„Dragnea va primi ce-şi doreşte de la CCR. Se va bloca Înalta Curte! Cearta cu Tudorel e fake news”

2
7089
Cristina Tarcea, şefa Înaltei Curţi, va fi cea mai afectată dacă Valer Dornean (dreapta) şi colegii lui din CCR vor decide pro-Dragnea

Fostul premier PSD şi actual lider al noului partid ProRomânia ştie multe din interiorul „sistemului”. Şi înţelege mai bine decât novicii mecanismele fine care „ung” decizii aparent independente, care însă au în spate cumetrii oculte.

Este şi cazul Curţii Constituţionale a României (CCR), organism eminamente politic de vreme ce numirile de judecători se fac pur pe criterii de partid, dar care, în teorie cel puţin, ar trebui să servească interesul public, al cetăţeanului.

Că în realitate nu se întâmplă asta o ştie bine şi Victor Ponta, el însuşi probabil beneficiar al unei astfel de „toxine” instituţionale.

De aceea, crede Victor Ponta, CCR îi va da lui Dragnea ceea ce el îşi doreşte: o decizie menită să şteargă de pe faţa pământului completul de 3 judecători de la Înalta Curte, care l-a condamnat deja în primă instanţă în Dosarul Bombonica.

”Da, așa cred că se va întâmpla. Da, CCR așa va vota. Se va bloca Curtea Supremă, vreo 2-3 ani vor fi tot felul de contestații. Eu cred că toată această ceartă dintre domnul Dragnea și Toader e un fake. Dragnea nu a vrut niciodată să se dea amnistia, din cauza celor din PSD, care au probleme. Mulți oameni de afaceri care l-au sprijinit pe Dragnea, în 2016, ar scăpa și ei. Patronii de presă, domnul Ghiță, pe bună dreptate spune, poate dă domnul Dragnea, să scap, dar domnul Dragnea nu dă, ca să nu scape. Mâine, dacă CCR dă decizia, scapă domnul Dragnea și domnul Vâlcov.”, a spus Victor Ponta, miercuri seara, la România TV.

Termen suspect de scurt la CCR. Tot spinarea, bat-o vina!

Membrii Curții Constituționale (CCR) au decis amânarea până joi, la ora 10.00, pronunţarea în conflictul juridic dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie.

De obicei, amânările aveau termene mai lungi. De data asta, termenul neobișnuit de scurt (mai puțin de 24 de ore) a fost justificat prin problemele de sănătate ale judecătorului-raportor Petre Lăzăroiu, care urmează să se opereze la coloană.

Membrii CCR au stabilit ca dezbaterile să fie reluate joi, la ora 10.00, pentru ca la şedinţă să poată participa şi Petre Lăzăroiu, care apoi va putea fi supus intervenţiei chirurgicale.

Punctele de vedere ale părților au fost exprimate în ședința de astăzi.

Preşedintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a arătat că o decizie a Curţii Constituţionale prevede că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor nu are competenţa să sesizeze un conflict juridic la CCR, pentru că această atribuţie nu poate fi delegată de către preşedintele Camerei Deputaţilor.

Miza deciziei CCR în această speță este anularea condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare, în dosarul „Angajări fictive în Teleorman”, condamnarea pronunțată în primă instanță de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte.

CITIȚI ȘI:

Europa şterge pe jos cu baronii ROBOR. Daniel Zamfir, Grapini, Zoană, Nica şi Ţapardel au încercat să atragă UE în propaganda PSD-ALDE împotriva băncilor

Dragnea, „răpus” de cuplul Dăncilă-Tudorel, îi pune cruce ministrului Justiţiei: „PSD nu şi-l mai asumă”. Dăncilă ar fi cedat presiunilor UE, speriată de „opţiunea nucleară” împotriva României – Articolul 7

2 COMENTARII

  1. Cine este presefintele CCR ? Nimeni altul decât fostul procuror comunist, actual judecător , fost Presefinte al Camerei Deputatulor, un PSD-ist sadea. Acest individ de Valer Dorneanu are 76 de ani (!!!!) și mănâncă bineînțeles și pensie uriașă luată din taxele și impozitele romanilor! Rușine msi nesimtitule !!
    Și ca el sunt o gramada de nesimțiți ordinari care iau și pensie și salarii uriașe de parca România a sjuns un fel de Tagora!!!!! Plecați mai acasă !!!! Asta-i justiția in România ? Pentru unii muma și pentru alții ciuma?????
    Jegosi puteți și un caracter mizerabil !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.