DNA l-a încolțit încă o dată pe Vâlcov. Acțiune în forță la 22 de primării și Consilii Județene și la 12 firme dintr-o rețea controlată de „strategul economic” al PSD din regimul Dragnea

3
12304

DNA a demarat luni o acțiune în forță, în 11 județe, la 22 de instituții publice și 12 firme care ar face parte dintr-o rețea controlată de Darius Vâlcov, fost primar al orașului Slatina și “eminență cenușie” a politicii economice din România în regimul Dragnea, scrie G4Media.

Caracatița viza contracte de pază pe pe care firme agreate le încheiau cu primării și Consilii Județene. Rețeaua pusă la cale de Vâlcov cuprinde cu predilecție județe “roșii” din Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și instituții din Transilvania.

Perchezițiile s-au făcut în Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Constanța, Tulcea și Bihor.

Pe listă e și Primăria Slatina, unde Vâlcov a fost primar.

Infracțiunile vizate de DNA sunt de abuz în serviciu la atribuirea contractelor din bani publici către firmele private de pază.

Darius Vâlcov este autorul așa-zisului program de guvernare al PSD în 2016, în care se promiteau 5 autostrăzi, 8 spitale regionale, căi ferate, 2.000 de școli, 2.500 de grădinițe, refacerea stațiunilor balneare, dezvoltarea turismului în Delta Dunării, reducerea cu 35% a prețului medicamentelor, crearea a peste 850.000 de locuri de muncă și nenumărate alte povești.

Dincolo de aceste basme, realitatea e mult mai prozaică: Vâlcov are deja două condamnări pentru fapte de corupție săvârșite pe când era primar la Slatina. Niciuna dintre sentințe nu e definitivă, dar condamnările din prima instanță sunt puțin încurajatoare pentru “strateg”: 8 ani închisoare pentru o faptă de luare de mită și 6 ani și 6 luni de închisoare pentru o altă faptă de luare de mită. În total, șpaga încasată de Vâlcov în aceste două cazuri în care a fost prins s-a cifrat la 10,5 milioane de lei (asta, în perioada în care euro era circa 4,5 lei, pentru că PSD-istul a fost primar al Slatinei între 2004 și 2012).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Cele două procese, în care contestă sentințele cu mulți ani de închisoare deja primite în prima Instanță, se lungesc/TERGIVERSEAZĂ (CA-DEOBICEI!!!!!)… EXCESIV-de-MULT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here