Război în CCR. PSD-istul Dorneanu e disperat să-l scape azi pe Dragnea, deși cauza ar trebui amânată

2
15249
Valer Dorneanu

Președintele Curții Constituționale (CCR), Valer Dorneanu, a făcut presiuni și a încercat să convingă judecătorii că o soluție în cauza „Iordache – Dragnea – completurile de trei judecători” ar trebui pronunțată azi, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate CCR.

Mulți dintre cei 9 judecători ai Curții s-au ponunțat pentru amânarea cauzei, dat fiind că atât Înalta Curte, cât și PNL au contestat la CCR dreptul lui Florin Iordache de a sesiza Curtea Constituțională. Contestația PNL va fi luată în discuție pe 7 mai, a anunțat Curtea.

Ar fi absurd ca instituția condusă de Valer Dorneanu, vechi propagandist PSD, să decidă astăzi pe o sesizare a lui Iordache care pe 7 mai s-ar putea dovedi nelegală, deci nulă!

Graba cu care vrea Dorneanu să dedidă în privința completurilor dee 3 judecători de la Înalta Curte are legătură cu dosarul lui Liviu Dragnea, „Angajări fictive în Teleorman”, al cărui ultim termen se va judeca peste 5 zile. Luni, 15 aprilie, Dragnea ar putea fi condamnat definitiv, iar Dorneanu caută o chichiță pentru a-l scăpa.

Potrivit surselor G4Media.ro, unul dintre oamnii-cheie ai PSD care ar fi ținut legătura cu președintele Dorneanu în această cauză este Georgică Tobă, secretarul general adjunct de la Camera Deputaților.

Raportul întocmit de judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu în ceea ce privește sesizarea depusă de Florin Iordache la CCR referitor la completurile de trei judecători de la ÎCCJ este orientat spre admiterea acțiunii fostului ministru al Justiției, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Curții Constituționale.

Petre Lăzăroiu a fost desemnat de președintele CCR, Valer Dorneanu, judecător-raportor în această speță care l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea în primă instanță de trei ani și jumătate de închisoare cu executare primită anul trecut în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Când se schimba puterea , acest clow de la ccr trebuie judecat retroactiv pt toate aceste falsuri acte pe care le considera constitutionale. Dupa decizia favorabila lui dragnea , efectul va fi de bumerang pt toti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here