Aeroport secret în Europa de Est, folosit de țări NATO pentru a trimite arme în Ucraina. Rușii nu l-au depistat încă

0
10546

Un aeroport secret din estul Europei este în aceste zile locul din care SUA și alți aliați NATO trimit arme în Ucraina. Anunțul a fost făcut de un important oficial al armatei americane. Evident, n-au fost precizate nici nici locul, nici țara în care se află acest aeroport-cheie pentru apărarea Ucrainei.

Aflată sub asediul Rusiei de două săptămâni, Ucraina primește un sprijin militar important din partea SUA și a altor țări membre în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Presa americană scrie că șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, s-a deplasat săptămâna trecută pe un aeroport secret din Estul Europei.

Locația ar fi situată în apropierea graniței cu Ucraina și a devenit un centru pentru transportul de arme către Kiev, a declarat un înalt oficial din Departamentul Apărării, preluat de CNN.

Această mișcare strategică a aliaților occidentali face parte din efortul multinațional de a trimite arme și avioane în Ucraina, stat atacat de Rusia.

Sursa citată mai informează că, în timpul vizitei, Mark Milley s-a întâlnit cu militari și alți angajați și au examinat procedurile privind expedierea armelor.

În ultimele zile, aeroportul în cauză a devenit un punct aerian extrem de solicitat. De aici pleacă de la câteva zboruri până la 17 zboruri pe zi, aceasta fiind și capacitatea maximă a obiectivului.

Deocamdată, SUA și aliații NATO fac toate demersurile ca aeroportul din Europa de Est să rămână secret, pentru a proteja transporturile de arme – inclusiv rachete antiblindate – în Ucraina, mai scrie CNN.

Până în prezent, forțele militare din Rusia nu au urmărit aceste transporturi, dar există îngrijorări potrivit cărora situația s-ar putea schimba, în condițiile în care ofensiva rușilor continuă.

Teoretic, țările care ar putea găzdui un asemenea aeroport strategic, în războiul actual, ar fi Polonia, Slovacia, Ungaria și România, care au graniță cu Ucraina.

De la startul invaziei Rusiei în statul său vecin, SUA și alte țări NATO au trimis în Ucraina 17.000 de mine antitanc și 2.000 de rachete antiaeriene Stinger, a declarat un oficial american pentru sursa citată.

O schimbare de ton a Moscovei, în privința armelor livrate Ucrainei de țările occidentale, a avut loc duminică, 6 martie. Rusia a avertizat că orice ţară care-şi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict.

”Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării di Federația Rusă, Igor Konaşenkov, citat de Reuters.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

* Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

* Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

Cea mai frumoasă poveste de război. Un puști de 11 ani a parcurs singur 1.300 km prin Ucraina, până la granița cu Slovacia, cu un rucsac în spate și un număr de telefon scris pe mână

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

VIDEO. Putin și-a măsluit întâlnirea cu stewardesele de la Aeroflot, pentru a arăta că stă aproape de oameni, nu ascuns într-un buncăr! Propaganda Kremlinului a suprapus filmări diferite

DOCUMENT. Militarii ruși morți în Ucraina trebuie aruncați în gropi comune din Belarus! Semnat: adjunctul ministrului Apărării din Rusia

Șeful Statului Major General al Armatei din Belarus și-a dat demisia, refuzând să-și trimită trupele să lupte în Ucraina

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov despre fostul său prieten: „Putin e criminal de război, Rusia e țară agresoare!”

„WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

„Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Avertismentul dat de Putin la Summit-ul NATO de la Bucureşti, pe care nimeni nu l-a luat în seamă în 2008: ”Ucraina nu este un stat!”

Declarații oribile ale lui Daniel Pancu, mare admirator al lui Kadârov: „În Cecenia poți să omori femeile oricând! Ei își păstrează niște tradiții, pe care noi le-am pierdut”

* „Fiica vitregă” a lui Marcel Vela, numită șefă la Ariile Naturale Protejate. Mama ei vrea să construiască microhidrocentrale într-o arie protejată

Abuz grav al Guvernului: a închis „din greșeală”, timp de 18 ore, un site pro-occidental, pe motiv că ar fi pro-rus! Concluzia: nimeni nu e vinovat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here