Marius Tucă Show, emisiunea de odinioară a televiziunii lui Dan Voiculescu, a fost scoasă de la naftalină de alt mogul: Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, fostul manager al trustului media american din care face parte Pro TV, televiziune pe care Sârbu a fost acuzat că a „căpuşat-o” prin firmele sale personale.
Fără vlaga de altădată, Tucă şi-a reluat emisiunea, în format online, unde invită în general oameni din „filmul” patronului său, unul deloc favorabil luptei anticorupţie, dimpotrivă.
Invitaţii noii televiziuni a lui Sârbu, personaj trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni grave, nu puteau fi decât aceiaşi care inundă spaţiul public cu elucubraţiile lor despre „abuzurile” din justiţie.
Este şi cazul Danei Gârbovan, judecătoare controversată, şefă a unei asociaţii de magistraţi pe care o „respectă” mult clanurile penale de tip Dragnea şi Tăriceanu. Gârbovan abia ce-a fost lăudat de propaganda rusă (detalii, AICI) pentru intervenţia sa în cazul Sorina, evident cu o poziţie dezmăţată, dezlânată juridic, dar inevitabil îndreptată împotriva familiei de cetăţeni americani care a adoptat-o legal pe fetiţa din Baia de Aramă.
După ce l-a servit pe Voiculescu, Tucă îl serveşte acum pe Adrian Sârbu, alt personaj „născut” din „Ciuma Roşie” a lui decembrie 1989. Sârbu este cel care a a avut exclusivitate în a filma ședința grupului moscovit Iliescu-Brucan-Militaru-Roman din clădirea CC al PCR, în seara zilei de 22 decembrie 1989, exclusivitate conferită de tovarășul său Silviu Brucan, agent de influență sovietic.
Brucan-Sârbu-Tucă-Gârbovan. Este aceasta o filieră „roşie”? Culoarea nu vine de la bluza judecătoarei abonate la discurs anti-Kovesi şi adulată de presa clanurilor penale, ci de la firul roşu care leagă oamenii fostei URSS din România şi influenţa lor încă efectivă la 30 de ani de la răsturnarea comunismului.
Ciuvică l-a „dovedit”!
Sârbu a plecat de la Pro TV cu scandal, după ce noii manageri ai televiziunii descoperiseră mai multe afaceri dubioase. Cel care a făcut publice dezvăluirile privind modul în care Sârbu a „căpuşat” Pro TV cu firmele sale personale a fost Mugur Ciuvică, invitat permanent la televiziunea altului mogul – Dan Voiculescu!
Pe site-ul Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Ciuvică a dezvăluit următoarele:
- „De la înființarea ProTV (în 1995) până la plecarea sa din companie (în 2013), Adrian Sârbu a căpușat practic compania americană Central European Media Enterprises (CME), deținătoarea postului de televiziune. Acest lucru s-a făcut cu știința acționarului principal al companiei, Ronald Lauder. Ca partener local și director general al operațiunilor CME din România, Adrian Sârbu a construit postul TV cu cea mai mare audiență din țară. De pe urma acestui succes a profitat însă în primul rând Adrian Sârbu, nu proprietarul postului de televiziune, CME.”
- „Adrian Sârbu a întreținut deliberat o confuzie între companiile sale și operațiunile din România ale CME. Sârbu s-a folosit de această confuzie pentru a-și dezvolta propriile afaceri media pe seama companiei americane.”
- „În perioada 2001-2013, CME a achiziționat de la companii deținute sau controlate de angajatul său, Adrian Sârbu, drepturi pentru programe și diverse servicii în valoare totală de 201,5 milioane de dolari.”
- „Pe măsură ce Adrian Sârbu a început să dețină funcții tot mai importante în CME, sumele încasate de firmele lui Sârbu în urma contractelor încheiate cu același CME au crescut substanțial.”
După plecarea lui Adrian Sârbu din companie, una dintre prioritățile noului management a fost rezilierea contractelor încheiate cu companiile acestuia.
Procesul lui Sârbu, tergiversat şi „faultat” de probe scoase din dosar
Procurorii de la Parchetul General l-au acuzat pe Adrian Sârbu de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală, instigare la delapidare și spălare de bani.
Pentru acest acuzaţii grave, el a fost reţinut şi încătuşat de anchetatori acum patru ani. Investigaţiile s-au soldat cu trimiterea în judecată a mogulului, dar procesul trenează.
Miercuri, 26 iunie, un judecător de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucuresti a exclus mai multe probe din dosarul în care omul de afaceri Adrian SÂrbu şi foşti membri ai conducerii Mediafax Group au fost trimişi în judecată, majoritatea acuzaţiilor fiind de infracţiuni economice.
Decizia poate fi contestată de procurorii din Parchetul General.
Mogulul a fost trimis in judecată în urmă cu trei ani, dar procesul este de atunci în faza de judecată în camera preliminară, în care se pun în discuție legalitatea probelor și modul în care a fost realizat rechizitoriul.
Adrian Sârbu este acuzat de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală, instigare la delapidare și spălare de bani, iar Mediafax Group SA – aflată în insolvență – de evaziune fiscală.
Concret, Curtea de Apel București a admis, pe 24 iunie, o cerere formulată de avocatul lui Adrian Sârbu și a constatat neregularitatea rechizitoriului din acest caz, din perspectiva imposibilității stabilirii obiectului și limitelor judecății pentru omul de afaceri în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de instigare la delapidare în formă continuată și de spălare de bani în formă continuată, notează ziare.com.
Adrian Sirbu este acuzat de genocid in cazul Mineriadei din 13-15 iunie’90 .Atunci era Secretarul General al Guvernului FSN Petre Roman .Si conform procurorilor a cerut dinamita ca sa-i arunce in aer pe protestatarii anticomunisti din Piata Universitatii.Gunoiul asta era pe 22 decembrie ’89 un amarit de operator de film al Studioului de documentare ,,Alexandru Sahia „(o piesa f importanta a Propagande comuniste ) si a avut norocul sa filmeze nasterea CFSN si doar asta l-a ajutat sa ajunga unde a ajuns ) !