Când aud de justiție, Dragnea și Tăriceanu fug ca dracu’ de tămâie! Au refuzat invitația lui Iohannis la consultări pe tema referendumului

0
1572

După ce Liviu Dragnea a anunțat că nu va da curs invitației preşedintelui Klaus Iohannis de a discuta despre referendumul pe tema justiției, a venit rândul lui Tăriceanu să refuze invitația.

Aflat la Bruxelles, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că „este de-a dreptul ciudat că unii nu vor să vină la discuții cu Preşedintele României”, dar că „dacă se răzgândesc, sunt bineveniți”.

„Este o consultare cu foarte multă deschidere din partea mea. Consider că dacă am convocat un referendum care are ca temă principală justiţia, integritatea, lupta anticorupţie şi situaţia din justiţie, acum se tot discută şi se tot discută şi din păcate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiţie, atunci o discuţie se impune. Dar, sigur, sunt dispus, în marja acestor consultări, să discut şi alte teme cu care vin reprezentanţii partidelor.

Faptul că unii nu vor să vină, ce să zic, mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni. E o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog – mi se pare ciudat.

Dacă se răzgândesc, sunt bineveniți. Vom avea un dialog foarte bun”, a declarat Klaus Iohannis.

În aceste zile, preşedintele României se află la Bruxelles la reuniunea Consiliului European pe tema retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

El a transmis, vineri, o scrisoare către toate formațiunile politice din Parlamentul României pentru a participa la întrunirile de joi şi vineri, săptămâna viitoare, pe tema referendumului pentru justiție.

Refuzul celor doi lideri ai partidelor de guvernământ vine pe fondul ultimelor atacuri ale lui Iohannis, care a declarat că „programul de guvernare al PSD” s-a transformat într-o luptă necontenită împotriva justiție, având un singur obiectiv: acela de a-l scăpa pe Liviu Dragnea de puşcărie!

Liviu Dragnea a avut, în ultimul timp, mai multe atacuri la ministrul Justiției, Tudorel Toader, care, după părerea lui, a „păcălit” aşteptările membrilor PSD.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.