„Fiica vitregă” a lui Marcel Vela, numită șefă la Ariile Naturale Protejate. Mama ei vrea să construiască microhidrocentrale într-o arie protejată

1
2764
Marcel Vela - Andra Pleșa

Premierul Nicolae Ciucă a ridicat-o în funcție, luni, pe Andra-Sabrina Pleșa, numind-o președintă a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Până acum, Andra Pleșa era vicepreședintă a instituției. Ea este fiica partenerei de viață a lui Marcel Vela, senator PNL și fost ministru de Interne în Guvernul Orban (2019-2020).

Andra-Sabrina Pleșa (33 de ani) fusese numită în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, cu rang de subsecretar de stat, pe 9 aprilie 2021, de către premierul din acel moment, Florin Cîțu. Acum, Nicolae Ciucă a mai urcat-o o treaptă, făcând-o președintă.

Andra Pleșa este fiica Gabrielei Nicoleta Pleșa, partenera de viață a lui Marcel Vela (58 de ani), senator PNL și lider al filialei județene PNL Caraș Severin, fost ministru de Interne în Guvernul Orban.

De altfel, Marcel Vela a susținut-o puternic pe Andra Pleșa drept candidat PNL la Primăria Caransebeș în 2020, trecându-se chiar primul pe lista candidaților PNL la Consiliul Local. Andra Pleșa a pierdut însă alegerile în fața candidatului independent Felix Borcean. Până în 2016 (când a devenit senator), primar al orașului Caransebeș a fost chiar Marcel Vela, timp de 16 ani!

Potrivit CV-ului său, Andra Pleșa a terminat Facultatea de Drept la Universitatea Tibiscus Timișoara. A lucrat timp de 10 ani în funcția de consultant juridic la firma Timiș SA, apoi un an director comercial la aceeași firmă.

În 2020, după venirea PNL la guvernare, a început să lucreze la stat. Mai întâi ca director de cabinet la un subsecretar de stat din Ministerul Dezvoltării, apoi director de cabinet la un secretar de stat din același minister.

În 2015, Andra Sabrina Pleșa a vrut să devină notar stagiar. La concurs, însă, a luat nota 2,17 la proba orală, așa că nu a mai avut dreptul să susțină și proba scrisă, ratând concursul. Ulterior, s-a răzbunat ocupând funcții publice în administrația locală și apoi în cea centrală.

Mama face microhidrocentrale ilegale în arii protejate, fiică le avizează!

Numirea Andrei Pleșa în fruntea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate e dubioasă și din altă perspectivă; cea a unui conflict de interese.

Mama Andrei Pleșa, Gabriela Nicoleta Pleșa, deține acțiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

Gabriela Nicoleta Pleșa este acționar cu 3% în compania Alset Energy Management SRL, care la rândul ei deține 93% din părțile sociale ale firmei Alset Energy SRL, potrivit portalului Confidas, consultat de G4Media.ro.

Firma Alset Energy SRL vrea să construiască patru microhidrocentrale în aria naturală protejată Natura 2000 Munții Țarcu. Inițiativa a fost stopată temporar printr-o decizie a instanței, ca urmare a eforturilor făcute de o coaliție a unor ONG-uri de mediu.

Astfel, potrivit Radio Reșița, Federaţia Coaliţia Natura 2000 a câştigat în 2015 un proces împotriva Ministerului Mediului cu privire la anularea Acordurilor de Mediu pentru proiectele de microhidrocentrale pe râurile Şucu-Olteana şi Bistra Mărului ale firmei Alset Energy SRL.

Firma a intentat însă un nou proces pentru autorizarea microhidrocentralelor, potrivit NewsMaker.

Pentru astfel de proiecte, precum cele derulate de firma la care deține acțiuni Gabriela Nicoleta Pleșa, e nevoie – potrivit Legii 95/2016 – de un aviz al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Adică tocmai instituția în conducerea căreia a fost numită Andra Pleșa, fiica Gabrielei Nicoleta Pleșa și „fiica vitregă” a lui Marcel Vela!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

* Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

* Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

Cea mai frumoasă poveste de război. Un puști de 11 ani a parcurs singur 1.300 km prin Ucraina, până la granița cu Slovacia, cu un rucsac în spate și un număr de telefon scris pe mână

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

VIDEO. Putin și-a măsluit întâlnirea cu stewardesele de la Aeroflot, pentru a arăta că stă aproape de oameni, nu ascuns într-un buncăr! Propaganda Kremlinului a suprapus filmări diferite

DOCUMENT. Militarii ruși morți în Ucraina trebuie aruncați în gropi comune din Belarus! Semnat: adjunctul ministrului Apărării din Rusia

Șeful Statului Major General al Armatei din Belarus și-a dat demisia, refuzând să-și trimită trupele să lupte în Ucraina

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov despre fostul său prieten: „Putin e criminal de război, Rusia e țară agresoare!”

„WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

„Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Avertismentul dat de Putin la Summit-ul NATO de la Bucureşti, pe care nimeni nu l-a luat în seamă în 2008: ”Ucraina nu este un stat!”

Declarații oribile ale lui Daniel Pancu, mare admirator al lui Kadârov: „În Cecenia poți să omori femeile oricând! Ei își păstrează niște tradiții, pe care noi le-am pierdut”

Abuz grav al Guvernului: a închis „din greșeală”, timp de 18 ore, un site pro-occidental, pe motiv că ar fi pro-rus! Concluzia: nimeni nu e vinovat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here