Dragnea, „răpus” de cuplul Dăncilă-Tudorel, îi pune cruce ministrului Justiţiei: „PSD nu şi-l mai asumă”. Dăncilă ar fi cedat presiunilor UE, speriată de „opţiunea nucleară” împotriva României – Articolul 7

1
4170

Liderul PSD s-a săturat şi de ultimul ministru al Justiţiei, altfel slugă perfectă până la ordonanţele dorite de Dragnea. Tudorel Toader a înţeles că poate fi debarcat din funcţie şi a început să joace pe cartea „muşchilor umflaţi”. 

Liviu Dragnea a declarat miercuri că Tudorel Toader nu mai este asumat de PSD ca ministru al Justiției.

Liviu Dragnea a spus miercuri că cele două Coduri penale vor fi modificate de Parlament prin lege, lăsând să se înțeleagă că a renunțat la varianta unei ordonanțe de urgență. El a acuzat Guvernul că a păcălit Parlamentul pe acest subiect. ”Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, păcălit de Guvern, acum trebuie să lucreze”, a declarat Liviu Dragnea.

”Tudorel Toader nu e ministrul meu. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu și-l mai asumă. Îl considerați prea important pe acest om, eu nu”, a mai spus liderul PSD despre Tudorel Toader, a cărui soartă în fruntea Ministerului Justiţiei pare pecetluită.

Interesantă e declaraţia „Parlamentul a fost păcălit de Guvern”. Guvernul nu e nimeni altcineva decât Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader, în chestiunea de viaţă şi de moarte pentru liderul PSD: ordonanţele menite să-l scape de iminenta condamnare în Dosarul Bombonica.

Practic, Dragnea îi pune în aceeaşi barcă pe Dăncilă şi Tudorel: cea a „vinovaţilor” pentru neadoptarea OUG care l-ar putea salva.

De altfel, azi au apărut primele informaţii pe surse despre motivul pentru care Dăncilă n-ar merge înainte cu planul lui Dragnea privind „ordonanţele nucleare”.

„Dăncilă spune că nu vrea să rămână o pată în istoria României și că nu riscă activarea Articolului 7 în mandatul ei”, au relatat surse din PSD pentru stiripesurse.ro, cu privire la ordonanțele de urgență în domeniul justiției.

Mîine, la CCR, e o zi crucială. O admitere a contestaţiei privind ilegalitatea completurilor de 3 de la Înalta Curte (unul dintre ele i-a adus condamnarea lui Dragnea în primă instanţă) ar însemna cale liberă pentru ca „sultanul de Teleorman” să atace sentinţa de condamnare. Procesul s-ar putea relua, ceea ce pentru Liviu Dragnea ar fi o imensă gură de oxigen: ar câştiga timp pentru aplicarea planului de încălecare completă a României.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Dragnea și Tariceanu ar trebui sa obțină zero voturi pentru atitudinea sfidătoare la adresa președintelui României!!!! Veți iesi amândoi pe usa din spate a istoriei!!!!
    Doi indivizi care au făcut praf toată justiția de la noi și ce este mai grav ca ne-au făcut de tot rasul in toată Europa!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.