Ion Cristoiu a fost dat afară de la publicația pe care a fondat-o

4
12214
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a primit marți o notificare de la Adevărul Holding, în care era anunțat, fără niciun avertisment, că îi încetează contractul de colaborare cu publicația „Historia”.

Ion Cristoiu a scris la „Historia” în toți cei 18 ani de viață ai revistei pe care a fondat-o. Concedierea sa are legătură, probabil, cu criticile sale constante la adresa ziarului „Adevărul”, coleg de trust cu „Historia”.

Cristoiu a numit „Adevărul”, de mai multe ori, „gazeta de perete a SIE” – o afirmație aberantă, niciodată probată. O asemenea dovadă de rea-credință și de lipsă de profesionalism gazetăresc poate justifica întreruperea colaborării cu un ziarist, fie el și o celebritate.

Ion Cristoiu a fondat revista lunară „Historia” în anul 2001, primul număr apărând în luna noiembrie a acelui an.

În anul 2009, cei doi proprietari, Ion Cristoiu și Vlad Pufu, au vândut revista trustului Adevărul Holding, patronat pe atunci de Dinu Patriciu. Promisiunea nescrisă a conducerii Adevărul Holding a fost că Ion Cristoiu va fi păstrat director „pe viață”, cu un contract pe drepturi de autor.

În 2012, Dinu Patriciu i-a vândut trustul de presă lui Cristian Burci.

La 10 ani de la cumpărarea revistei de către Patriciu (cu promisiunea aferentă) și la 7 ani de la trecerea ei în proprietatea lui Burci, Ion Cristoiu este concediat. El nu va mai scrie în revista pe care a fondat-o în urmă cu 18 ani.

Înainte de „Historia”, Ion Cristoiu a mai înființat o publicație cu aceeași specialitate, „Dosarele istoriei”, pe care a pierdut-o însă la „divorțul” de redactorul-șef al revistei, Mircea Suciu. Ulterior, revista a fost închisă.

Ion Cristoiu a mai fondat săptămânalele „Zig-Zag” (1990) și „Expres Magazin” (1990), precum și cotidianul „Evenimentul zilei” (1992) – toate, publicații de mare succes.

Ulterior a relansat câteva ziare, cu un succes din ce în ce mai mic, până când aura sa de „făcător de gazete” s-a topit complet.

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here