Eribicidul Roundup, comercializat și în România, este cancerigen, a stabilit Justiția americană. Substanța produsă de gigantul Monsanto e folosită de peste 40 de ani

0
398

Erbicidul Roundup, comercializat și în România, este cancerigen, a stabilit Curtea de Apel a statului California, din SUA, la capătul unui proces deschis de un grădinar care s-a îmbolnăvit folosind substanța respectivă, scrie RFI.ro. Gigantul Monsanto, care a fost preluat de germanii de la Bayer, a fost obligat să-i plătească reclamantului Dewayne Johnson 20,4 milioane de dolari.

Prima instanță care a judecat cazul, în California, stabilise că Monsanto “a ascuns” faptul că erbicidul comercializat este cancerigen, contribuind “în mod considerabil” la îmbolnăvirea bietului om. Dewayne Johnson, tatăl a doi copii, are acum 48 de ani și e în fază terminală. În prima sentință, Monsanto a fost condamnată la 80 de milioane de dolari despăgubiri.

Grădinarul bolnav a acceptat reducerea sumei pentru a vedea procesul – care durează de doi ani – terminat mai repede.

Monsanto și Bayer au anunțat că vor face apel și continuă să pretindă că erbicidul Roundup este sigur, “cee ace s-a dovedit de-a lungul a 40 de ani de rezultate constatate științific”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

VIDEO. Caraghioșii din Piața Victoriei: „Suntem ultimi rezistenți în fața tiraniei!”. S-a scandat „Jos nazismul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here