Șoșoacă a participat doi ani la hoțiile Guvernului Năstase! A văzut cum „se vinde țara”, dar a tăcut 18 ani. A dat-o afară PDL, în 2005

13
14283
Șoșoacă și mâna ei stângă, adân înfiptă în buzunar

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (45 de ani) a făcut gafe monumentale în apariția ei populistă, de „salvatoare a neamului”, în mijlocul minerilor de la Lupeni, județul Hunedoara. O astfel de gafă a fost rememorarea unui reper biografic din cariera sa de jurist: cei doi ani în care a lucrat pentru Guvernul Năstase (2003-2004).

Șoșoacă spune că în 2003, în calitate de consilier la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost de față la semnarea contractului de privatizare a combinatului Sidex Galați.

Senatoarea Urlătoare susține că le-a spus corupților din Guvernul Năstase: „Cum vă permiteți să vindeți totul pe nimic și fără să aveți la bază legislație?”.

Corupții ar fi vrut s-o dea afară, dar n-au dat-o. A trebuit să vină PDL-iștii la putere, în decembrie 2004 (alături de PNL, în cadrul Alianței D.A.) pentru ca Dianei Șoșoacă să i se facă vânt din instituție.

Șoșoacă face pe viteaza, dar timp de 18 ani (2003-2021) n-a spus un cuvânt despre actele de corupție și „vânzarea de țară” pe care le-a văzut cu ochii ei. În Codul Penal, asta se numește tăinuire. În spațiul politic, asta se numește lașitate, complicitate.

Șoșoacă zice că atunci era „prea mică”, de aceea n-a dezvăluit hoțiile la care era martoră. În 2003, când Guvernul Năstase a privatizat Sidex-ul, actuala senatoare avea 28-29 de ani.

VIDEO: Episodul „Șoșoacă în Guvernul Năstase”, de la minutul 12:55

Amintirile și fabulațiile Dianei Șoșoască

 • „Ce-am făcut noi în România? Am privatizat oțelăriile, care au ajuns la fier vechi. Da?”
 • „Mai țineți minte 2003 – Guvernul Năstase? De ce credeți că vor să-mi închidă gura? Întâmplător, am fost de față la semnarea acelui contract. Vai de mama lor dacă mă apuc să spun!”
 • „Păi, vă spun eu: am fost singurul consilier care am făcut efectiv scandal la AVAS și le-am aruncat contractul pe jos!”
 • „Știți cum era contractul cu Mittal-ul? Era tradus – 3.000 și ceva de pagini, din limba română în limba engleză – pe Google Translate. Nu se putea înțelege nimic în limba engleză. 3.000 de pagini care mi-au fost date cu două ore înainte de semnarea contractului.”
 • „Am solicitat să se anuleze orice semnare de contract. Oricum nu aveau bază legală, nu a existat legislație pentru acel contract. Contractul ăla poate fi anulat!”
 • „Și, deși am luat atitudine, au vrut să mă dea afară din AVAS. Și am spus: «Cum vă permiteți să vindeți totul pe nimic și fără să aveți la bază legislație?». Da…”
 • „Ulterior a trebuit să-mi dau demisia. Am rezistat doi ani de zile, până a venit PDL-ul, și PDL-ul mi-a falsificat semnăturile.”
 • „Ăsta este adevărul despre ce am lucrat eu în acel Guvern. Gunoaie! Niște oameni care au distrus România. Ăsta este adevărul! De-aia le e frică de mine, pentru că știu și pentru că am curajul să spun. Și v-am spus-o vouă, ca să știți cum ați fost vânduți.”
 • „Eram mult prea mică, n-a vrut nimeni să m-asculte. Și totuși, nu mi-am pus semnătura… deși trebuia să pun, n-am pus nicio semnătură pe porcăria aia a lor! Cum n-am pus acum semnături pe nimic din ce mă obligă să pun.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă se visează noul Miron Cozma al minerilor. Discurs instigator, mincinos, violent anti-Europa, la Lupeni

13 COMENTARII

 1. Această CREATURĂ (și la propriu , dar… mai ales la FIGURAT, pentru că a fost… CREATĂ – ! –, efectiv, în laboratoarele serviciilor-secrete (probabil întî…i românești – !! –, apoi… preluată de RUȘI – !!! –, exact ca în cazul lui George Simion și al MULTOR altora din FĂCĂTURILE – !!!! – „A.U.R.”, „P. Neamul Românesc” și alți „IEPURI-SCUȘI-din-JOBEN” de TEAPA lor!!!!!) TREBUIE (!!!!!!!!!!!!!!!) ELIMINATĂ (URGENT, URGENT, URGENT!) din viața-publică/POLITICĂ din România!

  Deja a produs (PREA!) MULTE DAUNE!

  În primul rând, trebuie LĂMURITĂ problema… LEGALITĂȚII (!) candidaturii SCROAFEI-ZBURĂTOARE, la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020: dacă încă mai era membră a unui partid (în acest caz: Partidul Neamul Românesc), ALTUL decât cel pentru care a candidat, fără să-și fi dat… DEMISIA din acest VECHI partid și să se fii înscris, ULTERIOR – ! – pe listele NOULUI partid (A.U.R., în speță) – așa cum au făcut Tăriceanu sau Pavelescu, de pildă! –, atunci… MANDATUL-de-PARLAMENTAR TREBUIE… ANULAT (!!!!!!!!!), iar candidatul-Șoșoacă și cei din A.U.R. care au pus-o și menținut-o pe listele lor electorale… RĂSPUND-PENAL!!!!!!!!!

  • Chiar unul dintre cei doi co-președinți ai A.U.R., Claudiu Târziu, a declarat (PUBLIC!), atunci când au exclus-o pe DEMENTĂ din partid, că „au descoperit” (ABIA… ATUNCI?!!!!!!!!!!) că Șoșoacă NU fusese NICIODATĂ mambră la ei, ci rîmăsese în Partidul Neamul Românesc!!!

   Este CLAR-ca-LUMINA-ZILEI: conform Legii, CREATURA Șoșoacă ocupă un loc în Parlamentul Țării, în mod… FRAUDULOS!!!!!

   Această ÎNCĂLCARE-a-LEGII/INFRACȚIUNE trebuie (FĂRĂ-ÎNTÂRZIERE!) STOPATĂ și PEDEPSITĂ!

   • Tocmai când ne pregăteam să corectăm greșeala (ce să-i faci…, graba…, bat-o vina!) din rândul patru al primului paragraf, din completarea comentariului postat), am constatat căăă… mai bine-o lăsăm așa („cum-a-ieșit”, din întâmplare/eroare…), căci… se potrivește/nimerește: ” (…) Șoșoacă rÂmăsese – Sic!, N.n. – (…)”, căci… SCROAFELE… RÂMEAZĂ, nu-i așaaaaa?!!!

 2. În altă ordine de idei…, priviți fotografia de-acolo, din Valea-Jiului, a… „PURCELEI-ATOMICE”, (Sic!), zisă șiii… „GINGĂȘIA-PORCULUI” (Sic!): dom’leee…, păiii…, când arăți ca o… SCROAFĂ-NESIMȚITĂ (!), ca o… „HAPLEA”-NESĂTULĂ (!), chiar că tre’ să te numești… Șoșoacă(-„ȘUNCĂloacă”!) ca să poți avea ideea… (ABSOLUT-)TÂMPITĂ de a-ți trage (suntem convinși: CU-GREEEEEU!!!!)… blugi-MULAȚI (!) peee… JAMBOANELE (Sic!) alea de „MISS-PIGGY” (Sic!)!!!

 3. Asa, si restul romanilor si al politicienilor ce au facut cand Nastase vindea industria tarii pe nimic?! Nimic. Din contra, vedem cum din privatizarea pe nimic a Petrom de catre Nastase profita nevasta useristului Barna si sotul pesedistei Dancila, mafie transpartinica in toata regula, doar doua exemple din sirul de profitori de pe urma vanzarii tarii bucata cu bucata!

   • Voi-ăștiaaa…, la voi-acolooo…, la A.U.R., „Neamul-Românesc” (Sic!) șiii… (MAI ALES:) Ambasada SOV…, pardon: RUSĂ (care… v-a NĂIMIT!), nu cumva ați cam intrat în… CRIZă-de-IDEI, mă?!

    Căci vedem că TOOOOOT cuuu… neamu’-lu’-Barna (el-personal., sora, soția, mătușile, cumnații, strămoții și urmașii) care, vezi-Doamneee…, a sărăcit și sărăcește BIATA-Românie, o tot trageți, zi-și-noapte-MEREU!

 4. Minte cum respira,scroafa dracului! Printre altele, sa-i spuna cineva ca Google translate a fost lansat in 2006, iar proasta satului spune ca a fost tradus contractul Sidex in 2003 cu Google translate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here