Ministrul Drulă, după acțiunea în forță de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga. E ultima zvâcnire a Mafiei”

3
1012
Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, și ranga sa magică

Un cartel se destructurează cu ranga”, a declarat ministrui Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS, 39 de ani), după ce astăzi a început evacuarea în forță spațiilor comerciale de la metrou. Chioșcurile și gheretele funcționează ilegal din 2018.

Proprietarii spațiilor comerciale s-au opus isteric operațiunii, luându-se la ceartă cu primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR-PLUS), și cu directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, prezenți la stația de metrou Ștefan cel Mare.

Ministrul Cătălin Drulă a organizat o conferință de presă la Guvern, în care a spus: „Legea este legea şi unde este lege, nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea spaţiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal”.

„Un cartel se destructurează cu ranga”, a adăugat ministrul Transporturilor, făcând referire la gestul directorului Metrorex de a încerca să deschidă cu ranga ușa unui magazin.

„Este un om curajos, care şi-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am văzut comentarii despre folosirea de către directorul general a unei răngi. Da, un cartel se destructurează cu ranga! Îl felicit pe domnul director pentru un act de asumare şi curaj”, a adăugat Drulă.

Pe liderul sindical de la metrou, Ion Rădoi, ministrul Transporturilor l-a calificat, încă o dată, drept „lider de cartel”.

„Acţiunile de astăzi şi scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi sunt o ultimă zvâcnire a Mafiei. A putut toată lumea să vadă că blocarea ilegală a metroului bucureştean a fost o acţiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite. Acea epocă s-a terminat”, a precizat ministrul.

Drulă a spus din nou că este vorba despre evacuarea spațiilor comerciale care sunt amplasate ilegal.

„Acele construcţi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizaţii de construire, nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public. Este foarte important că sunt nenumărate rapoarte ISU care identifică ca problemă de siguranţă amplasarea acestor spaţii comerciale, pentru că îngustează căile de evacuare”, a spus Drulă.

Elena Claudia Minea, concubina baronului sindical Ion Rădoi, controlează – direct sau indirect – 14 spații comerciale în 6 stații de metrou, majoritatea în super-vaduri comerciale (Piața Unirii, Dristor, Piața Universității, Crângași, Timpuri Noi, Costin Georgian).

Istoria unei greve de tip mafiot

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi. Compania anunța încă de vineri că săptămâna aceasta trebuie evacuate magazinele.

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Vineri, 26 martie, la o zi după ce Metrorex a anunțat că spațiile comerciale de la metrou vor fi evacuate, sindicaliștii de la USLM au declanșat un protest „spontan”, iar metroul a fost blocat total în acea zi. Mai multe plângeri penale au fost depuse în urma acestei acțiuni.

Compania a anunțat ulterior că „acțiunea ilegală de ocupare a metroului” a produs pagube de peste 2,8 milioane de lei.

Demolarea chioșcurilor din stațiile de metrou va continua. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), a anunțat astăzi că va susține această operațiune la stațiile de metrou din sectorul său.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Călin Georgescu-AUR, rusofil pe față la Pandele TV, promovat de Sputnik: „Șansa României este înțelepciunea rusească. Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”

* VOCILE MOSCOVEI. Șoșoacă: „Îmi cer scuze Ambasadei Rusiei”. Cerva: „O să bat la Ambasada Rusiei, cu flori, și o să-mi cer scuze”

* Epuizată de lupta cu Oculta, soția lui Cataramă le cere bani românilor, ar ajuta-o să-și revină

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

3 COMENTARII

    • @Cameleoane, ranga, se poate folosi si in alte scopuri, decat cele la care sunteti voi obisnuiti a o utiliza, spre exemplu, cei mai in varsta cunosc, pentru a elibera etrierul de la masinile Dacia…

  1. Felicitari ministrului si directorului. Daca asteptata (de peste 70 ani) curatenie a cartelurilor mafiote ce stapanesc Romania numai cu ranga se poate face, atunci indreptati-va nemultumirea spre justitie si nu numai. A sosit vremea folosirii chiar si la propriu nu doar in sensul figurat a oricaror mijloace, avand in vedere specia spre care se indreapta actiunea in sine. Inca o data felicitari si la mai multe asemenea luari de pozitii, in speranta ca intreg guvernul se va ^contamina^.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here