Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. Cum se va schimba rețeaua de socializare

0
468
Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Una dintre cele mai uimitoare și mai importante tranzacții ale ultimului deceniu a avut loc luni, când Elon Musk, posesorul miliardarul posesor al companiei Tesla, a cumpărat, pentru 44 de miliarde de dolari, pachetul majoritar de acțiuni al rețelei de socializare Twitter. Mutarea este una care va influența profund chiar cursul societății umane, pentru că Twitter este printre cele mai importante mijloace de comunicare din lume, iar Musk intenționează să-i schimbe regulile.

Rețeaua Twitter a avut profit în doar doi din ultimii 10 ani. De aici pornește mandatul Musk la conducerea companiei. Miliardarul, care a făcut o filosofie de viață din pariul pe viitor și pe tehnologiile vizionare, vrea control absolut pentru a introduce modificări masive.
Principala discuție anticipabilă, în acest moment, privește relaxarea regulilor de moderare de pe Twitter. Elon Musk s-a pronunțat de mai multe ori critic la actualul sistem, considerând că e îngrădită prea mult libertatea de exprimare. Dar eliminarea filtrelor ar arunca rețeaua de socializare într-un haos de nedescris și ar transforma-o într-o platformă de promovare a grupărilor teroriste și a fake-news-ului.

Așa că, foarte probabil, nu se va renunța complet la criteriile de moderare actuale. Cât de mult vor fi relaxate acestea, nu se știe acum. Musk a spus, printre altele, că preferă ca acele conturi care încalcă regulile să fie suspendate temporar, și nu interzise pe termen nelimitat, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, cu contul lui Donald Trump. De asemenea, miliardarul promite că, atunci când Twitter va interveni pentru a amplifica reach-ul unui tweet, va fi marcat vizibil astfel încât cei care-l citesc să știe.

Schimbări imprevizibile pentru Twitter după intrarea în era Elon Musk. Angajații se tem, modelul de business s-ar putea modifica

În prezent, ca urmare a unui lung proces de învățare din lecțiile trecutului, Twitter interzice discursul care incită la violență sau conține amenințări și acționează împotriva campaniilor coordonate de dezinformare prin care state precum Rusia și China își duc războaiele hibride cu lumea liberă. Cele mai vizibile intervenții ale Twitter au fost la alegerile din diverse țări și în pandemia de Covid.

Și angajații se tem. Unii cred că rețeaua se va schimba în rău și că ar trebui să-și caute alt loc de muncă. Alții spun că atmosfera în interiorul companiei se va deteriora după ce la Tesla au fost plângeri privind nerespectarea drepturilor angajaților, discriminare și un mediu de lucru ostil.

O altă schimbare care se prefigurează ar fi cea a modelului de business. În loc de a obține banii din publicitate, Twitter ar trebui să se axeze pe abonamente, a spus în trecut Elon Musk. De asemenea, e de așteptat ca limita maximă a caracterelor unui mesaj să crească peste 280, cât e acum, și să fie adăugat un buton de editare a mesajelor – pe care utilizatorii îl cer de foarte mult timp.

Twitter are 396,5 milioane de utilizatori, din care 206 milioane accesează rețeaua zilnic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

* Dezvăluiri uluitoare din combinatul Azovstal. „Sub cuptoare se află un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile. Ultimul nivel se află la o adâncime de 50 de metri. Va rezista unei bombe nucleare”

* Ucraina demască fake-ul „întâlnirii” Putin – Șoigu: „Putin stă la televizor, iar Șoigu este montat pe videoclip”

Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here