități parlamentare“.

În mandatul Doinei Gradea, TVR a suferit o transformare înspăimântătoare. Postul a fost aservit total PSD și lui Dragnea personal, căruia i se închinau zilnic emisiuni omagiale, ca pe vremea lui Ceaușescu, atunci când liderul social-democraților era în libertate. Spațiul de emisie a fost inundat de filme sovietice și de pelicule de propagandă național-comunistă. Jurnalele de știri și emisiunile cu temă politică au copiat stilul Antenei 3, de unde au fost și importați, pe salarii colosale, angajați de-ai lui Dan Voiculescu.

TVR transmite acum în weekend, în prime-time, festivaluri folclorice înregistrate, emisiuni cu Fuego și emisiuni în care se propagă teorii conspiraționiste, se face propagandă pro-Rusia și vehement anti-Uniunea Europeană, anti-NATO și anti-americană.

De Revelion, a fost difuzat un program în care mai multe persoane și-au bătut joc cu „argumente” mincinoase de președintele Iohannis și au făcut propagandă conspiraționistă în privința epidemiei de coronavirus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bendeac: „Am încredere în medici și în cei care iau Nobelul, nu în cei care scriu «miau» ca pisica”. Actorul s-a vaccinat cu AstraZeneca

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

1 COMENTARIU

  1. Halucinant era că „politică partizană deşănţată” se continua după ora 9 pe Facebook. Altminteri, la TVR, întrebarea este dacă se reconstituie TVR Cultural. Sau dacă se înfiinţează un TVR Didactic permanent, util Diasporei şi egalităţii de şanse. Măcar pe YouTube ar trebui deschis şi un serviciu de ştiri româneşti în limba engleză, că prea ne ia la mişto multă lume imaginea ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here