Un clan din PSD n-a plătit chirie de 18 ani pe o clădire de 558 de metri pătrați, închiriată de la Primăria Iași, dar a cumpărat recent un imobil cu 1,5 milioane de euro!

2
4458
Cristian Stanciu (PSD)

Un clan PSD din Iași dă lovituri în serie pe piața imobiliară. De-a lungul anilor, a închiriat de la Primăria Iași spații de sute de metri pătrați, pentru care plătește chirii derizorii, de nici 300 de euro pe lună. În același timp, își permite să participe la licitații de anvergură și să-și adjudece clădiri de lux cu 1,5 milioane de euro!

Este vorba de Cristian Stanciu, consilier județean din partea PSD, și de familia acestuia, una cu ramificații solide în afaceri prospere cu statul român încă de pe vremea FSN-ului condus de Ion Iliescu.

Potlogăriile uluitoare au fost scoase la iveală de publicația locală BZI ro.

Pagubă la bugetul local: 234.480 de euro pe an!

Pentru una din clădiri, cu o suprafață de 558 de metri pătrați, plus un teren de 307 metri pătrați, familia Stanciu n-a achitat niciun leu timp de 18 ani! Cadou de la Primăria Iași! Și asta, cu toate că în zonă, conform BZI.ro, un asemenea spațiu se închiriază și cu 20 de euro pe metru pătrat.

La un calcul simplu, doar pentru acest imobil acordat cu titlu gratuit, Primăria Iași ar fi trebuit să încaseze de la PSD-istul Cristian Stanciu 11.600 de euro pe lună!

Dacă adăugăm alte două imobile – unul cu suprafața de 400 de metri pătrați, altul cu suprafața de 159 de metri pătrați (fără terenurile aferente) -, se mai adaugă un plus de 8.280 de euro pe lună!

Total chirii la prețul pieței: 19.880 de euro pe lună!

Cât plătește în realitate Stanciu: 260 de euro pe lună!

Așadar, numai pentru un an calendaristic, PSD-istul Stanciu trebuia să vireze către Primărie suma de 237.600 de euro! Or, el a plătit doar 3.120 de euro! Bugetul local al Primăriei Iași a fost astfel păgubit cu 234.480 de euro pe an!

Având în vedere că spațiile în cauză au fost închiriate de ani de zile familiei Stanciu, gaura la bugetul Primăriei se ridică la multe milioane de euro.

Dezvăluiri făcute de BZI.ro

„Licitația a stârnit un interes scăzut datorită prețului de achiziție”

* „Fundația Ecologică Green (FEG), deținută de Cristian Stanciu, are bani pentru investiții, dar nu și pentru stat. Vorbim despre faptul că recent a plătit nu mai puțin de 1,5 milioane de euro pe o clădire din Podu Roș, clădire care a aparținut în trecut operatorului de telefonie mobilă Romtelecom.”

* „Licitația a avut loc zilele trecute și a avut un preț de plecare de peste 870.000 de euro, totul fără TVA. Licitația a stârnit un interes scăzut datorită prețului de achiziție. Astfel, pe lângă Cristian Stanciu a mai participat doar un alt om de afaceri.”

* „Pentru ca totul să capete un comic de situaţie, Cristian Stanciu are în vedere transformarea acestei clădiri, în vederea înfiinţării unui centru educaţional. Desigur, minciuna poate fi uşor demontată, pentru că în clădirea cu pricina există încă centrale telefonice, fapt ce face imposibilă obţinerea unei autorizaţii necesare înfiinţării centrului educaţional de care vorbeşte Cristian Stanciu.”

„Problema a fost ridicată în Consiliul Local Iași, unde mai mulţi consilieri au explicat că statul este prejudiciat prin faptul că a închiriat la preţuri de nimic respectivele imobile”

* „Fundaţia Ecologică Green (FEG), deţinută de Cristian Stanciu, dă tunuri imobiliare în timp ce la Primăria Iași ajung doar firimiturile. Concret, Primăria Iași încasează sume derizorii pe chiriile date FEG din mijlocul oraşului Iași”.

* „Cristian Stanciu ocupă spațiul de pe strada Păcurari, nr. 25, unde funcționează grădinița FEG. Spațiul este închiriat tot de la Primăria Iași. Contractul a fost semnat pe data de 10.09.1992. De aproape 30 de ani, familia Stanciu stăpânește imobilul cu o suprafață de 255,25 metri pătrați, plus teren în suprafață de 400 de metri pătrați. Pentru proprietatea menționată, Cristian Stanciu plătește o chirie lunară de doar 666 de  lei.”

* „Lista continuă cu spațiul de pe strada Cuza Vodă, nr. 1, în suprafață de 159 de metri pătrați. FEG achită o chirie de 579 de lei. De altfel, problema a fost ridicată în Consiliul Local Iași, unde mai mulţi consilieri au explicat că statul este prejudiciat prin faptul că a închiriat la preţuri de nimic respectivele imobile.”

* „Nu este singurul bum dat de Cristian Stanciu, acesta neplătind chirie de 18 ani într-o clădire de pe strada Păcurari, nr. 47. Clădirea are o suprafață de 558,08 metri pătrați, la care se adaugă o suprafață de teren de 307 metri pătrați. În baza HCL 411/20.07.2003, FEG a primit spațiul în folosință cu titlul gratuit. În zonă, spațiile se închiriază și cu 20 de euro/mp. Numai din clădire s-ar fi putut genera un venit la bugetul local de milioane de euro.”

Acționar la 11 firme, administrator la 7 societăți. Și președinte, și director executiv, și prim-vicepreședinte, și vicepreședinte, dar și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului de Copii!

Declarația de interese a PSD-istului Cristian Stanciu este un adevărat păienjeniș. Acesta este:

* Acționar la 11 firme: SC Feg-1 SRL Iași, SC Geotop Construcții SRL Iași, SC Top Consult SRL Iași, SC Prolacom SA Botoșani, SC Gloria Clinic SRL Iași, SC Gridar SRL, SC Tele’M SRL, Centrul Educațional Funny English, SC Master Club Games SRL, SC Master Club Excellence SRL, AMI T.H.D. SRL.

* Administrator la 7 societăți: SC Geotop Construcții SRL Iași, SC Metcons Top SRL Iași, SC Gloria Clinic SRL Iași, SC Tele’M SRL, Centrul Educațional Funny English, SC Master Club Games SRL, SC Master Club Excellence SRL.

* Membru fondator la două fundații: Fundația Ecologică Green și Fundația Ecologică Green Education.

* Președinte la: Fundația Ecologică Green Education.

* Director executiv la: Fundația Ecologică Green.

* Prim-vicepreședinte la: Uniunea Învățământului Particular.

* Vicepreședinte la: PSD Iași.

Ce mai, îl surclasează cu brio până și pe fostul comandant suprem Nicolae Ceaușescu! Pe deasupra, a ajuns să fie și membru în Consiliul de Administrație al Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Oficial, câștigă doar 1.100 de euro pe lună

Declarația de avere a lui Cristian Stanciu nu e completată pe măsura „faimei” sale. Adică, se regăsesc câștiguri prea mici pentru un „om” atât de mare, cu funcții atât de multe și cu imobile achiziționate pentru 1,5 milioane de euro. De remarcat, „umilul” Stanciu câștigă lunar aproximativ 1.100 de euro din salarii!

Veniturile lui Cristian Stanciu:

  • de la Fundația Ecologică Green Iași: 46.848 de lei pe an;
  • de la Consiliul Județean Iași: 19.656 de lei pe an.

Total: 66.504 lei pe an, 5.542 lei pe lună (peste 1.100 de euro).

Stanciu își acordă credite de la firmele sale:

  • de la FEG Education a cerut și a primit 100.000 de lei (contractat 2013 – scadent 2022)
  • de la FEG Education a cerut și a primit 15.000 de lei (contractat 2013 – scadent 2022)
  • de la SC Feg SRL a cerut și a primit 52.665 lei (contractat 2009 – scadent 2021)

Cele 7 conturi deschise de Stanciu la BT Iași însumează în jur de 22.000 de euro.

Cristian Stanciu nu și-a trecut în declarația de avere și terenurile obținute de fantomatica Fundație Ecologică Green.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Gâdea al TVR” își folosește emisiunea-„hazna” pentru a-i ataca pe politicienii care vor să-l lase fără leafa de peste 6.000 de euro pe lună

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* Bendeac: „Am încredere în medici și în cei care iau Nobelul, nu în cei care scriu «miau» ca pisica”. Actorul s-a vaccinat cu AstraZeneca

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here